Bas Upin & Ipin

percaya ke tidak yang syarikat bas di Saudi menggunakan nama Upin dan Ipin untuk menarik perhatian penumpang. sebenarnya aku pun tak pasti apa motif sebenar sebuah syarikat bas di Saudi ni menggunakan nama Upin dan Ipin. Tapi, yang jelasnya, memang nama Upin & Ipin terpampang di hadapan bahagian bas tu....

nak lebih jelas, tengok gambar kat bawah je. korang boleh bagi tafsiran masing - masing. haha.. tapi, aku pun konfius kalau nama upin & ipin tu adalah nama tempat. setahu aku tak de lagi nama tempat kat area Saudi ni yang namanya adalah upin & ipin...

gambar ni aku cilok dari FB Haji Arshad. Orang melayu yang stay kat Mekkah. Businessman la lebih kurang. aku kenal je dia. tapi, dia mungkin tak kenal aku..haha

aku pun tak pasti gambar ni edit ke tak..hehe.

*kredit utk haji Arshad.

19 comments:

  1. assalamualaikum H.J...betul2 top Upin n Ipin ni kan seluruh dunia tahu katun dr Malaysia ini...tahniah buat Upin Ipin...

    ReplyDelete
  2. kat Malaysia ada tak bus upin ipin nie?? ;p

    ReplyDelete
  3. kalau betul, bangga jugak rasanya....

    ReplyDelete
  4. waaahhh hebat gak upin ipin ni kan

    ReplyDelete
  5. hahah! pasni dia cat bas taruk gambar upin ipin pulak.

    ReplyDelete
  6. xpe tue maknanye kreativiti ank m'sia smpi ke luar negara.. hihi

    ReplyDelete
  7. hahahahah mmg pic tu boring sebab takde benda nak shoot amik ajer lah pic sunset tu.....=))

    snap from tingkat 12 akaakakak

    ReplyDelete
  8. terbaikla

    tp org mesia kite mmg sokmo ade sne kn

    #mak ayah adik aku de kat mekah kot skng. ke mesir=)

    ReplyDelete
  9. femous gak r upin&ipin kat sana. haha.. terbaik r..

    ReplyDelete
  10. Betul ke ni ? Selalunya kat ats tu tulis destinasi tempat yg nk dituju.. Upin & Ipin ?? Bus ni g mna? Mcm xlogik ja..huhu

    ReplyDelete
  11. hehe pernah tgk sendiri depan mata tak?

    btw,
    6 bulan tu sekejap je. Pejam celik pejam celik dah habis setahun :P

    ReplyDelete
  12. kalu betul la femes gtu upin ipin ni. hikhik.

    ReplyDelete
  13. wah...siap bas display upin ipin nieh....

    ReplyDelete
  14. uikkk unik nyee , ada tempat nama tu ke dikk ??
    siap sampai ke saudi layie ..
    bangga kejap

    ReplyDelete
  15. haha comelnye.aku nak naik bas tuu

    ReplyDelete
  16. wahhh...sampai sana nama upin ipin..

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(