blogger ini jadi imam terawih + audio

48 comments
aku skang ni dalam mood jejalan merantau masjid untuk berterawih. hajatnya nak menjelajah satu malaysia. sempat tak tahu la tu.

dalam jejalan tu...aku terkejut kerana sampai kat satu surau kat Kg. Chap area Pasir Mas. aku macam kenal je dengan pak imam yang mengimami solat tu. hati aku dah rasa tak berapa sedap da. takkan jumpa nga dia kat sini kan?? dia dah la artis di alam maya.

so, aku pom memberanikan diri sembahyang di belakang dia. saf pertama pulak tu. bebetul aku parking belakang dia. aku pom ambil tindakan drastik dengan psang voice recorder nset time dia jadi tok imam. semasa dia bagi salam..sah!!memang sah dia..dia la retis tu.

sudah je terawih...aku pom tegur dia, beborak macam dah lama kenal.dia pom tak terkejut pom nga aku..steady..cool je..macho giler..dia siap pelawa lagi tido kat umah dia..malu aku..kena tangkap khalwat baru tahu..serius..best giler dia jd tok imam, dah macam kat haramain da..



p/s : ni la tuan belog tu. aku dh modified audio tu, kasi ringan sikit..satu rakaat je..
p/s : nyesal sape tak dengor
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

48 comments:

  1. suara dia lain sikit masa ni kalau nak bandingkan dgn vlog dia tu..

    ReplyDelete
  2. rajinnya.....tulah masjid sini kadang² ada tazkirah antara 4 rakaat yg panjang samapai separuh hilang.....hehehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.... sejuk hati cheq sue dengar...hk ni la kita nk... pewaris masa depan... sero nk wak natu jah...

    ReplyDelete
  4. kalu y jadik tok imam ni muka mesti jernih,..suci jer kan

    ReplyDelete
  5. sejuk perut ibu mengandung..

    ReplyDelete
  6. Kagum.. ;) entah bl kita plak ya.. ;)

    ReplyDelete
  7. wahhh siap rakam,kalau ubi pon boleh kagum,apatah lagik kami.

    ReplyDelete
  8. fuhhh....

    kami semua kagum la...baru nak dengar neh...

    tetiba jatuh hati dengan tok imam la..hehe...

    ReplyDelete
  9. memang tak rugi dengar dia membaca surah.. :)

    ReplyDelete
  10. tuan punye belog ubi nye bile plak? :p

    ReplyDelete
  11. fuh hebat2.. terbaiklah blogger sorg nii hehe

    ReplyDelete
  12. peh peh jd imam lah plak si jiji nei.

    ReplyDelete
  13. bagus..buat program dr masjid ke masjid ya..

    ReplyDelete
  14. dan2 tak knl

    pdhl duk satu umah

    bile lg hj nk jd imam

    siyes ke sore jiji ni?=P

    ReplyDelete
  15. haha! neslo milo rupanya...line tak elok lah, audio tak dpt pasang,ermm..

    ReplyDelete
  16. wahh, calon imam muda akan datang.sedap suara beliau :D

    ReplyDelete
  17. aku tak nak dengar..kang batal puasa..ade kaitan tak?hihi

    ReplyDelete
  18. sempat rakam lagi tu . terbaek :)

    ReplyDelete
  19. erkkkk ... skang gak acik gi follow blog dia!

    ReplyDelete
  20. syahdunyee dgr,,masjid mne doh??? nk g terawih situ ehh pulok

    ReplyDelete
  21. HJ bila plak?ngeh3.....kagum masa dulu ust cf jadi imam terawih 30 juz..fuh..cair2...bkn cf yg cair ek..hafazan dia tu...

    psst..nak ketatkan security la ni..hj jd security guard nak?hehe

    ReplyDelete
  22. sedaknyo soro ostad jiji..tahniah tuk beliau..

    ReplyDelete
  23. hohoho.. besh nih... bila kamu nak jadi imam pulak?

    ReplyDelete
  24. wahhh..jiji gitu??
    sejuk perut maknye =P

    ReplyDelete
  25. sapo ni brooo...aduh bst bangat sih...

    ReplyDelete
  26. waa mr.neslo upenye..huhu

    ko bile lagi nak jadik imam?
    =p

    ReplyDelete
  27. bru mlm nie aku dapat dengo..

    Alhamdulilah,,, semoga korang2 semua pown dapat jadi imam mcm jiji...

    ReplyDelete
  28. siyes sedap sore dy. kalau mcm ni,lulus dah bt suami.haha

    ReplyDelete
  29. masjid mane2, nak terjah gak..hi3

    ReplyDelete
  30. jiji yu tuh! waaaaaaahhh, nak ngorat dia la,ops :P

    ReplyDelete
  31. alaa xdpt dgr cmne ni..opis block kot xnmpk pe2 pun sob3x :(

    ReplyDelete
  32. dh agak dh tuan punya blog neslo..

    ReplyDelete
  33. sempat jgk H.J ni record..
    sedaplah suara imam ni..

    ReplyDelete
  34. ostad jiji..!!!subhanallah..sedap bonar..

    ReplyDelete
  35. owhh... ni ko soro ostad tu.
    jauh wei kg chap.. hahaha...

    ReplyDelete
  36. Waaaa....tergoda pakcik mat dgr..ala macam mana ni..hahaha, serius sedapp...anak sapa lah ni kan..

    ReplyDelete
  37. nak nangis dengar bacaan dia T__T
    waaa....makin segan dgn die

    ReplyDelete
  38. nak nangis dengar bacaan dia T__T
    waaa....makin segan dgn die

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah..sedapnya suara..khusyuk je bila dengar

    ReplyDelete
  40. Alhamdulillah..ini la pelapis akan datang ...tak ramai yang boleh diharapkan seperti ini..

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia