Kalah itu Sudah Adat

3 comments
Fan Man Utd tengah sedih, tengah marah, tengah kecewa, tengah sayu. Mungkin bukan rezeki Man Utd untuk menjulang trofi Champion League musim ini. Nampaknya team Man Utd bukan lah team terkuat di Eropah untuk musim ini. Hanya propaganda je lebih. Haha. ( tengah provoke) Harap fan Man Utd terus bersabar dan teguh di atas landasan yang betul.

Mungkin ada yang tak puas hati dengan refree semalam. Tindakan ref salah. Ye, aku pun rasa begitu. Tindakan refree melayangkan kad merah kepada Nani adalah seakan kejam dan nampak memihak kepada Real Madrid. Tapi, siapa tahu... akal pertimbangan ref masa tu sedang keliru. Mungkin orang kata ref dibayar Real Madrid. Mungkin orang kata ref itu tidak adil. Tapi, keputusan ref sudah tetap, dah ref adalah raja di atas padang. Say No... silap - silap sekali dengan orang tu dapat kad. Haha

Game malam tadi memang best. Serious. Ada fight la. Man Utd pun nampak leading awal dengan hasil pertolongan Ramos. Game laju. Giggs pun nampak cergas sangat. Game laju..tapi, aku pun sampai tertidur dekat cafe semalam. Kenapa sampai macam tu? Kerusi dah macam katil kat cafe tu. haha. Nasib baik tak ada extra time, hanya berkesudahan dengan 1-2 dan aggregat 2-3. Kalau tak memang berdengkur terus.

Aku kesian dekat fan man utd, awal - awal game semalam memang semangat je sokong. Siap berdiri lagi bila ada percubaan. Siap tepuk - tepuk tangan. Memang macam yakin menang dah bila diorang leading 1 - 0. Tapi, bila lepas dilayangkan kad merah, bermain dengan 10 orang, nampak sedikit tenat. Fan man utd sudah bertukar wajah... sedih, marah, emosi. Mula melepaskan kemarahan kepada refree. Hehe. Fan man utd yang aku tengok semalam laa.. 

Paling kelakar apabila ada seorang yang fan yang fanatik sangat dengan man utd, seorang kenalan aku dan juga senior aku. Dia tengok sekali dekat cafe tu. Ada bersama - samanya pak - pak arab dan budak - budak Arab. Bila ref melayangkan kad merah, spontan je keluar dari mulut dia, "hakam khinzir!!! ( refree khinzir!!!)" Haha. Tergelak aku dengar. Luahan emosi jauh di dasar kalbu. Apa lagi, arab - arab kat situ tepuk tangan sambil gelak. Tanda setuju dengan kawan aku tu. Tercuit hati pak arab.

Masing - masing ada minat masing - masing. Cuma kena pandai mengawal je. Jangan sampai bertindak di luar batasan akal yang sihat. Kalah dan menang itu adalah adat permainan. Seri pun termasuk sekali lah. Kalau setakat nak luah perasaan dengan kata 'hakam khinzir' tu aku rasa tak ada masalahkan? Haha. Macam terhibur pun ada kan? Cuma, bila team yang kalah tu.. jangan lah kita ejek, perli fan - fan diorang pula. Silap - silap kita makan nasi ikut wayar.

**Arsenal next week. Macam dah nampak keputusan nanti macam mana.
**Awak, betulkan? cinta itu tidak akan kalah selagi kedua pihak terus berusaha?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 comments:

  1. aduh..akak pun tak tau nak komen apa..hahahahhahah

    ReplyDelete
  2. harap arsenal dapat tame bayern walaupun dah macam susah skrng ni

    ReplyDelete
  3. sape2 kalah pun akak tak kisah. boleh cakap gitu? hahahaha :p

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia