# 3 ENTRY TANPA TAJUK

22 comments
BR ni untuk awak je...haha


ini adalah entry untuk hari isnin. hari ni adalah exam untuk subjek tauhid 3. entry ni aku karang sebelom aku masuk tido. sekarang ni pukul 12.15 am waktu tempatan. exam plak pkol 10.00 am. nampak...detail plak kan asal usul entry ni dicipta. 

aku rasa roomate sebelah aku berwarganegara Togo ni mesti ada syak wasangka yang baik terhadap aku. " budak ni terer sangat kot... esok exam pom masih sibuk dengan keybod.." haha.. kat sini dengar keyboad.. kat belah sana aku dengar bunyi helaian kertas yang dibelek - belek. amat bersungguh orangnya mengulangkaji pelajaran. 

entry ni bukan apa... aku kagum dengan sifat dia yang memang kaw - kaw belajar. bagi aku.. dia belajar kaw - kaw tu sebab dia ada isteri. dah berumah tangga. isteri pulak berada nun jauh di mata. mesti hati berkobar - kobar, bersemangat untuk habiskan pelajaran dengan cepat. nanti boleh balik dan stay kat togo. tak perlu nak merindu - rindan lagi kan..?

korang rasa la.. kalau aku kahwin dan mempunyai isteri.. agak - agak aku boleh belajar dengan semangat luar biasa ke tak..? cuba bagi pendapat yang bernas sikit.. kalo makin semangat belajar tu.. tak dapat tidak terpaksa kena pertimbangkan permintaan2 orang yang nak jadi isteri aku tu...haha

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

22 comments:

  1. hahaha..ho lah hj..
    klu ado anak bini pun.. mesti sungguh duk studey neh..
    kaba2 berabuk blog neh.
    ke dop eh? hahaha

    ReplyDelete
  2. Cakap jela ko nk kawen
    sng cte weh


    psstt baik ko cpt2 kawen. Mgkin ko akn jd cm die
    yela tggungjawab bsr kn
    knela blaja sgguh2

    ReplyDelete
  3. nak yg bernas kan..

    kalau lelaki yg betul2 beragama, dia akan rasa sgt bertanggungjwb bila ada isteri. dia akan buat segalanya sungguh2 demi keluarga. isteri adalah penguat semangat bgnya.

    amacam?? kawin awal pun ok apa.

    ReplyDelete
  4. hahahaa..kalau ubi badok ada bini pon belum tentu bersemangat belajar tu kaw kaw heheheeee..

    lariiikkk!! ;p

    ReplyDelete
  5. lgi mrindu2 ade la kot?

    alah.. ni mct nk kwin ^^

    ReplyDelete
  6. wah dah pasang hajat tuu...hiihihihi, bagusla, kalau bawak bersama lg bgus, leh tumpu blajar je, ade org tlg masak, bsh baju semua...hihihi

    ReplyDelete
  7. mengikut pengalaman yang aku pernah baca..

    semangat nak belajar lagi tinggi lepas kahwin..

    sebab dia dah ada semangat yang halal untuk support dia.. tak adalah dia dok pk kat seseorang yang tak halal untuk dia rindu kan.. yang tak halal tu nanti jadi dosa je kejenya.. so semangat tu pun jadi tak berkatlah jawabnya..

    hahaha.. pepandai je aku kan.. tapi betul apa...


    *pergh.. tetiba aku pulak rasa nak kawen.. mana tahu lepas ni 4 flat aku dapat setiap sem.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. cik pulau - tok tahu lg la tu berabuk ke dop..kena tra dlu..

    iffah - baiknya ko suport aku..?

    kak ujie - dalam pertimbangan ni kak..hehe

    kak adylia - belom semangat eh..? kak tu dah kawen ke belom..?haha

    kak ct aja - bawak bersama eh.. takut isteri tu plak yang nak belajar kak..hehe

    kak faein - ko nak kawen eh..? bagus la.. aku tnggu invitation dari ko..hak3

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum H.J...wow H.J nak kawen la tapi kenalah cari orang yg betul2 memahami yer...:)

    ReplyDelete
  10. Salam, seronoknya study kat madinah yea..cepat2 la kawen kat sana..dapat anak lagi rajin study kut..hee :)

    ReplyDelete
  11. mama - tolong cari satu mama,, :)

    ReplyDelete
  12. kekekeke
    asenye entri ni serampang 2 mata kot
    okeh
    stat crik binikk ah skrg :))

    weh..semoga berjaya :))

    ReplyDelete
  13. kawen je, klu dah ada tanggungjawab nnt maybe lebih fokus

    ReplyDelete
  14. Hahaha... Kena kahwin dulu tu, baru taw...Haha

    ReplyDelete
  15. amboiii dah nak kawinn ke ??
    siapalaahhh calon yg bertuah tu ;)

    ReplyDelete
  16. nanti tak fokus laa.. asyik igt wife je.. :P

    *ini pendapat orang yang ZERO pengalaman ...hehe

    ReplyDelete
  17. nak komen blog ni taoi x berani wook . lepas tahu ,....

    kahwin jgn xkahwin .. #ta taw na ckp pe .

    ReplyDelete
  18. hehe..nak BR!;P

    kalau dah sedia nak pikul tanggungjawab suami..kahwin lah..heee :)

    kot2 lagi semangat + rindu serindu2nya..hehehhe

    ReplyDelete
  19. .............*******.......****** !!!
    spam! :P

    ReplyDelete
  20. terima kasih di atas nasihat anda tadi....:)

    ReplyDelete
  21. belajar la bg habis dl, baru kawin... tp soklan tu lg sesuai tanya diri sdiri... tepuk dada tanya iman...

    ReplyDelete
  22. biasanya org yg dh kawen nie mmg semangat belajar die laen mcm ckit.. mungkin bila dh halal moral support akan jadi lebih indah... ntah pendapat aku jer tue

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia