Kawan Malaun

1 comment
gambar cilok fb

Internet nampaknya makin parah apabila tiba hari - hari kemuncak. Hari yang mana ada dalam 7 hari lagi untuk tamat service. Unlimited, tetapi ada limit. Pelik bukan...? Pakej internet aku ambil ni katanya unlimited download and unlimited speed.. bukan kemain aku download.. last - last tak sampai hujung bulan dah slow. Rupanya ada had sampai 30GB je.. lebih dari tu speed internet akan jadi slow, slow dan slow.

Tu pasal internet. Macam tak ada kaitan dengan gambar kat atas tu pula kan..? Tapi aku pantang kalau internet laju, ada je benda yang nak download. Siap buat queue lagi dekat torrent dan IDM. Haha. Gambar kat atas tu memang ada betul nya. 100 peratus kot betul dalam kehidupan aku. Kawan memang memainkan peranan penting dalam proses belajar, kalau dapat kawan macam kat atas tu... satu je nak tanganinya, hati kena kental. Telinga biar pekak. Haha. Hati kena kental apa yang kita azamkan, telinga kena pekak daripada kata - kata negative orang sekeliling kita.

Awal - awal sem bukan semangat lagi kita study awal. Siap ada jadual belajar lagi untuk persediaan exam final nanti. Tapi, tiba - tiba ada sorang dua 'kawan' yang tak bertanggungjawab datang bertamu dan nampak kita sedang belajar. " Alaaa..rilek la dulu bro.. dah belajar. Kelas baru start je.. poyo betul.." haaa..situasi ni, memang kena pekak kan telinga. Buat tak dengar je.. Maksud buat tak dengar ni, kita dengar je..tapi jangan biarkan ia meresap kedalam hati dan meracuni otak.

Itu bukan kawan, itu macam malaun je. Haha. Ada ke dia nak tengok kawan dia tak study macam dia. Biarkan je la..benda baik bukan? Situasi yang sama juga, kita tengah study and datang dua tiga orang atau pun sorang 'kawan' kita ni.. " Perghhhhh,, study siakkk.. bagus gilaaa..oittt..kau bagus betul la study awal..macam mana eh nak jadi macam kau.." bagi aku, ayat ni paling menyampah berbanding situasi satu lagi. 

Dia macam betul - betul ikhlas puji kita ni study awal...tapi aku rasa macam ada something wrong je. Rasa nak tutup buku and pergi layan supernatural season 8 je bila dengar ayat tu. Haha. See, mungkin bagi orang lain..ianya normal kalau orang puji macam tu, tapi tidak bagi aku. Mungkin ada juga beberapa orang yang macam aku kat luar sana. Aku kalau tengok orang study awal... aku tak puji aku, tak ejek pun, aku senyap je. Tengok, lepas tu senyum. Aku jealous sebenarnya. Tidak kah itu lebih baik. Tak ada apa - apa makna. Haha.

**orang Dublin tengah demam. Moga cepat sembuh dan cepat baik ye awak. :)
**FA, esok dah start class untuk sem baru, make sure dapat score yang terbaik lagi untuk sem ni. Critical year. Good luck!!
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. hahahahahahaha sama macam akak bila ada org puji dan2 tue jugak rasa xnak sentuh benda yang tengah buat tue heeeee

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia