wordless wednesday

43 comments
Read More

FILE YOUR CLAIM

27 comments
MicroSoft Sweepstakes Promotion,
Customer Service.
Your Batch No: 2011/19803/CMT
Your Reference No: SHK/SMO/0829

OFFICIAL WINNING NOTIFICATION.

We are pleased to inform you of the release of the long awaited results of Sweepstakes Promotion organized by MicroSoft  Corporations, in conjunctionwith the FOUNDATION FOR THE PROMOTION OF SOFTWARE products, (F.P.S.) heldthis October 2011, in London. Where in your email address emerged as one of the online Winning emails in the 2nd category.

Your e-mail address attached to ticket number:16474620545188 with Serial number 5268/02 drew the lucky numbers:4-7-9-11-15-30 (bonus no.25) and therefore attracted acash award of £1,000,000.00 Pounds (One Million British Pounds Sterling) and a Toshiba laptop. To begin your claim, do file for the releaseof your winning by contacting our Foreign Transfer Manager immediately.

For claims send the above reference number and batch number and fill the form below for verification and release of winning prize.

YOUR FULL NAME:
RESIDENT ADDRESS:
OCCUPATION:
AGE:
SEX:
POST CODE:
CITY:
STATE:
COUNTRY:
MOBILE-TELEPHONE:
FAX NUMBER:
WINNER EMAIL ADDRESS:
REFERENCE NUMBER:
AMOUNT WON:

Agent Name: Mr. Parry Cole
Tel: +44 704-571-0545
Email: msp.payout@yahoo.cn

The Micro-Soft Sweepstakes Internet E-mail Promotion Awards is sponsored by former CEO/Chairman, Bill Gates and a consortium of software promotion companies.The Intel Group, Toshiba, Dell Computers and other International Companies. The Microsoft internet E-mail draw is held periodically and is organized to encourage the use of the Internet and promote computer literacy worldwide.

Congratulations!!
Sincerely,
Mrs. Anna Williams
Co-ordinator Microsoft Promotion


********************************************************************************

ada sesape yang dapat email macam kat atas tak..?hoho..kalo dapat korang jangan lupa tau kat rakan2 blogger ni..kaya korang..tengok berapa riban duit dia nak kasi tu...

jangan ada diantara korang yang betul betul amek serius dengan benda ni..email ni adalah email yang palsu..entah..kebelakangan ni kerap je email yang macam ni..hari tu siap dapat dengan email menang loteri..

taktik diorang macam biasala..isi semua maklumat kita dan hantar kat diorang..pergh..zaman sekarang..semua orang bila nampak duit..dah tak pikir panjang da..pandai jugak diorang buat umpan..mungkin dalam berjuta2 orang dia send..dapat sorang dua pom dah jadikan..

korang yang dapat email macam ni..terus delete yer..tak yah baca sampai habis..rugi masa rugi mata sebab kena sinaran dari skrin laptop tu..makin hari makin rosak je kan..last2 pakai contact lens kaler biru..
Read More

Quba' 2

19 comments
sambungan pasal masjid Quba'.. ada orang tanya, kena ambil wudhuk kat umah / hotel dulu baru dapat pahala umrah. Kalo ikut zahir hadis...memang macam tu la..Nabi kita berwudhuk di umah dan terus pergi bersolat ke sana..

 وقوله صلي الله عليه وسلم: "من تطهَّر في بيته، ثم أتى مسجد قباء، فصلى فيه صلاةً، كان له كأجر عمرة" رواه ابن ماجه

Sabda Nabi Muhammad s.a.w : "Barangsiapa yang bersuci di rumahnya, dah datang ke masjid Quba' kemudian dia bersolat di dalamnya, baginya adalah pahala umrah" - riwayat ibnu majah.

Masjid Quba' ni adalah masjid yang patut kita ziarah selepas 3 masjid yang suci dalam Islam..iaitu masjidil haram kat mekkah, masjid nabawi kat madinah dan masjid baitul maqdis kat palestin..ketiga tiga masjid itu masing masing ada ganjaran yang besar jika bersolat di dalamnya. solat kat masjidil haram adalah yang paling besar gandaan pahalanya..

tiap tiap minggu, pasti nabi kita akan datang ke Quba' untuk bersolat di sini. sama ada dengan berjalan ataupun dengan menaiki unta. ada yang mengatakan nabi datang ke Quba' adalah setiap hari Sabtu. Wallau 'alam..

ps : entry serius ke tak ni?
Read More

Quba'

19 comments
sesiapa yang datang madinah..mesti je diorang kena pergi ke masjid Quba'. wajib pergi..sangat sangat la rugi jika dia dah datang madinah..tetapi tidak jugak datang ke masjid Quba'.

Tabung Haji Malaysia pom sudah menetapkan yang jemaah haji datang ke madinah wajib pergi ke masjid Quba' dalam program ziarahnya. mana tidak wajibnya kan..?masjid yang paling bersejarah dalam Islam kan..? masjid yang pertama di bina dalam sejarah Islam..

mesti semua orang dah tahu cerita macam ni kan..? cerita di mana nabi Muhammad S.A.W berhijrah dari kota mekah ke madinah..sebelom nabi masuk ke kota madinah tu..Nabi singgah sebentar di sebuah Quba' dan membina sebuah masjid yang bertunjangkan takwa kepada Allah disitu..

dikatakan..masjid itu bernama Quba' kerana di kampung itu terdapat satu telaga atau pun wadi yang bernama Quba'..jadilah nama dia masjid Quba'. sesiapa yang pergi..jangan takat pergi je..solat la walaupun sebanyak 2 rakaat kerana pahala orang yang bersolat dalam masjid Quba' adalah seperti pahala umrah...

ps : entry ringkas sebelom ke kelas..kalo ado typo cuba tegur yer..hehe
Read More

musim haji, musim sibuk

24 comments
dah dekat 2 minggu dah jemaah haji datang ke madinah. ada jugak yang sampai sudah ke mekah..hampir masuk minggu ketiga..tak pom skang ni memang minggu ketiga untuk diorang...itu pom kalo yang datang first sekali..dengan penerbangan pertama..(KT 1)

tiba je musim haji,,automatik student madinah pom jadi busy...mengalahkan jemaah haji plak yang busy..biasanya, diorang ini akan berkhidmat dengan tabung haji sebagai muzaawir untuk jemaah haji bagi ziarah kawasan bersejahran di Madinah..sebagai pemandu pelancong la kalo kat oversea lain..

sem satu aku sampai sini.tak nampak sangat kesibukan diorang sebab batch aku sibuk dengan urusan penempatan kat asrama..jadi, sem ni aku mencuri peluang dengan mengambil pengalaman sebagai pembantu muzaawir..mula mula pembantu dulu kan...?lagi pom aku tak register kat Tabung Haji nak jadi muzaawir.

setakat ni..2 kali aku menjadi pembantu..serius...nampak senang je..tapi penat..cuba bayangkan betapa beratnya kita nak menjaga jemaah seramai satu bas...satu amanah yang besar..nampak je bas jemaah haji yang bakal dibawa..sudah nampak amanah yang besar..amanah menjaga jemaah dan amanah menyampaikan ilmu...
muzaawir merangkap ketua untuk pembantu

ps : sesape ada sedara mara yang pergi haji musim ni.tanyala kenal ke tak dengan muzaawir kat atas ni..
Read More

Spontan Khamis

42 comments


hari-hari makan nasi dengan ayam golek pada pukul 12 malam..
Read More

aku bukan lelaki jambu

30 comments
merujuk kepada entry wordless tadi..ramai je pengomen pengomen yang kata gambar tu adalah gambar aku..bila gambar aku..mesti ada blogger kata aku nak promote diri..

ingin aku ucapkan yang gambar tu bukannya gambar aku..itu adalah gambar member aku..nama dia azfar..kalo korang tak caya..klik la link ni untuk terus ke facebook dia..tak sanggup aku nak mengkhianati yang tersayang dengan mengatakan aku sekarang ni masih lagi single..

tapi..nama lagi wordless kan..?masing masing ada tanggapan dan andaian masing masing kan..?sape suh letak gambar macam tu kan?..gambar tu aku yang snap..tuan dia pom tak tahu bila masa aku snap gambar dia..tapi..dia dah tahu aku buat gambar dia macam tu...siap ucap thank you lg..

so..jangan kata aku nak promote diri lagi..dan gambar tu bukan gambar aku..haha..aku tak jambu..dan aku jugak tak kacak nak letak gambar kat sidebar and tepek besar besar..malu la aku kalo buat macam tu kan..?bajet artis korea nak tepek gambar besar besar kat sidebar..hehe
Read More

wordless wednesday

34 comments

ps : nampak macam kamera DSLR tak..?haha
Read More

angan - angan # 1

34 comments
teringat time kat alam sekolah menengah dulu..cikgu kat sekolah aku selalu je mendiskriminasi pelajar dia..mungkin betul gak macam tu..budak budak yang nakal ni buat derk je..suh diaorang berubah untuk mendapatkan attention dari cikgu..

tapi..budak budak nakal kat sekolah boleh je nak cam dia..diaorang ni selalu je dok tempat paling belakang dalam kelas..pergi kelas plak tak pakai stokin..paling cool pakai selipar je pegi sekolah..jubah plak tak iron..sekolah aku dulu la tu...

jadi, bila macam tu..guru guru automatik akan cop yang budak budak yang macam ni tak mungkin akan berjaya kan..?sebab guru guru telah ditanamkan dalam benak kepala dia yang disiplin adalah asas kejayaan..tak caya?? tanya la mana-mana guru yang jadi blogger..

tapi..aku tak..aku nak buktikan kat guru aku yang budak nakal boleh gak berjaya..selalu je aku pergi ke kelas tak pakai stokin..aku suka tak pakai sebab kalo pakai memang panas..jubah tu memang langsung tak iron..dalam kelas plak amek tempat paling belakang..ape macam korang rasa..?agak-agak tercapai tak angan angan aku..?

ps : aku nak try buat khidmat penghantaran air zam zam la..ada blogger yang berminat tak..? haha.
Read More

header orang bagi jer

31 comments
korang ada terperasan dengan header baru ke..?itu bukan header aku yang buat..ada orang kasi..dia kata header aku yang sebelom ni buruk je..

sampai hati dia kata header aku buruk dan tak de penyeri..nak masuk blog pom malas sebab tengok header buruk semacam ni..so, aku mintak satu header dengan dia..dengan baik hatinya dia bagi header ni yang cool gini..

bila festime tengok tu..rasa macam was was je nak letak sebab takut nanti ada orang kata header baru ni lagi buruk and dull dari header sebelom ni.tapi disebabkan orang yang dah bagi header ni dah berumur..aku tak nak dia kecik hati..letak je la kan...hati orang tua dari kita kena jaga kan..?

aku tengok ok je header ni..sebab aku tak tengok pom blog aku..komen pom aku tengok kat dashboard je..jarang sekali kat view blog ataupun klik link blog sendiri..segan rasanya dengan blog sendiri..haha..terima kasih ye kak jue bagi header ni..haha..

ps : kak jue jangan amek hati dengan entry ni yer..
Read More

mama maszull tanya

26 comments
entry kosong baru ni mama telah komen...komen yang mengandungi soalan..baiklah mama Maszull ni..selalu je jenguk blog anak dia ni..ehehe..nanti nak jawab soalan mama..

soalan mama : umur berapa?

tuan blog baru berumur 20 tahun mama..masih lagi di alam remaja..biasanya umur macam ni masih kuat berangan angan..ehe

soalan mama : belajar apa kat sana?

kat sini belajar dalam bidang Syariah Islamiah mama..baru tahun 2..kat sini, bidang syariah adalah bidang yang paling ramai pelajar..antara course yang dipandang rendah kat sini..pelajar dia sering je buat masalah..ehe

soalan mama : bila habis belajar?

insyaAllah dalam 2 3 tahun lg mama..paling lama pom 3 tahun lg..sama sama doakan mama..

soalan mama : suka makan apa?

semua suka je mama..asalkan ada nasi..tak jumpa nasi dalam sehari..gelisah je jadinya..

soalan mama : dah ada calon isteri?

calon tu ada je mama..ramai sangat..tapi, calon je..calon yang kita nak tu, dia tak senaraikan plak kita dalam calon dia..macam mana tu mama..paham ke..?haha
Read More

segan rasanya

44 comments
salam semua..blog dah tak update dalam 2 3 hari..segan rasanya nak menaip balik..dalam tak update..dalam tu jugak tak pegi jenguk member2 blogger sekalian..segan rasanya..

musim haji. makin ramai jemaah haji yang datang malaysia..ada saudara mara yang kenal tu nak jumpa..nak minta temankan beli barang..nak postkan barang..tak sedap jugak kan dia datang tempat kita, kita buat derk je kan..tolong la selagi yang termampu..

baru semalam baru teman sorang tok penghulu pergi shoping..nasib baik lelaki..senang je nak beli..masuk satu kedai cakap nak jubah yang saiz macam ni..nak berapa helai semua..tapi ada sedikit bantahan daripada isteri dia..nak pilih patern la..nak tengok dulu la..tapi, dia tak endahkan..haha..

tengok..kan senang beli macam tu..tak cerewet sangat..nak yang penting je..saiz and bilangan..kerja membeli pom sebentar..nak buat ibadah lain pom senangkan...?

ps : segan rasanya bila tak update..
Read More

wordless wednesday

43 comments
Read More

soalan kak KalamHati

36 comments
kak Kalamhati ada tanya kat komen semalam..pasal hukum tanam gigi...tanam yang dah besar and matang..bukan tanam dengan benih lagi..nak tahu soalan asal cuba la tengok dalam kotak komen..

nak printscreen..tengok tak muat plak ruangan entry..memanjang sampai ke luar..jadi tak letak lah printscreen tu...minta maaf kak Kalam Hati sebab tak letak..takpe kan..?

jadi, hukumnya adalah tak mengapa melakukan implan gigi ni..implan gigi ni adalah dia akan masukkan sesuatu ke dalam gusi sebagai akar..tak main la luaran macam gigi palsu ni..mudah goyangkan..?so, dia tanam terus..mungkin versi upgrade..

ia bukannya termasuk mengubah ciptaan Allah kerana kita implan tu adalah untuk kegunaan harian kita kan??gigi tiap2 hari kita gunakan untuk makan....?so, ustaz saya dulu kata boleh..kalo kak nak implan gigi tu..share la kat mana tempat murah2..heee

ps : minta maaf tak sempat singgah blog korang..fit sgt skang ni.. :)
Read More

entry kosong

32 comments
rasa macam tak tahu nak tulis pape je kat sini..sapa ada soalan atau apa - apa nak tanya aku..blh la tanya..nanti nak buat entry satu satu sapa yang tanya soalan tu..haha..

okeh..nak p kelas dulu..minggu yang sibuk dan sibuk...
Read More

entry tanpa tajuk # 5

36 comments
sibuk...hari ni mungkin sibuk..nak buat sedikit urusan haji..tahun ni kena p jugak haji sebab tahun lepas dah terlepas da..minta sama-sama doakan...

first aku kena ambik tasrih haji kat idarah safar (pejabat permusafiran) hehe...time nak ambik ni kena bagi dia sekeping gambar and lepas dapat tasrih haji tu..kena p cop dengan bos bahagian dia..biasanya arab kalo orang ramai2 yang buat urusan..dia main lepas je..tak nak cop..

second aku kena p spital..kena injection..sakit ke..?tak yah nak sakit la kalo bergelar jantan kan..?pastu kasi fotostat kad pelajar dan ic kad sini..lepas tu hantar kat sorang guru kat sini..pergi dengan guru kat sini best skit..kemudahan tu banyak...

sesape yang ada pergi haji tahun ni bagitahu la..blh kita pergi sama-sama ke mekah..sape yang datang madinah pom..bagitau la..nak suh aku belanja ke...ehehe

ps : tengah sibuk ni #
Read More

impian # 1

19 comments
hoho..kalo di kesempatan umur aku..aku sempat kawin and sempat menimang anak..aku rasa aku nak didik anak aku tu arah kegamaan sikit..tak nak jadi nakal macam aku..

tak nak bagi ayah aku pening jaga cucu dia macam dia pening jaga aku dulu..time budak budak lagi asyik tak duduk rumah je..mak nak tengok anak dia pom susah..itu pasal ayah hantar asrama..kasi jadi orang..jangan jadi macam lembu..

jangan ada plak blogger kata aku ni otak sempit nak hantar anak sekolah agama..nanti anak nak kerja apa la..nak sara kita nanti dengan apa la..jangan pikir macam tu ok..jangan sempitkan pemikiran korang sama dengan orang orang kata time aku aku masuk sekolah agama dulu..

imam As-Syaukani ada mengatakan rahimahullah.." Tak pernah aku lihat ulama' yang telanjang tanpa pakaian, merempat tiada tempat tinggal, mati kebuluran tiada makanan ". yang penting hak kita untuk memberi didikan agama kepada anak dah terlepas kan..?


ps : aku nak anak lelaki..#
Read More

entry tanpa tajuk # 4

24 comments
kali ni dah tak yah sedar da..sebab memang terjaga terus..tak perlu nak buat ayat tersedar la kan..?terima kasih yang tolong sedarkan aku dengan komen2 dari kalian semua..sesungguhnya aku takkan tersedar jika asyik dibuai buaian..

disebabkan tersedar pagi ni..semangat sangat nak ke kelas..sampai boleh terlupa nak mandi..nasib baik jubah dah iron kan..?pakai jubah pom susah gak..nak iron malas, nak basuh susah kalo yang putih..terpikir nak je pakai seluar3suku dengan tshirt ke kelas..stail student benua afrika buat..

tapi..tak berani lagi nak buat macam tu..takut tertukar dengan diorang...kang tetiba student benua afrika tanya aku datang belah negara mana..haha..jenuh nak menjawab..nak bagi asalan tak leh plak..bak kata sorang blogger tu hidup jangan penuh dengan alasan...(aku tak ingat blogger mana..ada dalam entry dia baru ni)

3 kelas pagi ni..kelas feqh je paling menarik..bincang pasal bab haji..adakah orang mati ini wajib ditunaikan hak hajinya jika dia mempunyai harta yang cukup..?haha..kalo korang ada pengetahuan..share la sekali yer..

ps : aku rasa aku kena masak hari ni sebab aku paling awal habis kelas..haha
Read More

baru ku sedari # 2

25 comments
baru tersedar dari tido..entah ke berapa kali tersedar..sedar je teringat entry seorang blogger...mulakan dengan sedar dari tido itu dengan syukur alhamdulillah sambil cuba mengukirkan senyuman..

cuma senyum mampu merawat hati yang rawan..hati yang sengsara dengan pelbagai tomahan dan cacian..body je nampak fit dan lincah di luar..tetapi, hati ini sudah layu..tiba masa untuk gugur..

aku tersedar lagi..tersedar dan tersedar..entah..kebelakangan ini asyik je tersedar..tersedar yang entry blog ini cuma merapu...merapu dan mengarut dan membosankan..iye, aku berani menerima kritikan..

tersedar dan tersedar..eh, tersedar lagi!!!aku sedar yang aku patut minta maaf dengan korang semua kerana entry - entry yang di postkan telah banyak membazirkan masa korang..nasib baik aku tak ping kat fb..kalo tak makin banyak sumpahan seranahan yang aku dapat..aku sedar siapa diri aku..

ps : aku sedar yang aku kena bersiap untuk ke kelas.. #
Read More

baru ku sedari

24 comments
tersedar dari lamunan...baru aku sedar..nak kawin itu bukannya susah and bukannya senang..tapi memerlukan disiplin yang kuat bersama gaya yang simple dan meced..fikiran kena matang...bukan macam budak - budak..

tersedar kali kedua..baru aku tahu yang nak kawin itu memerlukan sekurang-kurangnya seorang calon isteri yang betul - betul sepadan dengan kita..yang betul - betul ngam dengan kita..bahasa kelasnnya adalah sekufu...

tersedar lagi dari lamunan..baru aku tahu yang nak kawin tu memerlukan ekonomi yang kukuh dan stabil...kewangan yang boleh menjamin masa depan rumah tangga yang ceria meria..

last sekali aku tersedar..baru aku tahu yang nak kawin ni kena rancang perjalanan masa depan perkahwinan kita..masa depan anak - anak yang bakal kita corak nanti..baru aku sedar yang aku ni tak layak lagi untuk kawin..

ps : aku nak cadi meced ala ala sempoi...
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia