Segmen : Zaman Persekolahan

12 comments
Aku ada singgah blog Azrin tadi. Tengok dia ada join segmen. Tengok segmen tu macam menarik je. Tak ada la boring sangat. Cumanya yang penat sikit kena jengah blog sponsor. Banyak tu penyeponsor. Setakat ni 66 hadiah untuk yang join segmen ni. Haha. Korang nak join boleh la klik gambar banner kat bawah ni. Aku tak join sebab tak cukup syarat - syaratnya. Hehe.

Segmen ni ada kaitan dengan gambar kanak - kanak riang kat bawah ni. Ada nostalgia tersendiri untuk korang yang tengok gambar kat bawah ni untuk mengenang kembali nostalgia zaman persekolahan korang.


Sejujurnya, kedudukan aku dalam kelas seperti gambar di atas adalah no.4. Masa tu aku SPM. Kedudukan yang paling belakang sekali dalam kelas. Biasanya cikgu - cikgu ni dah mark dah pelajar yang duduk di barisan belakang ni adalah pelajar yang ada masalah. Sama ada masalah disiplin ataupun masalah tingkah laku dan juga akhlak.

Bagi aku, duduk barisan belakang ni ada keistimewaan yang tersendiri dalam kelas. Orang yang kat belakang ni skop pandangan dia ni lebih luas berbanding orang yang duduk di barisan hadapan dalam kelas. Korang boleh bayangkan tak? Duduk depan sekali korang akan nampak cikgu korang je kat depan yang tengah mengajar. Boring kan? Lepas tu mengantuk dan tertidur dengan air liur basi yang tumpah. Duduk belakang, mata korang boleh nampak seluruh kelas, nak usha awek-awek pun senang kan dalam kelas? Point of view tu secara menyeluruh. Opppsss. Haha. Tapi sekolah aku semua boys masa tu.

Itu semuanya hanya sembang walaupun ada peratusan yang penyataan kat atas adalah sedikit betul dan ianya juga sebagai teori yang selalu aku buat hujah apabila berdebat dengan budak - budak nerd yang selalu duduk dalam barisan hadapan dalam kelas. Point utamanya, aku duduk belakang memang aku ada masalah disiplin. Aku selalu tak pakai stokin pergi sekolah dan bila duduk kat belakang dapat la aku sorok kaki yang tak pakai stokin ni dari pengetahuan guru - guru yang masuk mengajar. Haha. Aku juga pernah pakai stokin sebelah je paw yang member punya masa perhimpunan. Nanti bila cikgu check, aku angkat seluar yang belah aku pakai stokin je. Peratus untuk kantoi tu 50-50. Tapi, risiko adalah permainan. Haha.

Korang yang nak join segmen ni klik la banner kat atas tu. Ataupun picit SINI.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

12 comments:

  1. hahaha... xcukup syarat yer bro..
    tapi mase form 5 pon ayie kena duduk blkng sebb kelas just 15 orng shje..
    yg lemah kne duduk dpan yg ok sikit dok blkng..
    one more thing duduk sblh budk cina..
    ok jer ...

    tpy tulah dok blkng dh dok dgn budk cina yg pandai..
    peratusan bljo tu kurng sebb masing2 dok khusyuk bt bnda len..
    hahaa

    ReplyDelete
  2. boleh join laaaa. ishkk..sy xkisah klo xde twitter or instagram. sbb sy xtulis perkataan "WAJIB" pun. nnt hntr url ini di entry segmen okay? nice story :)
    Jom Join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete
  3. hehehhe...pakai stoking sbelah jer tu sy suka...ngelat..hahahhahaha...sy pon join segmen ni...mengimbau kenangan...

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya!!!
    Salam Perkenalan dari

    m@m@ MYJA

    ReplyDelete
  5. aku pon lebih suka pot blkg. dok dpn bdk2 skema je.. hahaha
    aku one of the sponsor. tp aku bantai join terus hahaha

    http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  6. Haha. Aku pun duk blakang gak dulu waktu zaman persekolahan :)

    ReplyDelete
  7. hahaha. wardah pun suka duk belakang dulu. masa form 4 form 5. hihi. senang laaa nak bongkang. ha hha

    jom baca sini lak

    http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  8. Bhaha.. Gelak guling2 bila baca entry ni.. :d

    ReplyDelete
  9. hyee cik belbel datang, terima kasih join segmen cik balqis.
    http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    btw cik belbel pun suka duduk belakang lagi2 time nak bergosip. hahaha

    ReplyDelete
  10. tengkiu join segmen sy. jom check pemenang plak yer :)
    Senarai Pemenang Segmen

    ReplyDelete
  11. tahniah menang keychain penang. boleh send details kat cikfafa90@gmail.com untuk claim hadiah. ^^

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia