Cerita di Sebalik Piala Dunia

7 comments
Assalamualaikum...

Harap - harapnya korang semua bukan jadi zombie dek kerana penangan piala dunia. Piala dunia ni memang la 4 tahun sekali tapi kena la pandai - pandai imbang dengan realiti kehidupan kita. Jangan sampai disebabkan piala dunia ni, produktiviti kerja atau pun pelajaran kita merosot. Jangan sampai buat MC palsu untuk menipu majikan kita dan seumpamanya. Tak ada faedah pun semuanya tu. Kan? Hehe.

Korang kat Malaysia la yang kena jadi zombie. Aku yang masih lagi di perantauan setakat ni masih rileks. Game world cup paling awal pun mula dalam jam pukul 7 malam. Paling lewat pula pukul 1 pagi. Tak jadi zombie kan? Lagipun, sekarang tengah cuti sekolah. Aku masih lagi bergelar student, mana kena pergi kerja awal - awal pagi. Haha. Zombie tak asli ni kadang - kadang bahaya juga, boleh buat kepala sakit kalau betul - betul tak cukup tidur. 

Paling hangat cerita sempena world cup setakat ni adalah cerita tentang amukan suami bila dapat tahu isterinya tidur dengan lelaki lain semasa dia menonton match world cup. Bagi aku, cerita ni menarik sedikit dan aku tahu, pendapat aku ni adalah sependapat dengan surat khabar Harian Metro. Tak percaya? Aku sedikit yakin yang Harian Metro dapat hits jualan dia dengan jaja cerita yang macam ni je. Berani woo isteri dia tidur dengan lelaki lain masa suami tengah layan world cup. Berani pun, lepas tu kena libas dengan parang juga. Boleh sakit je lah.

Aku rasa lebih dari satu kes cerita macam ni. Sebelum tu ada juga cerita yang penjual kuew teow balik awal ke rumah untuk menyaksikan world cup dan isterinya kantoi tidur dengan lelaki berumur 19 tahun. Si isteri tu dah berumur 32 woo.. Nak taste muda dan bergetah. Ada hati. Puiii... Kesian dekat suami dia yang cari duit pagi - pagi buta. Point aku dekat sini, world cup ni kadang - kadang boleh jadi event yang sesuai untuk menguji kesetian atau pun kecurangan pasangan masing - masing. Statistik daripada akhbar Harian Metro boleh dibuat bukti.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

7 comments:

  1. GO GERMANY GO! hihi

    btw, yeah betul tu ade yang ambil kesempatan
    pokok pangkalnya if hati tu ikut sgt napsu mcm tu la
    dunia dunia. huhu

    ReplyDelete
  2. mujurlah aq tak tengok sangat game World Cup ni...takde la jadi zombie kan...haha

    ReplyDelete
  3. macam tu eh?
    nasib baik kami dua2 x suka tgk bola
    jd xde effect sgt kt kami

    ngeh3

    ReplyDelete
  4. cerita kak fiza pulak

    hubby selalu suruh kejut dia kul 2,3 pagi sbb nak tgk bola, tapi kak fiza kejut bisik2 je, so esok kalau dia tanya, dah lepas laa..bb kak fiza dh kejut, tp hubby xsedar.kehkehkeh

    ReplyDelete
  5. huk alohehhhh...bulih pekdoh ehh

    ReplyDelete
  6. Untung lah x jd zombie mcm org sini. Hehehe

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia