makna di sebalik wordless

27 comments
gambar wordless wednesday tu aku letak gambar tulang ayam..hehe..manusia tak makan tulang tu. itu semua adalah makanan untuk jin - jin yang kebuluran. ingat, jin pun ada yang kebulur..

teringat time kat Turki. susah sangat untuk mencari nasi. kebanyakan diorang tak makan nasi. nasi kalau ada pun, mesti mahal teramat amat.. biasala.. barang yang susah nak dapat, penawaran harga mesti tinggi.

time tu memang lapar, dari Bursa.. nak bertolak ke Istanbul. sambil2 menunggu bas, sempat melantak dekat restoran Popeye. Popeye ni satu2nya fast food yang sediakan ayam goreng.kat turki aku tak pernah nampak KFC. mungkin diorang banned sebab pekerja dia selalu je bergaduh. panas baran.

harga pun boleh tahan. hanya order yang promosi je..30 ketul ayam. harga dalam 30 Turkish Lira. jauh lebih murah KFC Malaysia daripada Popeye. mustahil orang Malaysia boleh tahan tanpa makan nasi.. nafsu melahap nasi itu teramat besar.haha


**ayam dia tak sespicy kfc..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

27 comments:

  1. cuma jin mkn tulang..tp kalo kwn sy mkn aym kfc, ngan tulang2 dia bntai..huhu

    xmkn nasi??sapa2 nk diet jmput2 la dtg turki kan..

    haha.

    ReplyDelete
  2. laaa...gmbr tulang ke td tu dekk? haha

    ReplyDelete
  3. jin akan makan tulang tulang hok manusio buang la?.gitu?

    ReplyDelete
  4. Sebab tu mak abah selalu suruh buang tulang lembu jauh2. Tapi, tulang ayam den campak je kat tanah mana2.

    ReplyDelete
  5. ramai kawan suka makan tulang. kadang2 hilang dh tulang ayam tu dorg ratah.

    ReplyDelete
  6. knowledge baru! popeyes ek.. ada kat msia ke?

    hoho tak mustahil wo tak makan nasi.. aku prnah je xmkn nasi for 3 days.. burger jadi kawan baik aku...hohoho

    ReplyDelete
  7. ehh.
    kite makan ubi kayu tetiap hari.
    wa org malaysiaaa tau?

    lalalaa

    ReplyDelete
  8. 30 ketul? patutla besar je bekas tadi tu..berapa org mkn boleh abis tu..

    ReplyDelete
  9. comel je bila baca ada jin kebulur :D

    ReplyDelete
  10. sisa-sisa makanan tu salunya bagi kat kucing je.. selebihnya tulang2 akan di bantai oleh anjing2 brkeliaran sekitar rumah.. hhehe

    ReplyDelete
  11. aku baru taw jin makan tulang...owh~

    ReplyDelete
  12. 30 ketul? makan sorang kew? err

    ReplyDelete
  13. naper qatar takda gak?kepsi sini mahal gak dan tak la spicy sgt pun.tp pekerja sini tak gaduh2, tak pukul org.ehehe.

    p/s:malu kan?yg pukul org tu org melayu dan pastinya islam

    ReplyDelete
  14. popeyes pon ok janji mkn ayam ek..hee

    kalau tak makan nasi mcm xbest je kan?;p

    ReplyDelete
  15. Ade je manusia yg makan tulang .
    *ehh . bukan sy ! haha :D
    cam best jee ayam popeyes . Nak :(

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum H.J...makan boleh tapi jgn melampau sgt nanti susah jadinya...:)

    ReplyDelete
  17. tak nah mkn lagi..

    insyAllah 1 hari nnt

    :)

    ReplyDelete
  18. rasanya bukan jin pun telan juga tulang2 tu..hehe

    ReplyDelete
  19. uishh banyak tu dik .. hurmm mahal gak kat sana erkk ..

    mana tahan makan ayam je kan ..sib baikk ada jin makan tulang , kalau tidak membazir aje ;)

    ReplyDelete
  20. klu x makan nasi sehari,
    mesti rs lain macm je,hehe :)

    ReplyDelete
  21. pernah makan sekali je ayam popeye ni...hee...

    > boleh je tak makan nasi..tapi macam ada yg tak kena je kalau tak makan nasi sehari...hee~

    ReplyDelete
  22. dulu aku teringin sgt nk g turki. :\

    ReplyDelete
  23. laen kali bwk beras siap2 dari mlaysia... :p

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia