dulu dan sekarang

27 comments

Gambar yang ada kalimah arab. Mungkin ramai dah tahu perkataan yang basic dalam gambar kat atas tu. Sempena wordless.. tapi aku tak berapa nak wordless dalam entry ni..

Gambar kat atas tu first adalah perkataan Ramadhan yang kat tengah - tengah tu. Mesti korang dah tahu kan..? Tak tahu baik kena google translate..haha. Gambar sebelah kanan tu ada kalimah QADIIMA. Aku malas nak taip arab. Maksudnya adalah dulu. Yang belah kanan pulak adalah AL - AN bermaksud sekarang.

Dengan itu, tafsir sendiri la gambar kat atas tu. Aku pun masih tak dapat nak tafsir dengan jelas gambar tu..

**hari ni last sekolah. nanti boleh jejalan di alam maya.. :D
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

27 comments:

  1. hikhik, perangi makanan dan nafsu...

    ReplyDelete
  2. weyh ce ko cek balik.. dua2 ko kata kanan.. akak nie dh la x reti bce arab

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum H.J...kena faham sendiri la jawabnya...:)

    ReplyDelete
  4. tett kte pun cm loading.. maksudnya ?? hee +_+'

    ReplyDelete
  5. dulu jihad fi sabiilillah, jihad puasa+jihad melawan musuh...kini, ramadhan adalah jihad utk mengejar makanan kt merata bazaar ramdhan..huhuuu

    ReplyDelete
  6. saya pon sama pendapat macam kalamhati tu. org dulu2 dalam bulan puasa pergi berperang. zaman sekarang ni dalam bulan puasa berperang jugak, tapi sibuk berperang mengejar makanan yang sedap2.sanggup bertolak2 kat bazaar tu.

    ReplyDelete
  7. sekarang ni bulan ramadhan dah jadi pesta makanan

    ReplyDelete
  8. Ramadhan skrg sinonim dgn pesta mknn. Skrg ni pun dah ada hotel yg iklan buffet ramadhan.

    ReplyDelete
  9. husihhh dah nak pose nie ... ;)

    ReplyDelete
  10. dasat!!

    orang dulu bulan puasa, berperang pun boleh menang

    sekarang ni...lepas makan, tumbang la!!

    ReplyDelete
  11. tu la. bila manusia semakin selesa. inilah akibatnya.. aku la jgk tu.. huhu.

    ReplyDelete
  12. org dulu bulan ramadhan berjihad jln Allah, org sekranag bila ramadhan berjihad penuhkan perut..kui3..

    ReplyDelete
  13. dua2 kanan eh? hikhik.

    tula, nafsu makan lg tinggi dr nafsu nak berjihad. hmm.

    ReplyDelete
  14. kadang..ah,bab makan ni.ah.malas
    taip.haha.

    update ya.haha

    ReplyDelete
  15. ohh mungkin gmbar ni nak kata yang dulu kita puasa bukan untuk tahan lapar shja tapi perangi nafsu dan semua benda yang membatalkan puasa.. maybe.. itu apa yg terlintas in my mind :P

    ReplyDelete
  16. kejap nak ramadhan dah kan...
    btw
    salam kenal
    i singgah n follow kamu yer

    ReplyDelete
  17. huhu skarang jalan gi kelas pon mengeluh penat~~ T.T

    ReplyDelete
  18. dah dekat nak puasa..heheheh

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia