Manchester United 2 - 1 Arsenal

2 comments
Nampaknya sangkaan aku yang Arsenal akan menang dengan Man Utd dengan jaringan 4 berbalas 2 ternyata meleset sekali. Jauh sekali meleset. Arsenal nampaknya hilang 3 mata di Old Trafford apabila kalah 1-2. Tak perlu melatah dan tak perlu meroyan apabila team kita kalah. Refree nampak okay je malam ni. Tak nampak sangat macam Man Utd beli.. hehe

Gol Man Utd masing - masing dijaringkan oleh bekas kapten Arsenal, RVP seawal minit ketiga lagi dan satu lagi gol daripada Evra pada separuh masa kedua. Kita hanya sempat membalas balik dengan satu jaringan melalui Santi Cazorla. Tu pun dah last - last minit. Tapi terbaik. Banyak benda lagi yang Wenger perlu perbaiki untuk skuad musim ni.

Giroud
Podolski - Cazorla - Ramsey
Arteta - Wilshere
Santos - Vermaelan - Metesacker - Sagna
Mannone

Subs : Martinez - Koscielny - Chamakh - Chamberlain - Arshavin - Jenkinson - Walcott

Gambaran ringkas first eleven kita menentang Man Utd. Nampak macam ada sedikit kesilapan bagi aku apabila Wenger meletakkan Ramsey sebagai pemain sayap kanan. Game malam ni nampak sayap tu tak berkembang sangat. Macam sayap patah. Mungkin Walcott ataupun Arshavin patut dimasukkan terlebih awal untuk menyeimbangkan sayap kiri dengan sayap kanan.

Kita tetap berbangga yang Arsenal bermain dengan baik walaupun selepas Wilshere dilayangkan kad kuning kedua pada separuh masa kedua dan hanya bermain dengan 10 orang di atas padang. Tidak bolos walaupun dengan 10 orang malahan sempat lagi menjaringkan satu gol sagu hati. Mungkin boleh dikatakan yang Vermaelan melakukan kesilapan untuk first goal daripada Persie. Tapi, itu adalah defender terbaik yang kita ada dalam skuad Arsenal. Bagi aku, Santos masih lagi tidak menjadi malam ni. Banyak peluang untuk Man Utd menyerang datangnya dari arah defend kiri.

Apa - apa pun.. game dah habis.. kita tengok je la. Nak bagitau Wenger pun bukan dia dengar pun buah fikiran kita. Kerja dia... tau la dia nak settle macam mana skuad dia. Orang bayar dia gaji.. dia buat kerja la.. kita, kerja kita tengok game je.. pastu bila kalah sumpah seranah kan..? haha.. bila menang boleh booo fans team lain..

**aku paling geram tengok Giroud main tadi.. tak tahu la Giroud ni.. kita masih kurang power di bahagian serangan dan Giroud semacam tidak menjadi cabaran langsung buat semua defender pasukan di liga EPL. haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. tgk bola emo la ;p
    pon boleh ~~ ngeee
    tak suka bola huhu...

    ReplyDelete
  2. tak suke bola gak .. kecuali kalau APEX beraksi .. kena tgk ngehx3

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia