# 6 ENTRY TANPA TAJUK

27 comments
petra, jordan

 dah sampai akhirnya 2 minggu..lebih pom ada. rasa macam tak puas je pergi melancong di negara orang. haha. tengok macam mana cuti akan datang nanti. ada rezeki kuar jalan - jalan lagi kan..?

bila habisnya 2 minggu.. maknanya kelas pom dah nak start la kan..? ikut kalendar universiti.. minggu ni kelas dah jalan seperti biasa. tetapi, kebiasaan kat universiti memang macam ni. minggu pertama adalah minggu jadual. katanya nak arrange jadual. ok la macam tu..blh aku tido banyak2..kasi rest otak

cuti 2 minggu hanya sempat dihabiskan di jordan dan turki. mesti bakal wife aku jeles. untuk honeymoon pasni mungkin dia nak p oversea jugak. haha.. nampaknya kena cari isteri yang belajar kat oversea juga.. senang.. mungkin dia dah jemu and nak bulan madu kat mesia je kan..?

tapi serius.. jalan jalan kat negara orang memang banyak pengalaman yang akan dapat. aku sendiri dapat menyaksikan bagaimana sistematik dan teraturnya bandaraya di eropah (turki). sangat beza dengan malaysia dan makin banyak jurangnya dengan negara arab seperti jordan walaupun negara diorang boleh dikatakan dekat. haha.. ada masa and ada duit, korang boleh la plan p jalan2 ke europe..siyes..tak rugi..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

27 comments:

  1. teringin pulak aq nak melancong kat luar negara ni...asyik terperap kat malaysia je...heee~

    ReplyDelete
  2. besh nye.. aku xnk g jauh2.. cukup r bawak aku g mekah =)

    ReplyDelete
  3. wahh bes la ko..sakan bjalan..jeles2~


    cari je la sorang kat u ko tuu..=p

    ReplyDelete
  4. xmau mai jalan kot sini ka?.. sni pun best gak.. haha

    GA ?? mampos la nk ngait.. patah jari kang xleh sarung cincin lak.. haha ;p

    ReplyDelete
  5. ade duit ley la pegi

    cis nk y duk belaja obersea je

    ReplyDelete
  6. perghhhhh..jeles... kita ni tengah tunggu timing + kewangan yang betul untuk cop pasport...

    ReplyDelete
  7. ahhhh!aku jeles weh...ble la b'peluang nk melancong oversea...pnah pgi siam je dlu...over'river' je...huhu

    ReplyDelete
  8. dengar2 macam tu la...bestnya...

    ReplyDelete
  9. Bestnya dpt study oversea senang nak jln jln. Nak gi europhe jugak....

    ReplyDelete
  10. tak tengok gambo pun dah tau mesti best..

    jauh perjalanan luas pengalaman.
    yg penting, belajar sesuatu dari apa yg kita tengok.

    ReplyDelete
  11. wink wink wink ...


    bestnyeeewwww:)

    ReplyDelete
  12. wawhhh..jaley sakan adik aku sorang ni hohoho

    ReplyDelete
  13. sakan nooo gi jalan2...ehheheh....;-)

    ReplyDelete
  14. nk g jgop jale2 tpt ore..tp gak..
    xleh sb x mampu.huhu..
    insyaAllah.. mg ada rezeki nt.
    hehehe

    ReplyDelete
  15. ow ea? kalo gitu, usha la member2 ko, kot2 ade adik pempuan..muahaha

    ReplyDelete
  16. waa...bestnyerr.. nak g situ jugak :) :)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum H.J...wah seronoknya dpt pi belajar n melancung kat oversea sekalikan....:)

    ReplyDelete
  18. em... tengok gambar dah rasa best tu tak g lagi... klu g mesti lg bestkan...

    ReplyDelete
  19. whoaa.. eropah ! brsejarahh tuu.. best lah kan ^^

    ReplyDelete
  20. kwn sy ade beberapa org kt jordan tu..untglaa dpt jalan2!

    ReplyDelete
  21. tgh kumpul duit ni~ ;p
    tp yg berpeluang blaja oversea mmg sgt untung..peluang terbuka luas tambah pengalaman~ ^^

    ReplyDelete
  22. haiii..bla la sy bepeluang jenjln camtu..

    ReplyDelete
  23. PETRA TU TEMPAT FILEM NUR KASIH KAN (KALAU TAK SILAP LAH)..CANTIK SGT

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia