Selagi Keyboard Berfungsi, Selagi Jari Menari.

RUANG IKLAN UTK DISEWA

Tiket Di Emirates Naik Lagi

Wednesday, January 09, 2013 Posted by Hafizin Jamil 6 comments
 ENTRY ARSENAL!

Nampaknya team Arsenal menjadi topik perbualan hangat di sekirat London sekarang ni. Harga ticket yang mahal menjadi isu kepada fans lawan atau pun fans Arsenal sendiri. Mana tidaknya kerana harga ticket sekali lagi naik untuk menentang Man City di Stadium Emirates Ahad nanti.

Arsenal telah meletakkan harga ticket sebanyak 62 pound untuk fans Man City yang akan bertandang ke Emirates. Manakala, untuk fans Arsenal sendiri boleh mencecah sehingga 126 pound untuk satu seat. Mahal bukan? Arsenal  sekarang sudah memegang carta yang tertinggi dalam liga perdana inggeris yang mengenakan ticket untuk away yang paling tinggi. Berikut adalah senarai antara yang tertinggi mengenakan harga ticket away untuk stadium masing - masing :
 
- Arsenal, Emirates Stadium 62 pound.

-Chelsea, Stamford Bridge 59 pound.

-QPR, Lotfus Road 55 pound.

-Tottenham, White Hart Lane 54 pound.

-Manchester City Etihad Stadium 51 pound.

Aku sebagai fans tidak bersetuju dengan pihak stadium yang menaikkan harga ticket macam ni. Sama ada harga untuk fans sendiri atau untuk away. Kalau musim - musim yang lepas tak ada lah ticket dinaikkan sampai sebegini harga. Pentadbiran yang makin kucar. Kalau harga ticket naik, permainan tak meninggkat, hasil yang mengecewakan.. tengok lah nanti macam mana. Silap - silap Emirates akan dibakar. haha

**impian aku nak tengok match Arsenal di Emirates perlahan - lahan terkubur.. ticket makin mahal.. :(

6 comments:

  1. hurmmm x leh tgk lagilah lepas nie huhu

    ReplyDelete
  2. mahal tiket bos.

    giloo..

    ambo nak sangat gi stamford bridge tuh!

    haishhhh.

    gano gano pon..harap harap city ngan menyu kalo kali ni..hahaha

    ReplyDelete
  3. akak sbg bukan fan, tak tau nak kata apa..:)

    ReplyDelete
  4. astro kan ada. tengok je lah dalam tb. hehee :D

    ReplyDelete
  5. background baru? untung la kan da abis exams :p bola? haaa ~~ tak minat la.. Zzzzz

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails