First Mobile

10 comments
yang no.2 paling best...haha


Nampak gambar di atas. Seingat aku, handhone tu zaman aku remaja je. Zaman nakal - nakal. Kalau bagi kat budak zaman sekarang, sah..tarik muncung terpajang. Nak yang screen touch je. Dulu, aku tengok orang ada handphone, nak ada juga satu kan? Haha. Padahal buat main game snake je. Pro sangat main game snake sampai ekor snake tu tak muat dah nak menyelusur di screen handphone.

Game snake tu biasanya untuk fon Nokia. Masa tu maybe Nokia ni setaraf dengan Apple mahupun Samsung pada masa sekarang. Sangat laku dan laris di pasaran. Biasanya buudak yang stay kat  asrama ni, nak sangat buat - buat benda yang dilarang kan? Bila ustaz kata jangan bawa handphone ke sekolah. Makin lah rasa tercabar nak buat. Makin dilarang, makin nak dibuat... degil macam FA.

Seingat aku.. masa zaman sekolah dulu 3 jenis handphone je sempat dengan aku. Semuanya buat isi kekosongan masa duduk asrama. First masa form 2, Nokia 2300, setahun je tahan. Seingat aku hilang. Lepas tu nokia 2100. Yang ni lagilah tak tahan lama..seminggu je, rosak signal. Lepas tu nokia 2300 balik.. 2300 favourite sebab bentuk yang cun.. yang ni tahan lama..sampailah last sekali kena rampas dengan pengawas - pengawas yang suka buat rush. Pengawas yang suka spoil mood.

Time tu aku masa form 4. Pegawas tu Form 5. Aku dah lama meluat tengok muka pengawas ni. Jambu sangat. So, aku pergi cakap dengan senior form 6, senior yang jual handphone ni dekat aku. Suruh dia slow talk dengan pengawas tu cakap yang handphone tu handphone dia. Aku tahu, pengawas tu confirm cuak punya sebab senior ni muka samseng gila. Dah memang orang kenal dia suka buli orang.

Plan aku memang menjadi lah. Nampak sangat pengawas tu takut. Terus je dia bagi handphone tu dekat senior form 6 tadi. Memang hayat handphone tu panjang, belum sampai ke tangan cikgu disiplin. Tapi, senior tadi pula buat hal, dia cakap nak pinjam handphone aku.. pusing aku nak bagi alasan nak balik handphone aku...

**banyak duit kan masa sekolah dulu.? aku rasa duit tu duit imam terawih, buat pusing beli handphone. Teruk kan? Biasalah..budak - budak lagi masa tu --'

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 comments:

  1. Zam guna Alcatel.. 1st hs, kecik je..

    ReplyDelete
  2. gua dh abeh spm baru dpt henfon...

    ReplyDelete
  3. gne nokia jugak dlu.. heee game snake tu jgn kata la kan ske je men hehe :D Sbuk nk kejar level yg tinggi konon cm hebat :p owh kantoi kaki bawa g sekolah nie. klu kt sekolah sye da report ni ;p

    ReplyDelete
  4. dulu guna fon lepas abis spm..tu pun sebab pergi kerja, balik kerja, kena call abah suruh amek.takkan everyday nak g call dekat public.haha =D
    lawak plak rasa :D

    ReplyDelete
  5. hp pertama aku no 5. kumpul duit lama tuu nak beli. fm4 baru tercapai hajat. haha :D

    ReplyDelete
  6. ahah! guwa dedulu 1st time abg long guwa belikan henfon no 1 tu la !

    abes je SPM abg long guwa bagi sebijik sbb dia ckp nti bila masuk form 6 dok asrama x susah nak cntact family in case kalo sakit demam ke hape =P

    ReplyDelete
  7. hp wujud masa zaman akak kat U. tapi tak ramai pakai sbb mahal. akak pakai pun masa final year..nokia apa ntah.

    ReplyDelete
  8. hai new fellow!
    First phone I was nokia pisang! haha :D

    ReplyDelete
  9. my first phone, rasanya nokia butterfly :)

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia