Jiji dan Unjai di KFC

6 comments
28 Ramadhan. Ramadhan semakin berada di penghujungnya untuk tahun 1433 Hijrah. Bulan yang mana padanya terdapat satu malam yang dinamai malam seribu bulan. Entah sempat atau tidak untuk kita merasai Ramadhan yang akan datang di tahun 1434 Hijrah. Sama - sama kita mendoakan agar sempat dengan Ramadhan yang akan datang.

Malam yang ke 28 aku plan nak jumpa dengan 2 orang member. Member sepanjang zaman. Aku pun tak tahu kenapa member member aku yang lain menggelarkan 2 orang ni adalah Artis. Istilah ni digunapakai kepada orang - orang yang susah nak buat date dan diajak keluar. Asyik sibuk dengan temujanji. Haha. Tapi, bagi aku... nak jumpa diorang ni tak de la susah sangat.

First, aku mesej diorang. Tanya diorang malam ni moreh kat mana, terawih kat mana. Terus, sorang yang bernama Azizi Ayob tu reply bagitau yang malam ni jumpa kat KFC berdekatan dengan stadium. Sorang lagi tu tak reply mesej. Aku dah syak yang dia kehabisan kredit. Diorang berdua tu siap nak belanja lagi. Mula - mula tu aku rasa was was juga nak keluar. Bukan apa, malas nak bawa moto.

Takdirnya, dapat juga aku jumpa 2 orang artis tu sekaligus selepas terawih. Jiji dan Unjai. Terawih dekat surau di stadium je. Express.. 9.30 malam dah siap sekali dengan witir. Lepas tu lepak KFC. Aku bukan nak citer apa pun. Cuma aku baru dapat tahu yang air kat KFC tak dapat refill balik bila dah habis. Kalau kat Saudi, rata - rata kedai fastfood menawarkan perkhidmatan refill air bila dah habis. Terpaksa pula beli air tambahan kat kaunter. Siap dengan saiz besar lagi untuk bekal borakborak sampai lebam.

**kalau balik Malaysia memang jarang benor aku nak pergi kedai fastfoof macam ni..haish..tak padan..duit ciput je ada dalam poket..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

6 comments:

  1. ahahhahahaha.... kt malaysia yang boleh refil air hanye la MCd.... lain no2 ye...

    ek kat saudi blh ek??? cm best je.. nk g saudi lh =)

    ReplyDelete
  2. kalo kat kfc mmg tak bole refill kan..huhu..so pergi la ke mcd..hoho

    ReplyDelete
  3. kem salam kat retis tu weh.. haha..

    selamat hari raye..

    ReplyDelete
  4. sape retis sbnrnye nih.. huhu.. jimat ler duiit bleh refill...

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia