live dari madinah

42 comments
bumi madinah masih lagi dalam musim panas..agaknya di pengakhiran..tiupan angin menyapa muka...masih terasa bahang bahang yang tinggi suhunya..apakan daya..seorang yang berdarah Asia dari bumi Malaysia hanya mampu untuk menyesuaikan diri..

haha..ayat bajet cerpen tu..ape macam..?boleh jadi penulis alaf 21 tak kalo ayat macam tu..? kalo ada yang baca ni anak tokey alaf 21..tolong rekemenkan saya kat ayah awak yer..hehe..kalo anak tokey tu pompuan..lagi masyuk..haha

kat sini masih lagi musim panas..pengakhiran dah kot..tapi still dalam 40 darjah celcius suhunya..waktu subuh awal..dalam pukul 4.50 dah subuh..maghrib plak dalam pukul 6.30 gitu..tapi, kalo pose tu mmg terasa lamanya..dahaga beb..siang awal je..pukol 6pg dah macam pkol 9 pg da..mencanak matahari atas kepala

korang yang dok mesia dan yang tak pernah datang ke timur tengah ni mesti tak dapat nak bayangkan macam mana rasa musim panas ni..musim panas kat sini tak sama dengan panas teriknya kat mesia tu..hehe..

ps : anak tokey alaf 21 tu..jangan buat2 tak tahu dah la yer..hehe
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

42 comments:

  1. :D

    dok sana elok2... jgn nangis sbbb rndu kt mak

    ReplyDelete
  2. ooooo..gitu dehh.

    aku anak tokey alaf 22,
    up seket dari alaf 21.
    nak suruh aku oyak ko bos aku ko?
    hehehe

    ReplyDelete
  3. hahahaha..ade haty nk ngorat ank tokey alaf 21 kannn :P

    ReplyDelete
  4. Banyakkan minum air, tau...!
    Meriah nya masjid Nabawi yer..?!

    ReplyDelete
  5. anak tokey alaf 21 tu sis kenal..
    ehem!!
    nak jadi orang mersing ker???
    hehehe

    ReplyDelete
  6. nih hah dh mai ank tokey alaf 40..x mau ka??hik3=p
    btw,study sana yea?

    ReplyDelete
  7. kat sini dah berlalu dah musim panas..
    sekarang musim hujan pulak..
    sampai banjir2 sudah..

    ReplyDelete
  8. mlgnye ak ank tokey alaf 23.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. nak jadi penulis novel ke bro..alaf 21...haha~

    ReplyDelete
  10. fewitt...semoga jumpa dengan anak tekey alf 21

    ReplyDelete
  11. salam H.J....dok diam2 kat sana yer...musim panas kat sana...:)

    p/s semoga jumpa plak anak tokey alaf 21 ....:)

    ReplyDelete
  12. seronoknya duk kat madinah.. pernah ke sana sekali sewaktu umrah.. rindu nak datang lagi..:)

    ReplyDelete
  13. bestnye dapat jejak kaki ke sana, teringin jugak.. selamat berjemur la ye..hi3

    ReplyDelete
  14. hahahhaa, malas nak menulis malam ni, xde idea...kikikiki

    ReplyDelete
  15. bnyk2 mnum air msk oke ;)
    *ehh ttbe gua caring .. hagha

    ReplyDelete
  16. dari korek idea baek korek idum...hahahhahaha, tido lagi baek, selamat malam, ehh mlm2 panas x kat sna?? kat sini sejuk...kikikikiki

    ReplyDelete
  17. hahaha
    adoiiiiii
    sengal
    gambo madinah le

    ReplyDelete
  18. bertuah HJ dpt peluang berada di sana..

    ReplyDelete
  19. salam H.J....maksud mama dok diam2 kat sana bukan x payah wat apa2 ....
    kalau x wat apa2 susah nanti...dok jer dlm umah sambil wat keje x lah boring nanti....kan cuaca panas dok dlm umah la....:)heheheheh.....H.J 2x

    ReplyDelete
  20. salam H.J....maksud mama dok diam2 kat sana bukan x payah wat apa2 ....
    kalau x wat apa2 susah nanti...dok jer dlm umah sambil wat keje x lah boring nanti....kan cuaca panas dok dlm umah la....:)heheheheh.....H.J 2x

    ReplyDelete
  21. aku penyebab tokey alaf tu kaya adela.hahaha

    ReplyDelete
  22. gua tau sebab mesir dan madinah same panas je kan? member gua ramai study sane

    ReplyDelete
  23. saya baru je makan makanan tuimur tengah

    ReplyDelete
  24. akulah anak tokey alaf 21 tu. hehe

    ReplyDelete
  25. seronoknye :)
    ayat kat perenggan p'tama tu mmg x boleh blah...sastera btl...hehehe

    ReplyDelete
  26. lau ad gmbar mesti lg best..hehehe..

    ReplyDelete
  27. fuih, panasnya..40deg cel.. take care~

    ReplyDelete
  28. Selamat Hari Raya...

    waaa panas ye suhu kat sana...kat Nagoya suhu 35 36 pun dah pasang ekon...camna lah agaknya bila suhu 40...

    waktu puasa kat sini pun hampir 17 jam...

    ReplyDelete
  29. eh ika ank tokey alaf 22 cmne erk haha :P

    ReplyDelete
  30. sekarang dah sejuk sikit kan???

    biasa dekat² haji ni cuaca lebih baik sikit

    ReplyDelete
  31. ooo.. teringin nk gi timur tengah.. kt sini plak subuh masuk kul 3.45 am.. kul 5.15 am dah cerah dah.. lagrib lak kul 5.52 pm.. makin awal la ni.. time winter nanti kul 5 dh gelap..

    ReplyDelete
  32. nanti dh siap novel jgn lupa kasi zakat kt ktorg sorg sikit...kihkihkih

    ReplyDelete
  33. kalau bkan alaf 21 tak leh ke? hohooh

    ReplyDelete
  34. kat qatar pun msh 40 ke atas cuacanya..sgt panas dan humid

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia