abang togo

34 comments
terjawab persoalan mat togo dalam bilik aku. selaku roomate sebilik,  dia meminta jasa baik aku untuk menggunakan laptop. dia kurang tahu pasal IT. tidak tahu menahu mengenai laptop. apatah lagi dengan internet. jauh sekali dia ada facebook ataupun tweeter..

dia bagitau aku yang dia nak cari maklumat pasal asigment dia. tajuknya : Adakah Allah menciptakan malaikat sekaligus dalam satu masa ataupun dengan masa yang berperingkat - peringkat? aku tak boleh kalau orang minta tolong, kesian.. first time aku ajak dia masuk tempat aku tido.. biasanya budak Malaysia anti dengan orang benua Afrika.

bila dia masuk tu.. mula mula sekali aku minta maaf sebab bilik macam kapal pecah. tambah plak dengan timbunan baju yang tak basuh lagi..haha.. sori la abang togo. saya bujang lagi.. malas nak mengemas.. pastu terpaksa aku bawa duduk atas katil. maklum la. laptop mengadap katil. bangun pagi terus bukak fb..haha

tapi, berjaya jugak dia siapkan.. boleh la dia  belajar nak menaip dan kenal kenal  huruf arab.. dia cakap dia nak beli laptop. pastu nak suh aku ajarkan dia sikit sikit... haha. sikit je ke??tak tahu ke yang aku ni hacker dan stalker..kah3..ok la abang mat, kalau beli laptop nanti, jangan gatal nak share internet dengan aku..

**nama roomate aku ni adalah Alif Sika Malik. aku tak tahu 'bin' dia kat mana
**tak terjawab plak soalan asigment dia tu..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 comments:

  1. nak kate ko baikla?

    err sile basuh baju2 tu

    teruk beno da

    ReplyDelete
  2. :) untung la.....boleh la main utk dia...hahaha

    ReplyDelete
  3. Ahaa standard blik lelaki bujang la..aku faham sgt..hahaha
    Stalker? Kna hati2 nih.. Stalker bahaya kih3 =p

    ReplyDelete
  4. haha..mcm tongkang pecah...aq tak dapat bayangkan macam mana la tu...

    hacker dan stalker..bahaya ko ni kan...? haha~

    ReplyDelete
  5. alamak..stalker dan hacker?? bahaya r ni...hihih...

    ReplyDelete
  6. habis kau panggil alif ke sika ke malik? hi3

    kita tolong orang, insyaAllah orang akan tolong kita balik..berbuat baik lah sesama kita. ehem! lain macam pulak ayat aku.hi3

    ReplyDelete
  7. Mengajar dah gabus..Baju tu....Hmm.....Rasanya dah berapa hari dah kot. Memang banyak baju agaknya.

    ReplyDelete
  8. mcm takde je jwpn utk assignmnt tu kat intenet..kena bukak kitablah.

    *motivasi basuh baju- bakal isteri mesti suke bakal suami yg rajin!

    ReplyDelete
  9. nampak sangat tu nanti nak buli bini basuhkan baju.HAHA

    ReplyDelete
  10. Perghh mcm tongkang pcah?xdpt aku bygkan tp aku phm kkdg mmg ade bdk lelaki cenggitu time study tp kalau kat umah sndri, kemas hihi
    Sorg hacker yg hbat xkan ngaku dia hacker =P

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum H.J...baguslah tu membantu sesama kekawan kan...:)

    ReplyDelete
  12. oh abg HJ ialah hacker?uishh,bhaye3..haha
    abg togo sila mintak tlong ngn abg HJ bnyk2..die baik.ekeke

    ReplyDelete
  13. hacker plus stalker la sangat...hehe

    ReplyDelete
  14. lepas tue nanti mula la guna ayat "saya perlukan seorang isteri untuk uruskan kehidupan saya" :p

    ReplyDelete
  15. hacker ? hmmmm (-_-)

    hnsem tak? abg togooooooo

    ReplyDelete
  16. jgn ajar dia stalker sudah...hehe^^

    ReplyDelete
  17. erghh tu bru mat togo klau bakal bini masuk bilik bersepah? hahha

    ReplyDelete
  18. bahaya ni..hacker dan stalker..ish3..taw la bujanggg...

    ReplyDelete
  19. takpe2... sangat lah faham kehidupan seorang bujang.. ahahhahaha

    ReplyDelete
  20. hahaah baik betul.. nama org tu cantek jugak eyh..

    wow best apa asmngt dia tu.. teringin jugak nak tahu..

    ala biasalah bilik mcm kapal pecah.. nampak sangat byk bertukang dalam bilik tu.. haha

    ReplyDelete
  21. dapat member baru.. sonokla tuh.. haha

    ReplyDelete
  22. amboiii...stalker dan hacker neh...hehehhe

    ReplyDelete
  23. huhu ko komunicate english la ngan dia ek?

    ReplyDelete
  24. abesla abg togo tu rety segala mak nenek psl komputer ngan internet kau ajar lps ni...huhu

    ReplyDelete
  25. Wawawa dah la hacker, stalker plak tu.. Bahaya ni hehehe

    ReplyDelete
  26. hehehe.. seronok dapat kawan orang Togo... pasti dia teruja nak beli laptop tu kan.. ehe

    ReplyDelete
  27. jgn hack line wifi msred yea... babab kang....

    apa jawapan assignment dia?

    ReplyDelete
  28. haha ak br nk tny adakah di bjaya menyelesaikan permasalahan di mindanya tu?

    cewah baiknya hati kau.kalau mak aku dia anti sikit org2 belah afrika ni.gerun tgk depa.haha.tp tue suma stereotype sbb x suma jaat kn.mcm ali sikha malik yg kau jmp dia baik je.ngeh ngeh :)

    ReplyDelete
  29. haha. sengal betul. kenapa anti eh dgn org benua afrika? sbb kulit? bau bdn? btw, jaga kebersihan. kemas bilik anda ye. :P

    ReplyDelete
  30. haha seb bek die xtau ckp melayu
    amboi siap warning x mau share internet.hehe

    ReplyDelete
  31. aku baru nak tanya jawapan kepada asignment dia tu.share la.

    abang togo tu org afrika ke. aku ingat org indon tadi.

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia