Sedikit Cerita Tentang Arsenal

4 comments
Lama tak update pasal Arsenal kan? Selepas Arsenal mengakhiri liga di tempat keempat, rasa tak update lagi pasal Arsenal. Apa - apa orang kutuk Arsenal, Arsenal masih lagi ada kebangkitan dan peningkatan apabila dapat merangkul piala FA pada musim lepas. Musim lepas sudah lepas, sekarang Pak Wenger pun dah sign kontrak baru sebagai manager dan perlu fokus untuk musim yang mendatang ini.

Media putar belit sekarang tengah hot dan asyik dengan memuat naik berita, gosip ataupun rumours tentang perpindahan pemain. Aku kalau setakat gosip dengan rumours ni malas nak layan sangat melainkan daripada sumber - sumber yang betul - betul boleh dipercayai. Setakat ni, Pak Wenger dah dapat seorang pemain yang bersinar dalam world cup yang lepas dan seorang lagi defender yang tak kurang hebatnya even sedikit  berumur.

Baru - baru ini, Pak Wenger membawa masuk Alexis Sanchez dan juga pemain pertahanan Perancis, Debuchy. Masa world cup pun dah dengar rumours yang Wenger pergi jumpa agen Sanchez untuk bincang pasal harga dan juga kontrak. Masa tu performance Sanchez tengah up dalam pasukan Chile. Tapi, sebenarnya malas sangat nak layan. Boleh jadi ianya taktik media untuk menjadikan sesuatu topik itu semakin hangat. Namun ternyata, ianya memang kenyataan dan suatu berita gembira buat Arsenal.

Melalui temuramah media dan Wenger, Wenger ada bagitau yang Sanchez ni akan bermain di tempat Walcott. Bagi aku itu adalah satu role yang sesuai untuk Sanchez sekiranya Walcott masih lagi cedera. Seperti biasala kalau Walcott ni, main kejap je, tapi injured boleh tahan lamanya. Sejak dari dulu lagi kan? Dia dan Diaby. Haha. Tapi, role dan posisi player ni selalunya Pak Wenger suka dengan ujikaji. Ala - ala Rajagopal gitu. Kita tengok nanti macam mana plan dia dengan Sanchez. Harap - harap, dengan harga lebih kurang 30 juta ni berbaloi la ye nanti. Tak dapat Champion League, dapat juara liga pun dah tak apa. Haha.

nak tengok banyak gambar macho boleh pergi dekat Arsenal.


**tak sabar nak tahu result pra musim Arsenal vs Red Bull di USA. Team Henry tuuu.. haha
**harap Pak Wenger dapat membawa masuk sorang lagi player sebelum tamatnya tempoh perpindahan.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 comments:

  1. good luck arsenal utk season baru.

    ReplyDelete
  2. "Pak Wenger" kelakor plak bace hehe


    ehhh dah lain la blog HJ.. bile tukar? =P

    ReplyDelete
  3. lamer xberkunjung cni...

    PS...itu la...manangement utk kli ni, sangat fail....coz banyak plak benda on errant nye...btw...selamat berpuasa dan selamat hari raya...

    ReplyDelete
  4. Alamak... topik ni yg uncle tak pandai komen ni... hehe

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia