Hari Sabtu..

Leave a Comment
Assalamualaikum..senyum la skit.. Tak rugi kalo senyum. Aku pom nak senyum ni pasal Arsenal menang dengan Fulham malam ni. 2-1. Haha..Korang yang tak sokong Arsenal ataupun tak tahu apa2 pom pasal Arsenal sama ada dari segi lughoh atau istilah, just tumpang gembira aku je. Tolong senyum bersama - sama dengan aku. Kekeke..Aku tahu yang bloger nesloo kat sana pom senyum tersipu - sipu.

Aku tak nak pom update pasal game semalam. Kalo nak tahu lebih detail pasal game semalam ni, try pergi kat blog Atikah. Ada dalam list Team bola yang aku telah listkan tu...Kalo aku update pasal game semalam pom same je dengan yang Atikah update.So, senang-senang, bukak je blog Atikah tu.

Aku hari ni kelas dah mula start lewat da. Pkol 1.45 petang. 45 minit lewat dari biasa. Haha. Aku pom tak tahu pasai ape pentadbiran kat sini buat macam tu. Saje nak seksa jiwa kot. Kalo start lewat, habis pom mesti lewatkan? So, kalo kira2 dengan waktu sini, kelas habis kat maghrib. Kol 5.30.

Kelas o kelas. Aku pom tak tahu macam mana nak ulas. Tak paham tu satu pasal la. Syeikh kat sini cakap bukan main laju. Arab + laju = blurrr.. Haha..aku je la yang blur. pe benda syeikh cakap tu bukan 100 peratus aku dapat scan dan terjemahkan dalam BM. Tapi, still ada la satu dua yang boleh aku ambik. Ambik buat point time bukak balik buku malam nanti. Haha. Penat weh. da lama da aku tak study macam ni.

Nasib la kelas kat sini wajib. Kalo tak, da lama dah aku ponteng. DOk bilik lagi syok. Dah la bilik aircond. Suhu plak 10celcius. Memang tergoda la iman. Kalo aku ni memang iman nipis macam kulit biawak, da lama dah aku ponteng. Dok bilik, bukak laptop, main pes. Masyuk beb....HAha

Tu la...aku bersyukur kerana akal yang diberikan oleh Allah Taala ni masih waras. Dapat memikirkan mana yang baik dan mana yang kurang elok. Itu semua nafsu je...Kalo ikutkan nafsu, sampai bila pom takkan habis? Betul tak? Kalo tak betul mari jumpa aku. Aku  kasi betulkan..Tu pom tak leh nak terima. Hakikat tu...hakikat fitrah manusia.

So, esok pom still kelas, rasa cam kejap je cuti hujung minggu aku. Haha.Cuti khamis nga Jumaat. Aku pom tak tahu, apesal time cuti je rasa masa ni cam cepat sangat. Sedar - sedar dah ari sabtu. Ehehe.. Penat betul. Tapi tak pe, orang yang menuntut ilmu di jalan Allah itu ibarat sedang keluar berjihad di jalan Allah Taala. So, aku harap sangat yang aku termasuk dalam golongan tersebut. Kekeke
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia