Jordan #2 Jerash

18 comments
salam jumaat. cepat je dari jumaat ke jumaat. manusia sibuk sangat dengan urusan kehidupannya sebab itu waktu itu terasa singkat dan cepat. betul tak..? Kalau salah tolong perbetulkan..

entry last aku hari tu pasal wordless. gambar tu masa kat Jerash, Jordan. kota tinggalan orang Rom. biasalah, Rom memang terkenal dengan colosseum. bila aku berdiri di tengah2 tu.. memang bergema bila aku bersuara. padahal berbisik je tu. tak melolong lagi..

bila jejalan kat Jordan, memang banyak tempat2 tinggalan orang Rom. aku pom tak paham.. pasal apa orang orang Rom ni nak berkampung kat Jordan. Padahal Jordan ni penuh dengan gunung berbatu dan pasir berdebu.. tak menarik langsung..

kalau aku jadi orang Rom.. sah2 aku plan pegi buat trip ke Malaysia. nyaman sikit. ada gunung - gunung yang menghijau. pokok pukau yang rendang. tak sejuk sangat.. tak panas sangat.. buat colosseum kat cameron highland ok jugak.. nanti boleh up Malaysia sebagai tempat melancong yang paling top..haha

Jerash, Jordan.

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

18 comments:

  1. wah..berbisik je pun boleh bergema. best gak tu.
    apa yg HJ bisik agaknya??

    *dlm gambo tu awak kan..

    ReplyDelete
  2. finally ade jgk gmbr secar solo..hehe
    collossseum tu tmpt org zmn rom berlawan kekuatan kn?
    eh,ke slh?

    ReplyDelete
  3. haaa.
    betul lahh.
    nak sebut colloseum tuh kat komen lepas.
    tapi tak engat apa nama dia,
    :)

    ReplyDelete
  4. ooo..yeke macam tu..jeles tgok kwn2 dapat pegi tempat tinggalan sejarah macam tu..siap upload foto byk2..haihh..jeles2..haha

    ReplyDelete
  5. Jordan???

    Alahaiiiii,tetiba teringat kenangan masa pergi Jordan tahun lepas.Addduuuiii,sejuk gileeeeeee...

    ReplyDelete
  6. good idea.. kalo adik nk buat colloseum kt mesia,,akk org first akn pergi ahhaha..

    ReplyDelete
  7. hmm sbb tmpat tu tmpat brsejarah?

    hehe upkan malaysia di mata dunia :D

    ReplyDelete
  8. wow jordan tu...teringin nak g oberseaaa ><"

    ReplyDelete
  9. ohh jordan...

    hee..tanah tumpah darahku ek..hee..promot la malaysia kat org sn..heee

    ReplyDelete
  10. yey.. abg botak dh ade rmbut.. hihi..

    ReplyDelete
  11. Tak kira, Jordan cantik juga apa? haha

    ReplyDelete
  12. bangga dgn tanah tumpah sendiri kan~ ^^

    ReplyDelete
  13. tetibe terase jeles...sbb tmpat pling jauh penah pegi cumalah terengganu...

    ReplyDelete
  14. waa. seronoknyer dier jalan2..

    jom jenguk sbentar=0
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/mudahnya-kau-tingalkan-solat.html

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum H.J...mmg seronoknya dpt gi jejalan ke tempat2 yg menarik mcm nikan...:)

    ReplyDelete
  16. amboi idea nya. colosseum bagai ye, haha.

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia