Desperate Man

13 comments
Salam Jumaat dari bumi Madinah. Cuaca yang agak kedinginan. Angin sipi-sipi memasuki ruang bilik melalui celahan pintu dan tingkap. Alangkah nyaman. Alangkah indah jika dihayati nikmat tuhan ini. " Nikmat Tuhan yang mana lagi ingin kamu dustakan..? "

Alangkah indah bagi orang - orang yang berkelapangan jika pagi Jumaat ini dihiasi dengan membaca surah Kahfi. Besar manfaatnya. Mungkin bukan pada pandangan kasar. Susah bukan jika tidak nampak ganjarannya dengan biji mata kita sendiri..? Susah untuk memotivasikan diri kita sendiri. Itulah hikmahnya. Ingat, janji Allah sentiasa benar dan hakiki.

Lelaki desperate. Susah kan jika wanita dapat lelaki yang macam ni. Lelaki yang sangat sangat dan sangat teruja dengan pasangannya. Mungkin tidak ada erti atau maksud sebenar. Tapi, jelas bagaimana keadaannya. Mungkin juga lelaki jenis ini mudah untuk cemburu tanpa ada sebab yang konkrit. Sentiasa mahu memberikan perhatian buat pasangannya. Sentiasa mahu pasangannya memberi perhatian kepadanya. Setiap text nak kena direplykan..?

Ya.. bunyinya bagus.. tapi, jika every hour nak tahu apa pasangan dia buat semua tu.. aku rasa pasangannya yang belum lagi ada ikatan perkahwinan mesti rasa annoying kan jika diperlaku sebegitu..? Lelaki... cukuplah sekadar bersederhana jika korang belum lagi nikahi orang yang korang sayang tu. Dia pun ada life. Banyak benda yang nak disettlekan. Tanggungjawab dia terhadap kita langsung tiada. Kena faham situasi dan keadaan.

**tak semestinya orang yang kita sayang akan kita miliki...
**untuk awak.. insyaAllah akan saya tunggu awak, pasti tunggu.. dan pastikan penantian saya ni berbaloi ye.. :)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

13 comments:

  1. Awak tak annoying & desperate pun. Nampak caring ada lah :) insya allah, kita sama-sama tunggu.

    ReplyDelete
  2. wahhh...Alishya ade pape ke dgn hafizin?hihihi..barakallah

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum H.J....insyaAllah yer..;)

    ReplyDelete
  4. Lelaki... cukuplah sekadar bersederhana jika korang belum lagi nikahi orang yang korang sayang tu. Dia pun ada life. Banyak benda yang nak disettlekan. Tanggungjawab dia terhadap kita langsung tiada. Kena faham situasi dan keadaan.
    SAYA SETUJU! hehe

    ReplyDelete
  5. insyaallah akan baca suruh kahfi setiap jumaat.. thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  6. Mmg betul. Lama2 jd rimas gak..

    *sng la hati HJ, buah hati dah jwb tu. ^___^

    ReplyDelete
  7. okay aku seronok membaca komen yang first tu je.
    miahahaha
    :P

    ReplyDelete
  8. setuju tuu
    lebih2 sgt nanti dah kawin x der dah nak carring2 nie ekeke ;)
    akk bercakap dari pengalaman lahh ekeke ;)

    ReplyDelete
  9. aku pon baca komen pertamo jugok bos.

    hehehe.

    dok kelik ko?

    ReplyDelete
  10. Rimas klu dapat jenis yg macam dlm entri tuuuu... hehe

    ReplyDelete
  11. kah3 mmg ade laki cmtu. pempuan pon ade

    adekah ko desperate weh? tak saba nk kawen nmpak..menjiwang sokmo


    #aku kah pempuan kasar itu? tettt

    ReplyDelete
  12. housemate wa punya boiprenggg mcm yang lu duk cite nehh. bukan dy je naik nyampahh, wa yang satu rumah ni pn bole naik annoying...zzzz

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum. Alin datang singgah menurunkan komen. hehe. Smoga Allah memberkati penantian kalian :)

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia