Preview MAtch

Leave a Comment











Assalamualaikum...preview untuk match mlm ni.Birmingham V Arsenal. Kita sebagai fans ni menaruh harapan yg tinggi supaya Arsenal akan menang malam ni. Baru ada feel ni lawan Barca Rabu ni. Haha...

Arsenal akam berkunjung ke St. Andrew dengan kedudukan di tempat ke 3 liga yg mana ketinggalan 2 mata di belakang Man U. Ubi dapat rasakan yg semua pemain2 dan juga staf arsenal ini sedikit nervous untuk ebrhadapan dengan BArca Rabu ini tetapi, diorang ni tak fokus sangat untuk hari Rabu. Yg penting fokus yg didepan ni dahulu iaiti perlawanan melawanan Birmingham. BArca tu kita kira lepas match ni la...Tol tak??Hahaha...

MAnager kita iaitu Wenger masih lagi ingat yg peluang untuk kita menang liga pada tahun 2008 adalah disebabkanbukan kita seri 2-2 sama dengan Birmingham yg mana match itu menyaksikan Eduardo cedera teruk. Jahat tol Birmingham,,,dah la seri, nk tekel eduardo lg...tak patut-tak patut...Hahaha.. Dalam perlawanan itu ramai pemain yg kontrak akan berakhir dan ini menyebabkan pemain bermain dalam tekanan kerana memikirkan tentang kontrak dan yg penting duit gaji mereka. Duit..Duit..Duit...Hahaha..

UBi tidak bimbang bg match hari Rabu ini..ikhlas dari hati ubi apa yg ubi katakan ini...Hahahaha,,ape yg ubi risaukan adalah match melawan skuad alex Mc Leish ni yg mana diorang ni hanya tewas 2 kali di tempat mereka pada musim ini. Dan, pada hari ini, kita yg akan berkunjung ke tempat mereka. 2 kali yg mereka kalah tu pom dah lama dah yg mana pada bulan Septempber, mereka kalah kepada Aston Villa dan Juga Bolton. Kita tak mahu la menerima nasib macam team2 lain dan kalo blh biarla kita no.3 team yg menang lawan di St. Andrew. Tol tak...Kita tak nk kalah kat kelab Birmingham ni, kita nk balas dendam ke atas Eduardo dan kalo blh tak nk bg chance pom diorang menang nga kita...Hahaha...

Masalahnya sekarang. skuad Birmingham ni bermain dengan permainan yg bagus, (tak macam Man U.).Hahahaha.. Dalam beberapa perlawanan kita boleh lihat yg perlawanan diorang ni sangat teratur dengan taktik dan juga possesion ball. Oleh itu, apa lagi??Team kita kena fokus 100% time game melawan Birmingham. Kalo kita kalah, kita dah tahu yg team kita akan down apabila melawan Barca.. Tak best la bila tgk match hari Rabu ni main dlm keadaan tertekan dan juga moral yg rendah. Tol tak??

Line UP ubibadok - Ubi badok lebih mengatakan yg Sol akan bermain malam ini memandangkan WEnger memberitahu yg semua pemain yg bermain minggu lepas dapat bermain melawan Birmingham dan juga Wenger mengatakan yg Silvestre adalah pemain pilihan yg terakhir sebagai bek tengah. Huhu...Kesian Silvestre. Tapi, ini semua hanyalah analisa ubi dan juga editor2 yg lain. Ubi juga percaya yg Alex Song akan berpasangan dengan Sol bg menggantikan Mael yg terpaksa absent satu match akibat gara2 kad merah. Untuk meletakan Eboue sebagai pertahanan ini sangat merbahaya meandangkan Birmingham juga boleh dikatakan kuat dalam possesion ball dan meletakkan Sagna adalah yg terbaik untuk lebih kepada bertahan. Kira macam ni la skuad jangkaan cara mudah2...haha.:

Almunia

Sagna – Campbell – Song – Clichy

Denilson

NAsri – Diaby – Fabregas – Arshavin

bendtner



Bahagian tengah pula. memandangkan Song bermain bek tengah, ubi meletakkan diaby untuk bergandingan dengan Fabregas. Diaby menunujukkan performance yg bagus time lawan West Ham minggu lepas. Untuk bahagian wing pula, ubi meletakkan Arshavin dan juga Nasri untuk support Bendtner sebagai penyerang tunggal. Manakala Eboue dan Walcott akan berada di bangku simpanan dan akan bermain pada separuh masa kedua menggantiakan wing ini. Walcott sememangya akan dapat memberi ancaman kepada defend Birmingham.Hahahaha..nantila Birmingham.. BErcakap tentang Arshavin, pemain ini mencetuskan kontroversi dengan mengatakan yg Wenger patut membeli lebih lagi pemain yg berpengalaman jika mahu piala EPL.(dalam post sebelom ni). W/bagaimanapun, Arshavin kena up sikit dan dia boleh menjadi kunci kejayaan malam ini.

Dalam pada itu, Eduardo nampakya akan berkunjung kembali ke St Andrew yg mana tempat yg memusnahkan kariernya. Kesian kat Eduardo kita, tapi, nampaknya Alex Mc lesih langsung tidak berminat dengan eksiden yg menimpa Eduardo.. Katanya:

We have moved on. I don’t want even want to talk about it. Eduardo is back playing which is great. But we have moved on and I don’t feel I need to comment on it. It is a couple of years ago. It is in the history books. Time moves on and I just brush all that stuff off my shoulder like a bit of dandruff. All I am interested in is this coming game with Arsenal.

On the game of two years ago, as I explained in the introduction, Arsene said the title was not lost on that particular day. The Frenchman also confirmed that the squad should not think about Barcelona before Sunday as Birmingham is a priority.


PEtikan kata2 Wenger :

I don’t consider Barcelona for the next game. At the back we need to be solid to win this game at Birmingham. We fight the whole season to be in there and this is a priority.


Ubi rasa setakat ni la dahulu sbb nampaknya terlalu panjang plak preview ni...Hahaha..k. wasalam.Au revoir©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia