Tubuh Kuat

14 comments
Teringat... ada satu benda yang orang tersayang bagitau baru-baru ni. Petua untuk menjadi kuat. Dia nak sangat orang yang sayang dia ni menjadi kuat agar orang tu berterusan dapat menyayangi dia. Kemungkinan besar adalah begitu. Tak nak orang tu berhenti daripada menyayangi dia. Ibarat air sungai yang mengalir ke arah muara tanpa henti - henti. Entah bila penghujungnya..

Begitulah kasih sayang yang diperlukan dalam sesebuah perhubungan. Rasa kasih yang dicurah tanpa ada terdetik pun di hati untuk berhenti menyayangi orang yang disayanginya. Rasa sayang yang membuatkan orang itu turut ingin memberi rasa sayang yang lebih dari itu. ( sedikit keling kan.? ) Apa yang petua orang tersayang tu bagitau..? Dia pun cilok petua orang lain juga ni.. Haha

Orang tersayang bagitau yang petua untuk menjadi kuat tu ada empat. First sekali yang ingin difokuskan di sini adalah selalu mandi. Ye... salah satu petua untuk menjadi seorang yang kuat tubuh badan mahu pun akal fikiran adalah dengan selalu mandi. Selalu. Nampak macam setiap sejam kena mandi kan..? Kalau setiap sejam kena mandi.. memang tak terbuat la kerja lain. Aku rasa, selalu tu maybe maximum dia sampai 5 - 6 kali dan minimumnya dalam 3 kali sehari kot.

 Ye, mandi memang dapat membuat tubuh kita jadi fresh. Memberi kesegaran kepada tubuh untuk melakukan kerja dengan lebih efektif dan membuat akal lebih ligat berfikir. Teringin zaman sekolah dulu, kalau stay up  sampai lewat malam yang konon-kononnya nak study padahal main bola secara haram, dan tetiba mata mengantuk.. tak ada cara lain dah.. pergi mandi dan lepas tu makan maggi.. sampailah azan subuh.. haha.. memang betul - betul fresh mandi ni, kena pula dapat terjun kolah dekat hostel tu.. fuhhh..nikmat dunia.

Orang tersayang ni sebenarnya bakal doctor. Aku dapat rasa yang kalau berhujah dengan dia pasal ni memang aku tak akan menang. Lagipun, memang betul yang mandi tu buat tubuh kita jadi kuat. Dia tahu kot yang student lelaki Malaysia kalau stay kat luar negara akan jarang mandi kalau tiba musim sejuk. Aku juga tahu yang dia sengaja highlightkan yang part selalu mandi tu. Ada la tu konspirasi dia nak perli. Haha. Lastly, aku tahu.. dia nak suruh aku jadi orang yang kuat supaya nanti aku tetap kuat untuk terus menyayanginya...

**entry macam entry jiwang kan..? minta maaf kalau macam termual bila baca entry ni. haha
**mesti tertanya - tanya siapa orang tersayang tu.. orang tersayang adalah doctor to be F. Alishya.. awak.. thanks.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

14 comments:

  1. wahhhhh.. untonglah ade orang tersayang... doctor to be plak tu..ekekekeke

    ReplyDelete
  2. aku ingat nak cari doktor jugek lah jadi suami aku.
    nanti sakit2 tak payah pergi hospital dah.
    harharhar

    ReplyDelete
  3. peehhhhhh dpt dokter seh......

    bergune gak nasihat nie =)

    ReplyDelete
  4. untonglah dpt doktor...

    psal mandi tu, mndi time rjin jer..pttlah ase xkuat jer..hehe

    ReplyDelete
  5. amboooiii .. ekkeke geli gelemann disituu ahahhaha ( gurau ajoo )

    wahh allhamdulillah dah ada yg menyayangi dan mengambil berat .. haa kena selalu MANDI .. ingat tuu ekeke ;)

    ReplyDelete
  6. amboi..dah ada org tersayang.lps ni pasti awak rajin mandi awal ..ehehe

    ReplyDelete
  7. auww ni memang jiwang

    haha kirim salah la kt orng ksyangan ko tu hj

    aku sentap bab mandi2 ni haha

    ReplyDelete
  8. untunglah bro. ada yang tersayang. aku ni belum ada orng nak sayang2. haha

    ReplyDelete
  9. ewah..so..ape lg..selalu la mandi..penat org tersyg tu ksi advice..xD

    *renung2kan dan selamat beramal..~~

    ReplyDelete
  10. mual tu idak le, tapi tak larat sikit ada la..hahaha

    yelah, bunga cinta baru mekar..ginilah gaya entrinya ya.

    ReplyDelete
  11. so sweet..haha
    hj belum habis study lg ke?..

    ReplyDelete
  12. amboiii dah ada org tersayang tu. bakal dokter lagi.

    kemsalam la kat dia. hihi.

    ReplyDelete
  13. sweet nyerrrr ade org trsayang.. btw, mndi slalu 2 kali je.. jimat air.. hehe

    ReplyDelete
  14. so make sure lepas ni rajin-rajin mandi eh :)

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia