window 8

34 comments
hari jumaat yang busy..laptop aku buat hal..tetiba je dia tak dapat receiver mouse wireless.. penat aku nak guna touch pad ni.. lagi penat sebab susah nak main game pakai touchpad ni..aha..

jadi, aku buat keputusan untuk tukar window.. dari window 7 ni kepada window 8. tapi, window 8 ni baru yang beta punya..bukan yang official.. dengar2 yang official akan kuar bulan oktober ni.

sebelum tu aku dah survey dari blog eins.my pasal window 8. review dari dia memang puas hati la.. jadi tertarik untuk aku guna. lepas aku install.. rasa ok jugak la.. lebih laju dan lebih smooth. kurang2 nya tak ketinggalan jika pasni ada laptop yang pakai window 8..

korang yang ada hati nak tukar window 8 ni, elok pergi kat site eins tu. baca review dan komen dia pasal window 8. kat situ ada sekali dengan link window 8 versi iso plus dengan tutorial untuk install..

start menu yang menawan
aplikasi weather yang disediakan
**menariknya ia ada apps untuk diinstall..

**sibuk nak install apa yang patut.. :D

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 comments:

  1. huyeee.


    untunglah untunglah gune window 8 T_T

    tunggu official punye.
    lalalala

    ReplyDelete
  2. Gaya metro ni memang sesuai untuk touch touch pad ni.
    Tak sabar nak tunggu versi lengkap punya +_+

    ReplyDelete
  3. kwn study kat sini pon dah ada yg pki..

    tp sy tak reti IT2 nih..

    pki je la pa yg ada,,biarpon hang, slow..haha

    ReplyDelete
  4. wahhh canggihnya....org kt cni mmpu pakai PC je :P

    ReplyDelete
  5. ermm..mcm best..tpi sementara nk biasa tu..msti pening..huhu

    ReplyDelete
  6. window 7 pon aku tak pakai..aku setia dgn xp je...hahaha..

    ReplyDelete
  7. nanti nak hantar kedai je.
    suruh install yang full.
    huk3

    ReplyDelete
  8. waa 8 pulak...yg 7 pun x hbs explore.haha

    ReplyDelete
  9. mcm mne ek kalau nak buat sendiri?

    ReplyDelete
  10. wah... ini sudah bagus, pakai window 8, berapa space guna lepas install window 8 ni HJ?

    ReplyDelete
  11. perghhh style gilo! best tak guna window tu?

    ReplyDelete
  12. wahh menawan2..


    btw, name kau ke tu seliparjepun?? kakakakakaka

    ReplyDelete
  13. window 9 bile lak official keluar?

    ReplyDelete
  14. perghh cepat betul la. better dari window 7 eh?

    ReplyDelete
  15. dah macam ipad jek rasenye. hehehehe

    ReplyDelete
  16. serius smart interface dia.. lookin forward to try it myself...

    btw tdo lena la malam ni bro..hehe arsenal menang..hehe next week plak kena menang 5-0 ngan milan, ada luck tak? hope dapat la 5 tu..hehe

    ReplyDelete
  17. alamakkkk seyesss akak x pandai bab2 nie huhuh ;)

    ReplyDelete
  18. baru je terbaca kelmarin..cepat je awak guna ya..

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum H.J....wah dah pakai window 8 yer...:)

    ReplyDelete
  20. aku nk setia dgn windows 7 nie dlu klu die curang aku clach dgn die...m iahahahahaha

    ReplyDelete
  21. hupdateee lah cecepattt wahaiii tuan belog ubi

    ReplyDelete
  22. macam memeningkan je window 8 ni

    ReplyDelete
  23. Tak minat bab2 komputer nie ;p

    ReplyDelete
  24. macam best je. nak jugak la. =P

    ReplyDelete
  25. Selamat meng-install !! Install lah byk2 smpai lebam..hihi =p

    ReplyDelete
  26. nk tunggu window 9 eh..
    hahahaha

    ReplyDelete
  27. tunggu yg official keluar la...windows 7 transform to windows 8...HAHA~

    ReplyDelete
  28. berat tak weh komponen window 8. malas la nak instal nanti makan memori pc aku. pakai window 7 pun tak habis explore lagi. haha

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia