News Update

Leave a Comment
Salam dan selamat pagi semua. Macam biasa, berita latest yang aku dapat pasal Arsenal dan teros je aku kongsi kat sini. bagi korang yang dah pom tahu berita yang akan aku bgtau ni, korang tak yanh baca la...Tengok² je. Aku pom tulis cincau²  je ni.

Wenger dan Chamakh

Jadik, untuk hari ni, aku ada 2 3 berita untuk korang semua. Aku bagi extra sket sebab kelmarin aku tak update. Mungkin hari Sabtu jadual dia cuti untuk blog ni. Berita ni adalah pasal transfer pemain yang berlegar dalam kelab Arsenal. Korang dah tahu yang kelmarin Wenger dah siap bergambar dah dengan Chamakh yang memang secara sah lagi halal dah jadi pemain Arsenal. Diorang ni siap bergambar lagi dan kalo dalam gambar tu, korang boleh tengokla yang Chamakh ni pakai jersi no.29.

 No 29 ni bro...hehe

Tahu je Chamakh nak datang, habis team Nike ni berkalut ribut nak siapkan jersi berno.29 ni untuk Chamakh. Wenger dah bagitahu awal² lagi yang Chamakh akan datang jugak musim panas ni, tapi, diorang ni buat tak endah je. Tu lah akibatnya. Kena print baju Chamakh dalam keadaan kalut dan gopoh. Diorang ingat yang WEnger ni main² sebab musim lepas Wenger dah gagal untuk dapatkan Chamakh. Jadi, untuk itu, Wenger bagitahu yang dengan sahnya Chamakh ini, dia mungkin akan meneruskan lagi dengan beberapa pemain baru untuk diikat kontrak.

Masih terapacak..?Hahha

Wenger jugak memberitahu yang dia tidak lagi akan mencari penyerang kerana dia sekarang mempunyai cukup banyak penyerang untuk dibuat pilihan. So, kalo dah banyak pilihan tu, harap kena banyak la Arsenal skor gol untuk musim depan. Betol tak?Hehehe... Wenger bagitahu yang sekarang ni dia tertumpu kepada bek tengah dan jugak keeper. Pasal midfiled tu,,kita cakap pasni. Gallas dikatakan membuat demand yang tinggi pasal gajinya, dan seperti yang kita maklum, WEnger ni pantang benar kalo p;ayer yang main tak best, tapi demand gaji ynag mahal². Dan keeper aku rasa dalam 2 kemungkinan lagi sebab Wenger masih ada 2 lagi keeper muda dalam simpanan. Hehe..

We tried to buy him in the summer last year, it didn’t work but we kept in touch. In the end, [this summer] he was free, had a few clubs interested in him but he finally decided to join us because we showed our interest early on.
We have enough players up front so we will now look into other areas as up front we have what we need. We are now working very hard and we’ll get one or two more signings, that’s for sure.
Silva ganti Fabregas?

Ni untuk entri pasal midfiled kita Fabregas. Fabregas nampaknya nak jugak kuar dari Arsenal ni. Aku dapat laporan yang Fabregas ada jugak menghubungi Wenger supaya deal dia dengan Barcelona dipercepatkan sebelom World Cup ni. Tak sabar² Fabregas ni. Kalo ye pom, slow² la, Wenger banyak lagi keje lain.

Aku ke calon yang sesuai??hehe

Entah la Fabregas ni, orang suh bertahan semusim lagi, dia tak nak..Kurang² pom, bagi muka la sikit kat Wenger tu. Jadi, Wenger telah menyenaraikan Silva sebagai pemain terbaik yang dapat menggantikan tempat Fabregas. Aku pom tak tahu kenapa Wenger nak pemain Spain gak. Mungkin kualiti diorang ni tinggi dan terbukti berkualiti. Wenger menjagkakakan dapat memujuk Silva untuk pergi ke Arsenal memandagkan partner dia kat Valencia, David Villa dah pom pegi ke Barcelona. Tambah² plak, skang ni Valencia kesuntukan wang.

Plan Wenger, dia nak kuarkan 17 juta duit hasil penjualan Fabregas tu untuk membida Silva. Tapi, nampak cam ada halangan sikit nak dapatkan pemain bertahi lalat kat dagu ni. Real Madrid dan City dikatakan menaruh minat yang tinggi gak kat pemain ni. Jadik, aku rasa, Wenger kena senaraikan 2 3 orang lagi calon untuk gantikan tempat Fabregas ni.

Merida mahu Pergi?

Ni mungkin berita yang last kot untuk entri kali ni. Letih jguak aku nak taip banyak². Takpom simpan je untuk esok. Ok kan? Berita ni pasal pemain muda kita Fran Merida. MErida ni aku dok peratikan yang sejak 2 3 bulan lagi dia dan agen dia dok bising dan main ugut mengugut Wenger untuk kuar dari Arsenal.

Nak blah dah ke Merida?hehe

Jadi, untuk berita pasak diorang ni, Merida menyatakan yang dia ingin keluar dari Arsenal dan berhijrah ke Atletico Madrid yang sedia menawarkan dia kontrak. Nampaknya Merida kita ni dah tak tahan dok di Arsenal. Berasa dirinya star la tu. Hehe.. Menurut agen dia, Merida mahu keluar dari Arsenal sebanb nak dapatkan peluang bermain denganlebih kerap. Sebab tu la dia nak pergi dari Arsenal. Ini bukan soal wang ma..ini soal peluang banyak main atas padang. Lu ta de paham ka? Haha..

Merida o Merida...aku pom tak tahu nak komen apa pasal ko. Aku nak tunggu musim depan je dan tengok sama ada ko masih dok di Arsenal ataupom dah p kelab lain. Wenger tu dah baik sangat offer ko kontrak nak sambung, tapi ko tolak. Pemain muda lain yang sebaya cam ko tak de pom dok merungut nak p ke kelab lain. Rilek la bro, masih muda lagi, main sikit² dah la..Haha,,
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia