Belanda Mara ke Peringkat Akhir

Leave a Comment
Yang ni untuk match pagi tadi bagi korang yang dok kat Malaysia tu. Bagi aku yang dok di perantauan ni, match ni adalah match semalam. Jadi, bangun je tido, aku update sikit blog ni. Hehehe...Biasala, time boring cam ni boleh la nak update blog.

Belanda akan melangkah ke peringkat akhir kejohanan World Cup. Sekarang ni kita masih tak tahu lagi mana satu team yang bakal bertemu Belanda di peringkat akhir nanti. Haha..korang kena tengok la match malam ni antara German nga Spain. Aku pom tak tahu nak kata sama ada Spain ataupun German. German game dia memang top la tambah plak dengan body pemain diorang yang sememangnya tuff. Diorang main 90 minit pom tak de hal dengan masalah stamina ni. Hehe..Sorang je team German ni yang kecik iaitu kapten diorang Philip Lahm. Philip Lahm pom tak de hal, boleh isi posisi penyerang.

Aku nak kata Spain tak leh nak g peringkat akhir pom tak berani jugak sebab Spain ni selalu je menang nasib. Apa-apa pun kita tengok jer match kita malam ni. Haha..Semalam Sneidjer dah menjaringkan satu gol menjadikan dia penjaring terbanyak setakat ni dengan 5 gol. (yang ni aku dok main rasa-rasa je, kalo salah, betulkan ye)...hehe.Sneidjer tu jaring gol biasa je..nak kata lawa tu tak la jugak....keeper tak nampak bola dengan dok main kalut depan gol..keke.. Jadi, kita tengok la Villa dapat tak nak potong jaringan Sneidjer ni. Aku rasa dia main tamak sikit malam ni...Nak cari gol peribadi. Hehe

Match semalam memang power la jugak aku tengok. Korang yang tengok match semalam memang puas hati la. Walaupun Uruguay kalah tipis je semalam, aku tetap puji  Uruguay ni. Semangat diorang sampai penghujung wisel penamat baru habis. Tu pun, masih ada sikit lagi tersimpan. Korang yang tengok boleh nilai sendiri la dengan game kedua-dua team bermain secara menyerang. Aku yang tengok pom tak puas. Selesai Belanda menyerang, Uruguay plak yang buat serangan. Korang bayang sendiri la bagaimana match macam tu. Tambah-tambah pulak peringkat separuh akhir. Semangat tu memang semangat gila babi la untuk mara ke peringkat akhir. Hehe..

Tapi, yang semalam aku boleh bagi gred A untuk gol Van Bronkchorst. Aku pom tak tahu betul ke tak aku eja nama dia. Susah gila bapak dia bagi nama, nak sebut tu memang ambik masa dlm dua tiga saat la jugak. Gol rembat dari luar kotak penalti. Korang yang tak tengok lagi video tu, korang cuba imagine...Bronkchorst ni dok sebelah kiri skit dekat dengan kotak penalti. Dia pom merembat dengan kaki kiri dia, pastu bola pom terbang ke pintu gol sebelah kanan (sebelah kiri keeper). Tapi, tunggu dulu, bola tu tepat kena tiang yang hampir dengan palang (bucu la tu)..pastu terus masuk gol..hehe..Korang yang tak leh imagine tu, aku rasa baik pergi tengok video la sebab memang korang akan teruja la dengan kamera dari pelbagai sudut siap dengan dia buat slow-slow lagi. Hehe...Aku chaw dulu ye...kekeke

 untuk korang yang tak leh imagine...hehe
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia