Norwich City ( 1 ) v Arsenal ( 0 )

3 comments
 ENTRY ARSENAL!!!

Tak perlu cakap banyakkan bila Arsenal kalah kan.? Predict aku yang Arsenal akan menang dengan jaringan gol 3 biji tanpa sebarang bolos ternyata meleset sekali. Kita hanya merancang. Hanya Tuhan yang menentukan. Kita hamba nak buat apa lagi kan.? Hanya pasrah dengan segala suratan.. Hehe. Nampak dah macam emosi dah...

Skuad adalah seperti biasa. Giroud sebagai penyerang,penyerang yang masih belum menunjuk bisa. Podolski dan Gervinho sebagai wing yang tak berapa lebar sayapnya, Arteta dan Ramsey sebagai Defensive Midfield dan juga Santi Cazorla sebagai arkitek di padang Norwich City. Mungkin ianya nampak sebagai skuad yang cukup ampuh untuk menumbangkan Norwich. Tetapi, itu semua adalah syok sendiri.

Giroud

Podolski - Cazorla - Gervinho

Arteta - Ramsey

Santos - Vermaelan - Mertesacker - Jenkinson

Mannone

Dah la kalah, lepastu ada berita buruk pula apabila Oxlade Chamberlain yang hanya masuk beberapa minit terpaksa keluar kerana kecederaan yang dialaminya. Ox dilaporkan akan missed perlawanan menentang Schalke untuk UCL nanti. Kesian Ox. Masuk beberapa minit dah kena keluar.

Bagi aku, game semalam adalah tak best. Langsung tak best. Aku tengok pun bosan. Mungkin corak permainan yang membosankan. Banyak passing yang tak menjadi. Paling ketara bagi aku adalah Santos. Walaupun defendnya baik, bodynya tegap... passingnya malam ni kurang memuaskan. 

Secara purata kita pegang bola dengan nisbah 72 peratus berbanding Norwich. Tapi tu la.. Norwich bermain seakan bertahan. Susah pemain kita nak menembusi kubu diorang.Berlapis - lapis layer yang diorang cuba buat. Dah macam style permainan Chelsea da.. haha. 

Nak tahu lebih lanjut. Korang download la highlight and tengok sendiri. Buat analisis Aku memang tak puas hati dengan game Arsenal semalam. Kesian kat Ox aku... injured. hehe..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 comments:

  1. gua taktau sal bola.
    *tetiba ber-gua2 pulok.
    hahaha
    :P

    ReplyDelete
  2. akak boleh baca jela dik apa yg ko membebel nie. nk komen @.@ haaaa gitu la mata akak hahahahaha

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia