angan - angan # 1

34 comments
teringat time kat alam sekolah menengah dulu..cikgu kat sekolah aku selalu je mendiskriminasi pelajar dia..mungkin betul gak macam tu..budak budak yang nakal ni buat derk je..suh diaorang berubah untuk mendapatkan attention dari cikgu..

tapi..budak budak nakal kat sekolah boleh je nak cam dia..diaorang ni selalu je dok tempat paling belakang dalam kelas..pergi kelas plak tak pakai stokin..paling cool pakai selipar je pegi sekolah..jubah plak tak iron..sekolah aku dulu la tu...

jadi, bila macam tu..guru guru automatik akan cop yang budak budak yang macam ni tak mungkin akan berjaya kan..?sebab guru guru telah ditanamkan dalam benak kepala dia yang disiplin adalah asas kejayaan..tak caya?? tanya la mana-mana guru yang jadi blogger..

tapi..aku tak..aku nak buktikan kat guru aku yang budak nakal boleh gak berjaya..selalu je aku pergi ke kelas tak pakai stokin..aku suka tak pakai sebab kalo pakai memang panas..jubah tu memang langsung tak iron..dalam kelas plak amek tempat paling belakang..ape macam korang rasa..?agak-agak tercapai tak angan angan aku..?

ps : aku nak try buat khidmat penghantaran air zam zam la..ada blogger yang berminat tak..? haha.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 comments:

  1. kau genius tapi nakal.. haha.. member aku kebanyakan nakal2 dulu dah kerja semua .

    ReplyDelete
  2. Aku pon budak nakal juga dlu. Tp sket je la nakalnya. Hehe

    ReplyDelete
  3. kalau dah ditetapkan oleh-Nya, nakal macam mana pon pasti berjaya..heheheee..

    air zam zam tu bawak balik klate, nanti dkna amek kat epot kale cepo deh! :D

    p/s cantik header.. :)

    ReplyDelete
  4. ni jenis nakal tapi pandai..okla tu! akak dulu pun nakal..dok kat blkg. ckgu pindahkan ke dpn, biar sng kawal..alhamdulillah skrg bkn jd sampah masyarakat.

    p/s: bagus tu..amik peluang dah stay sana kan.

    ReplyDelete
  5. insyaAllah akan tercapai,skg ni pun dh tercapai,belajar pun kt luar negara hehe,jeles ok :p

    ReplyDelete
  6. nakal tahap sederhana..karier pun sederhana

    ReplyDelete
  7. ustaz aku kata kalau duduk belakang seklai ilmu dah kene serap dulu dgn org depan. sampai belkg tinggal sisa sisa je. jadi duduk depan lagi best. teran glagi besuluh kalo ko tak paham tnay direct je kat cikgu.

    ReplyDelete
  8. heheh msa skolah dlu akak slalu gi skolah xpakai stokin,pastu bla cikgu tnya nape xpakai stokin ckp sakit kepala,sakit perut & alasan yg lgsung xmasuk akal...



    erm... air zamn2...mcm brminat tu :)

    ReplyDelete
  9. x enjoy pon jadik skema..hidup x fun..jadik nakal at the same time pndai mmg terbaek..

    ReplyDelete
  10. kuat brange la .....doh la klate kaloh smale 3-1.....ish²....

    ReplyDelete
  11. budak nakal budak yg bijak sebab dia bnyak idea dan otak selalu pikir nak buat apa.haha

    ReplyDelete
  12. aku enjoy jd budak nakal time study dulu sbb bg aku...dress up x mlambangkan kepandaian seseorang tu sgt wp kkdg dress itu penting! haha

    ReplyDelete
  13. bdk nakal slunyer bijak.... jgn marah sgt yer cikgu2....

    bgs gk tu niaga air zam2...

    ReplyDelete
  14. errr.. ekceli, dulu saya pun nakal gila.. dan memang selalunya budak2 nakal ni pandai + cerdik.. saya lagi nakal dari awak.. hehehe~~


    dan saya tak pernah memandang rendah pada anak murid saya yang nakal.. saya tak kisah anak murid nakal, janji dorang tahu hormat saya sebagai guru :)

    ReplyDelete
  15. everything can be changed if God decides it..:)

    where're u staying actually? study di madinah?

    ReplyDelete
  16. bagi saya kebanyakan nya jgk, bdk2 yg nakal 2 la yg berjaya kelak..

    ReplyDelete
  17. ko nkl ke??
    muka cm skema jew hahaha...

    ReplyDelete
  18. ade jgk eh angan2 mcm tu..
    kre nakal gak le tym skola dulu ni...ish3

    ReplyDelete
  19. actully kan.. budak2 nakal ni bukan tak pandai.. kdg2 diorang ni lebih cerdik dan kreatif dr budak2 yg duduk kt depan skali dlm kelas tu.. ni apa yg aku perhatikan dr kwn2 adk lai aku yg sorang.. ada yg pandai main alat muzik.. berbakat dlm bidang penulisan.. ada yg dh buat bisnes pn.. diorg ni ada angan2.. cuma kdg2 kata2 yg xmembina dr sesetengah cikgu tu yg buatkan diorg ni carik pasal.. tak buat kerja sekolah atc..

    ReplyDelete
  20. dulu byk member2 yg sgt nakal2..tp genius..ada yg berjaya dan ada yg terkandas...so, depends dgn rezeki masing2..

    ReplyDelete
  21. lupa nk jwb, HJ tya kan churp churp tu apa? churp churp tu lebih krg mcm says.com cuma beza churp2 ni ada skandal dgn nuffnang

    ReplyDelete
  22. tidak same sekaliiii! haha ma skul dulu,byk je bebudak bermasalah..sume cikgu cakap dorang takde harapan, takde masa depan..buttt..sekarang diorang semua dah study kat oversea :')

    ReplyDelete
  23. hep..hep..amboi2..kutk cikgu ek..hahaha..

    nakal budak2 tu biasala..budak2 kan..akk xdiskrimnasi pun..bg akk budak2 biasala memang nakal...bdak yg pndai tu xtentu lg akan berjaya bila besar..dan bd yg nakal xtentu lg diorg xkan berjaya..dia an masih budak..masih ingat main lg..dah besar n matang nti pandaila diorg pk..asalkan budak tu msh hormat orglain akk xkan benci dia..kalau nk tau budak pndai ni biasanya kalo jmp ckgu kat luar sek dia wat xnampak je..budak yg sengal ngok ngek tu la yg cium n menyapa kita ni tau.tau..ada budak nakal luaran je tp hati baik..masa akk dok asrama dulu akk rapat ngan budak2 nakal n jadi tempat ngadu diorg..walaupun akk xnakal cam diorg..hehehe..betol..diorg baik walau suka lari outing,ponteng kelas..skrg sume dah berjaya genggam degree,jd cekgu,jd pengurus..:)yang penting kan hati...:)

    ReplyDelete
  24. snng sgt nk cop kalu bdak nakal..teheee

    ReplyDelete
  25. budak2 kalau masa kecik nakal..dah besar bijak =) angan2 tu jdkan satu azam..i'allah tercapai.. =)

    ReplyDelete
  26. biasa la tu budak..klu tak nakal x normal.. bg sy la.. kt sekolah, sy lg suka bg perhatian kt bdk nakal... senakal-nakal bdk pn, dorg bknnye jahat sgt klu knal betul2 kan.. ramai gk budak nakal yg berjaya.. sy pn lebih rapat ngn anak murid yg nakal..hehe

    ReplyDelete
  27. salam H.J...pada cikgu2 yg beranggapan begitu adalah satu anggapan yg salah mana tahu suatu hari pelajar yg nakal tu akan berjaya memegang segulung ijazah nanti....

    tuah ayam nampak kat kakinya tuah manusia siapa yg tahukn...

    ReplyDelete
  28. salam H.J...semoga berjaya membawa pulang segulung ijazah yg dicita2kn wahai anak angkat mama ni yer...:)
    hehehehe....

    ReplyDelete
  29. akak pun nakal zaman sek.tp kami duk depan..keh3.cikgu jeling tak kesah pun..hehe

    air zamzam?mahal tak?nak join sekali blh?jom email akak kita bincang.

    ReplyDelete
  30. ok lah nakal2 sikit. skema itu bosan. haha.

    ReplyDelete
  31. nakal x bermakna malas blaja... kan kan..

    ReplyDelete
  32. khdmat antar air zam2???

    cm ner 2?? deliveri ke?? alu g2 aku nk order.. aku seyes nie

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia