JADIKAN PAPARAN FACEBOOK DI CHROME LEBIH MENARIK, RINGAN DAN LAJU

3 comments
Contoh paparan FB menggunakan extension Facebook Flat


Ada sesiapa yang pakai chrome sebagai browser untuk surf internet. Bagi aku, setakat ni, browser Chrome tak pernah mengecewakan cumanya ia memakan banyak sedikit memori kalau bukak lama - lama. Rasanya semua browser macam tu. Jadi, kalau sesiapa yang pakai laptop atau pc yang ram dia 4GB ke atas memang tak rasa sangat lah kalau guna Chrome lama-lama. Kalau tak pun dia akan crash je. Haha.

Untuk yang selalu surf Facebook di Chrome, aku nak kongsi satu extension yang menarik. Extension yang kalau kita install di Chrome, paparan Facebook kita akan nampak lebih menarik dan tidak berserabut dengan pelbagai iklan yang menyakitkan mata yang memandang. Mana tahu kan, korang tak nak tengok iklan-iklan yang menggiurkan hati sehingga korang terpaksan menghabiskan duit dengan shopping online. 

Extension ni namanya Facebook Flat dan korang boleh je search dekat Chrome Webster. Lepas tu klik add to chrome. Laptop aku ada problem nak install. Bila tekan butang add to chrome, akan keluar pop up cakap network error. Padahal internet okay je. Jadi, aku install pakai file .crx. Kalau korang ada masalah, boleh cuba download file .crx dahulu dan install secara manual. Cara tu setakat ni memang tak ada masalah untuk install.


Jika korang rasa paparan FB korang tak menarik atau rasa semakin menyerabutkan, jangan salahkan aku pula. Aku cuma kongsi apa yang aku rasa bagi aku tu okay dan mesra pengguna. Haha. Risiko di tangan anda sendiri. Alaaa.. benda boleh uninstall, bukan efek dia kekal dekat Facebook korang. Jangan nak risau sangat. Try dulu, baru tahu. Haha.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 comments:

  1. wahhh menarik la haha dh try saya suka saya suka (nada MayMay Upin Ipin) haha

    ReplyDelete
  2. FB jarang main dh.. hehehe
    more to twitter dan IG. tp cantik la not bad

    ReplyDelete
  3. wow... thanks akak baru tahu....
    bz sgt ke skang dah lama tak update.... jom join segmen klu free, wlupun akak tahu awak bkn jenis nak join segmen, tp suggest je la.... hehe
    http://www.naurahnawwarah.blogspot.my/2015/11/segmen-jom-kenali-follower-anda-by.html

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia