Strict dengan Masa

28 comments
guru untuk madah feqh aku sangat tegas. mengajar feqh 4. bab korban, sembelihan dan seumpamanya. serius.. muka syeikh amat garang. terkadang dia senyum juga.. tetapi senyum yang nampak garang.. boleh imagine..?haha

dia ada peraturan dia sendiri semasa dalam kelas. peraturan yang dia reka sendiri. boleh bantai apa yang nak. dialah raja. kita rakyat. kena patuh.. kalau tak patuh.. keluar kelas.. cari kelas lain.. senang je..

begitu juga dengan manusia.. kita duduk di atas bumi Allah.. yang mana tak suka dengan peraturan Allah.. tak suka dengan perintah Allah.. tak suka dengan guidelines yang Allah keluarkan.. bila - bila masa je boleh keluar dari bumi Allah..cari bumi lain. buat peraturan sendiri..

syeikh aku ni memang strict dengan masa. dia akan masuk lewat 5 minit dari masa sebenar kelas start. memang tepat 5 minit dia masuk.. mana - mana student yang masuk lepas dia masuk kelas.. maaf la. tak boleh. tunggu esok..even student mengekori dia dari belakang semasa masuk kelas pom tak boleh. sila cari kelas lain dan cari guru lain kalau nak masuk lewat..


menara jam di pintu masuk Istana Dolmabache, Istanbul, Turki.

**pasni kena berlatih untuk tepat masa dengan kelas feqh ni.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

28 comments:

  1. Sekalo pok2 ngaji agamo la hk jenih payoh nk tepati maso

    ReplyDelete
  2. haaaa.. keno tepati maso dh tu hj..lamo kena hambak dio.. hahah

    ReplyDelete
  3. keno blajar disiplinkan diri dgn maso jugok =)

    ReplyDelete
  4. dah tue.. lepas nie.. xleh arr nak lewat2.. kang terlepas ilmu..

    ReplyDelete
  5. kalo blh jaga solat 5 waktu, Insya'Allah awk boleh disiplinkn diri tepati masa :)

    ReplyDelete
  6. kalau guru lambat...suruh je dia dia dok luar kelas......boleh ke?

    ReplyDelete
  7. baguslah jenis strict dgn masa ni
    aku suka

    ReplyDelete
  8. bagus sbnrnya ade lecturer camni, students pun akan terikut sama...

    ReplyDelete
  9. kan.. aku benci org yg x punctual nie sbb tue selagi blh aku ingtkn diri sndiri punctual..

    ReplyDelete
  10. penah dengar jugak cerita dari prof pasal kestrictan(haha!) prof kat sana..lecterurs kat sini mmg punctual giler. lambat je, xde la smpai kena halau tapi kena perli.memang terbaekk~ bayangkanlah kelas berderet..rasa nak terkluar anak jantung nie marathon ke kelas..uwaaaaa~~

    ReplyDelete
  11. akk pun xsuka student masuk kelas pas akk..cam mengganggu waktu p&p..hehe..tp kalo yg mengekor blakang akk tu ok je lg...:)

    ReplyDelete
  12. bagus la mcm tu..tegas pd perkara yg baik.
    kiranya..take it, or leave it!

    *cantik bikin gambo gitu.

    ReplyDelete
  13. ko mcm penah je masuk lewat ?? =p

    emm.. masa itu emas.. aku betul2 belajar ttg berharganya masa ketika mana aku menjejakkan kaki di Jepun.. even sesaat terlewat tetap terlepas train.. dok kt jepun slama 3 thun tlh mendidik diri aku scra tak langsung utk strict dgn masa.. alhmdllah =)

    ReplyDelete
  14. bagus la praktikkan macam ni..baru la disiplin..:D

    ReplyDelete
  15. wooo strict... cam tu kene sejam lebih awal lah. baru betul semangat study tuh.. hehe

    ReplyDelete
  16. tak suka orang lambat. so baik ko cepat. #ehh?

    ReplyDelete
  17. ape ni lmbt g class ni?? piak ngn nyapuh bru tahuuuu

    ReplyDelete
  18. sama je lecturer kita..tapi sebab dia mcm tu, aku syg lebih kat dia..bila dpt result, puas hati dgn gred subjek dia..

    kls dia kena punctual, no talking, no messaging, no other works..kau buat, kau kena maki..satu kls dgr okey..haahha..

    bila dia msuk je kls, adrenalin aku naik mendadak..rasa x bernafas pun ada...hahah

    ReplyDelete
  19. hang masuk lmbat kelas dia lah tuh kann?
    hahaha

    ReplyDelete
  20. so,pergi la awal ke kls beliau...
    jangan biasakan diri lambat pergi kelas nnt jadi habit,ok adik?

    ReplyDelete
  21. hoho sangat strict!! aku ni dah la jenis dtg lmbt.. huhu

    ReplyDelete
  22. aq susah betoi nk pi kelas on time..adoyyyyy...

    ReplyDelete
  23. pernah tak HJ lmbt?hihi
    dl penah gak lmbt masuk 1st class sorg lecturer ni sbb balik asrama nk amk borang ape tah...
    kna duk luar kelas and bagus die wt cmtu so kite xkan main2 dgn die..
    suka lecturer strict tp boleh tolerate.bile strict kte xkan main2 esp utk student lelaki.sorry bias sket :p
    tp akak tau HJ baguskan.hehe

    ReplyDelete
  24. cantik gambar ni...
    cmne wat lighting cmtu..

    ReplyDelete
  25. haii. sila kirim salam pada sheikh kamu tuh ye. mesti sheikh kamu pemes kan kat belog nih. hehe. nama die jeh up.


    # tunggu cuti apa nye. sedang menunggu result SPM tadek wt pape. sje je tunggu ahad dtg. haha

    ReplyDelete
  26. dulu ada jugak lecturer macam tu. kalau lambat sayonara lah jawabnya. nasib saya awal. hehe.

    ReplyDelete
  27. tepati masa.. ak juga xsuka bila org xtepati masa nie.. last2 aku geram nk balas dendam aku buat org tngu aku pula.. biar dye tahu bertapa pentingnya masa..

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia