# 7 ENTRY TANPA TAJUK

24 comments
sedang meniti dan menghitung hari untuk ke kelas.. rasa boring plak dok sesaje begini kan..? tidur, bangun dan makan.. seharian macam tu..plus skit surf internet + main game..haha

mengimbau pengalaman semasa berada di bumi jordan. betapa pentingnya ada member atau kenalan sekiranya kita ingin merantau di tempat orang. tambah2 jika tempat tu adalah first time kita pergi..jadi, belom pegi ke sesuatu tempat tu..cari la sorang dua kenalan.. jika tiada saudara mara atau sahabat handai di tempat yang kita nak pergi tu. search je kenalan baru dalam facebook tu.. ramai je yang frenly..

kalau aku, terus terang je dengan member fb tu. cakap kita nak p tempat dia. sambil2 nak tambah kenalan kan..? boleh tanya selok belok tempat yang kita nak pergi tu.. kalau boleh, suh dia jadi tour guide sekali kan..? tapi, kalau aku prefer cari yang 'female' dlu dalam facebook tu..haha.. 2 dalam 1 la tu..

time kat jordan ari tu, aku syukur sangat sebab ramai je member aku yang study kat situ. sampai je kat jordan.. terus tahan teksi and kontek member aku. bagi member aku cakap nga driver and dia bgtau driver tu tempat mana yang patut hantar aku..

last2 jumpa jugak member aku. cuak jugak time dok atas teksi.. tak tahu jalan mana.. tak tahu mana arah tuju..lastly aku turun depan mall di kota Amman dan tercegat member aku tersenyum..haha..

sampai jordan terus main bowling
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

24 comments:

  1. taw tape,kn sng kalo ajk kwn fb tu...ley jd tour guide..slp hb ade yg sudi blnje korang sume mkn free...hehe
    errr,weh kem slm member yg kt jordan tu ley?
    #ni pon 2 dlm 1 gak,komen smbl cari calon#

    ReplyDelete
  2. amboi ko cari yang female dulu. ke opposite meaning. err..opposite meaning kan. best la bole jalan jalan kat over the sea.

    ReplyDelete
  3. eleleleh.nak cari yg female dulu tu..hik3 =D
    untunglah kat sana pun ramai member=)

    ReplyDelete
  4. Eh female plak d
    gatai nooo
    amik lelaki jnji jd tour guide y baik sudAa

    ReplyDelete
  5. Eh female plak d
    gatai nooo
    amik lelaki jnji jd tour guide y baik sudAa

    ReplyDelete
  6. Eh female plak d
    gatai nooo
    amik lelaki jnji jd tour guide y baik sudAa

    ReplyDelete
  7. hj ramai friend fb bolehlah..boleh pilih gender lagi..^__^

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum H.J...wah bestnya dpt jumpa kengkawan n jejalan ke Jordan kan...:)

    ReplyDelete
  9. statement

    "tapi, kalau aku prefer cari yang 'female' dlu dalam facebook tu..haha.. 2 dalam 1 la tu.."

    hahah...ada2 je ubi HJ nie..

    ReplyDelete
  10. same goes here..tetibe rase cam tak sabar nak belajar lak.huhu

    ReplyDelete
  11. sedaknyoo..
    brapo ore g sano HJ???

    ReplyDelete
  12. hai bile la nak sampai ke jordan ni...hiihih

    ReplyDelete
  13. gatal!


    untunglaaa..nnt aku nak g sane, bole la kontek kau ea?haha

    ReplyDelete
  14. lain ke feel main boling di sini dengan disana? keh3

    ReplyDelete
  15. benar sma skali.. tu la lebihnya bila ramai kenalan.. :)

    perghh smpai2 trus men boling ? kl aku smpai2 je carik mkn dlu kot. lapoo.. hahaha ;p

    ReplyDelete
  16. seronok la jelajah satu benua arab

    ReplyDelete
  17. amboi.. yg female? best la bleh merantau
    ^^

    ReplyDelete
  18. berangan2 nak travel sana lah...ehheheh

    ReplyDelete
  19. seronok gak cabar diri mcm tu..kira mcm redah dlm kerisauan..tp sume tu pengalaman kan..~ =)

    * da berkurun x men bowling~

    ReplyDelete
  20. amboi..sampai2 je terus main bowling? haha~ ada bakat ke tu? lalala~

    ReplyDelete
  21. ayoknya diaaa....lama x sggh sini kan :P

    ReplyDelete
  22. nak yang perempuan jer ey..ish! ;p

    ReplyDelete
  23. bila ada kwn kat tmpt tu br lah syok nak jln2 kan..ada org bw tmpt menarik.

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia