Pemain Baru Keempat Musim Ini, Calum Chambers

Leave a Comment
Ada rupa owner ubibadok tak? haha
Wenger mengamuk, Wenger mengamuk!! Pak Wenger dirasuk!! Haha. Aku tak tahu apa yang buat Wenger jadi serius semacam untuk musim ini. Masuk musim ini sahaja, Wenger dah membawa masuk Sanchez, Debuchy, David Ospina dan paling terbaharu adalah pemain pertahanan Southampton, Calum Chambers. Baru sebentar tadi Arsenal mengesahkan pemain ini telah menyarung jersi Arsenal dengan harga 12juta pound.

Setakat ini, 2 pemain pertahanan dibawa masuk oleh Wenger dan adakah ini memberi petanda akan ada pemain pertahanan Arsenal akan meninggalkan skuad pada musim ni. Adakah Vermaelan? Hehe. Pak Wenger Berjaya membuat satu kejutan buat peminat Arsenal pada hari raya pertama. Satu kejayaan buat Pak Wenger kita.

Aku masih tak berapa nak faham dan hadam dengan taktikal yang Wenger nak guna pakai pada musim ini. Pada musim lepas, kita tahu yang kita ni sedikit tumpul di bahagian serangan. Giroud hanya sekali sekala sahaja menunjukkan taring yang dah semakin hilang dan sebenarnya, ramai yang nampak sepatutnya Wenger kena bawa masuk striker bertaraf world class.

Itulah Pak Wenger. Plan dan tindakannya selalu di luar jangkauan minda orang lain. Keeper baru, Sanchez yang bersinar pada World Cup yang lalu, Debuchy yang tak kurang hebatnya dan Chambers selaku bintang di Southampton. Good job Wenger walaupun  kita kalah 0 – 1 dengan Redbull NY. Bukan rezeki kita la tu kan? Lagipun, tours ni hanya untuk fans dan jual merchandise je. Tu yang utamanya. Haha. Apa – apa pun, kita sama – sama perhatikan macam mana Arsenal kita nanti. Lagi 19 hari lagi. Jadi lauk atau kita yang laukkan orang. 

Sumber : DISINI
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia