syukur

50 comments
embun pagi hilang bersama cahaya mentari. peraturan alam..semua akan hilang, akan hancur. hanya Allah yang Maha Esa akan kekal. namun..masih ramai manusia yang hidup ibarat raja yang tidak akan mati-mati di dunia fana ini..Manusia...sebaik-baik makhluk ciptaanNya.

ceewah..awak yang berbaju kurung satin hari ni..intro ini untuk awak..report kat ayah awak a.k.a tauke alaf 21 yer..haha..kat sini dah pukol 8 pagi lebih sikit..tak kuar bilik lagi..tengok dari luar nampak macam panas je..dah dekat seminggu dah dok lepak dalam bilik senior..

bilik senior ni best woo..econ ada 2 bijik..kipas ada 2 juga..bilik aku, kipas satu..econ satu..tapi..bila aku sampai hari tu.kipas je yang jadi..econ rosak.syukurla dari dua dua tak jadi..panas..tido malam2 pom peluh berjujuran macam main bola..so, alternatif lain aku blah pegi menetap sementara dalam bilik senior..

manusia...semuanya nak senang..nak sedap je..econ rosak dah jadi masalah besar..aku la tu..tapi aku bukan macam tu..tujuan lain nak erat erat kan hubungan dengan senior je..ada je member aku kat bangunan yang sama sanggup tahan dengan panas..

dari jendela bilik aku
 ps : jangan kufur nikmat tau..kalo nikmat tu ada tempat lain..try la usaha untuk mendapatnya..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

50 comments:

  1. :) alasan nk mengeratkan silaturahim kunun hehe..

    erm.. pemandangan tu nmpak cntik wlaupun nmpak agak panas... teringin nk menapak ke sana

    ReplyDelete
  2. hurm aku taw ko nk ertkn hubngn...dsamping nk tmpg sejuk..kire ok la tu

    ReplyDelete
  3. ni2..nk tnyo mu ni..mu nok tulis novel ko

    ReplyDelete
  4. fuyoo bermadah pujangga laa..

    ade cita-cita nk jdi novelist ke?? hakhakhak

    ReplyDelete
  5. lapang, walau padat tapi nampak cam tenang hati memandang...cewah..betui ke..

    p/s: 4 season maksudnya ade 4 jenis

    A-AYAM
    B-B****
    C-CACING
    D-DAGING

    haahhaa... YA Allah ampunkan la umat mu...huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  6. awak yg pakai baju satin tu?....sedang baca entri ni ke? Kim salam kat bapa awak ek?..cakap kat dia...akak kat sni teringin nak terbit nobel ngan alaf..boleh??

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum..thanks sudi ke entry mama..biasalah cuaca kat sana panas kan !!..cantik pic dari jendela tu..mama harap dpt kesana bila kesihatan mama ok nanti... encik hb dah 2x kesana..

    ReplyDelete
  8. syukur . syukur . syukur . ALHAMDULILLAH =)

    ReplyDelete
  9. kipas tak de ke? ngade2 nak air-cond... hahaha..

    chewahh.. ayat mukadimah tak bleh blah..

    p/s: tak sentap pun.. dah memang taste aku suke jam yang nampak macho.. hahaha.. hurmm.. aku tak minat jam pompuan..

    ReplyDelete
  10. hahha.....menyelam sambil minum air ke ni??

    xpe......panas nak buat camne kan?

    ReplyDelete
  11. heee betul tu... cuma tu la manusia tak pernah puas dgn apa yg ada kan ;)

    ReplyDelete
  12. mengeratkan silaturrahim sambil bersejuk2 hehe

    ReplyDelete
  13. heeeeeeee
    baik punye dgn senior yeee
    bagus2..
    x baik kufur nikmat kan
    heee
    haaa
    bubuh pon gamboo
    maceh H.J =]

    ReplyDelete
  14. msti hari2 tnye pakai bju kurg wane pe... hehehe

    ReplyDelete
  15. haahaha..ayat nak power je..
    btw,cantik ar gmbar tu :)

    ReplyDelete
  16. tempat tuh kat mana?cam negara2 timur tengah je...^^
    in short,manusia mmg macam tuh....

    ReplyDelete
  17. eyhhhh aiman follower anda yg ke 570..kalo sudi follow me back ok??heehee...klik nuffnang kat sini..jom klik nuffnang aiman.......

    p/s:buatlah shoutbox satu...

    ReplyDelete
  18. jadi ko ni sebenanya mencari nikmat yang ada di tempat lain la eh.

    harus la ada ekon kan pansa kowt kat sana. hehehe...walaupun aku belum pernah pegi sana. haha

    ReplyDelete
  19. awak, tapi ayh sya bukn tauke alf21..hehe

    ReplyDelete
  20. yela2. kau mmg suka mengeratkan hubungan silaturrahim kan. ;)

    ReplyDelete
  21. nebes aku nak buat vlog petang ni.

    ReplyDelete
  22. biar berpeluh jgn tahu nak sejuk je ;p

    ReplyDelete
  23. ok la tu....jgn mxm ici ni..kipas ada tp x kuat....lagi naya..tp sabar je la..hahahaa

    ReplyDelete
  24. salam H.J....bagus nyer anak mama ni mengenali senior adalah salah satu ibadah utk mengeratkan silatulrahim
    sesama kita...

    p/s boleh juga tumpang sejukkn badan...:)

    ReplyDelete
  25. salamm

    cantik pemandangan tu...

    bersyukur dengan apa yang ada...

    ReplyDelete
  26. ye ke tuk erat silaturrahim..abang2 senior...cuba baca entri ni.hehe.mmg panas lah skrg ni.kluar mlm2 pun rasa bahang lg kan?sbb tu akak plan nak wat umrah bln 2.sejuk sket time tu

    ReplyDelete
  27. gud2.. rapat2 laa sesama senior junior.. hahhaa !

    ReplyDelete
  28. canyik pandangan tuh. belajar universiti madinah yer?

    ReplyDelete
  29. kikiki kalu abg2 senior tu baca..mesti demo tu kunci pintu bilik pasni..hehe

    ReplyDelete
  30. sambil menyelam minum air kan bro...hahha~

    ReplyDelete
  31. panas sekejap tidak mengapa jgn selamanya sudah la...:)

    ReplyDelete
  32. ;) alasan tu diterima senior kot..haha

    ReplyDelete
  33. bawak la tilam bantal sume pindah bilik senior toh..weeee

    ReplyDelete
  34. bagus la kalo sampai berpeluh2
    cmtu xyah g exercise dh

    ReplyDelete
  35. suka ayat yg last tu...jgn kufur nikmat...

    ReplyDelete
  36. banyaknya econ dan kipas.. ihihihi.. cantik gmbar bangunan disana.. unik

    ReplyDelete
  37. ahaa tu lah manusia.. tak penah puas dgn apa yg ada..

    betul2.. jangan kufur nikmat.. sentiasa bersyukur dgn apa yg kita ada.. org kata biarlah bersederhana dlm segala hal.. :) thanks kerana mengingatkan

    ReplyDelete
  38. nak mengeratkan silaturahim ek. hehehe... :P

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia