entry tanpa tajuk #2

28 comments
mesti ada antara korang yang tengah menghitung hari...sedar tak sedar hari ni dah hari jumaat kan..?esok sabtu..orang yang berpacaran mesti ada date esok..?betul ke..?

rilek la dulu sabtu tu..kita habiskan dulu dengan hari jumaat ni..jangan sia-siakan waktu yang berkat dalam hari jumaat..kalo korang ada adik sekolah asrama kat kelantan..mesti mak bapak datang melawat anaknya pada hari ni..ini adalah mengikut pengalama..bukan main reka mereka..

hari jumaat atau hari minggu memang ada je parents yang datang melawat anaknya.confirm..mesti ada sorang dua.aku plak...confirm..mak bapak tak datang..hoho.family aku orang susah je..nak datang minggu2 melawat anak dia tu..memang tak dapat la..last-last anak dia yang balik jumpa diorang bila cuti bulanan..anak mithali kena paham masalah mak bapak kan..?ehe

tapi...tu la..dah biasa..parents tak datang cool sikit..tak perlu nak rindu rindu..tak perlu nak tunggu diorang datang..nak kuar secara haram pom tak perlu bimbang takut kantoi kan...?nak tido lepas jumaat pom tenang je..hoho..

# ps : (ayat bajet cool sebab mak tak datang melawat kat sekolah...).
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

28 comments:

  1. hehehe.. msa skolah dlu mak tak penah dtg melawat pn akak.. akak org susah, takde kenderaan sndiri.. mak cuma ada beskal warna merah je. kwn2 yg len suma mak ayah bwk makanan. sonok je tgk...


    NIENA PENGEMBALA KAMBING~

    ReplyDelete
  2. mak nk dtg dr n9 ke kedah~~~~jgn jeles hj~~ hihii XD

    ReplyDelete
  3. tak hitung hari pun.. esok ada program finishing school! i hate weekend!

    ReplyDelete
  4. akak dolu2 pun sepanjang 5thn kat asrama tu..ada 3 kali je parent dtg. Jauh..dr johor nak ke n9. kat U plak, 2kali je dtg. tp tak masuk kat hati pon.

    hasilnya, kita tak 'lembik' jiwa!

    ReplyDelete
  5. ms kt U selalu je mak dtg tgk.. hehe

    ReplyDelete
  6. hahaaaaa...dkna tak pernah duk asrama...sekolah pon mak hantar yang dekat jer...sebabnya mak ayah tak nak anak bongsu dia berjauhan :D

    ReplyDelete
  7. kat sekolah dulu, mak rajin le datang. yela, rumah bukanlah jauh benar. setengah jam adalah. tp tak le tiap minggu datang. mau pengsan mak. haha :p

    ReplyDelete
  8. salam H.J...kita sebagai anak kenalah faham keadaan mak n ayah kita kn...

    walaupun mereka x dpt dtg tapi mereka sentiasa mendoakan kebahagian
    anak2 mereka dr jauh...

    p/s doa ibubapa itu yg pentingnya kn H.J...:)

    ReplyDelete
  9. family aku xpenah lawat aku zaman blaja dulu

    tp aku cool, x sedih pun

    haha

    ReplyDelete
  10. xpernah duk asrama nih... xde pengalaman.... duk umah tiap2 tp membesar cam tak jumpa jer tiap hari ayah bz keje siang malam.... huhuhu....

    ReplyDelete
  11. ade hikmah di sebalik kejadian, sbb Allah da aturkan suatu hari HJ akan berjauhan dgn family, kalau slalu berkepit dlu, skang msti menangis sbb jauh...hihihihi...

    ReplyDelete
  12. mse sek xpernah dok asram... bler masuk u tercampak jauh ke kelantan.. hari2 intai kt tngkap tgk bdk2 kelantan balik mak ayah dyorg ambk :(

    skrg dok sh.alam pon sme je cm dok kelantan

    ReplyDelete
  13. tak pernah pun fmly dtg jenguk...sebab dari kecik sampai skrg tak pernah berpisah jauh...

    ReplyDelete
  14. uishh memori ni !! teringat dulu ari khamis malam tu mesti kol mak tanya nak dtg lawat ke tak.. kalau ckp nk dtg je.. mmg mcm2 la order.. tomyam la ape la.. rindu pulak zaman2 persekolahan yg meninggalkan mcm2 kenangan..

    ReplyDelete
  15. sronok dok asrama bole cerita hantu kat junior bg dorang takut..hahaa

    ReplyDelete
  16. mak bapak akak tak pernah datang, akak pun tak pernah balik macam tu sebab akak tak duk asrama..ahahaha

    ReplyDelete
  17. Sedih sgt ayt tuh

    T aku melawat ko kt mdinah hehe

    ReplyDelete
  18. ehehe..dlu tyme skolah, mak dgn abah dtg tiap2 mgu :P

    ReplyDelete
  19. sekolah ko jauh kot kat saudi sana. camane nak dtg minggu minggu.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Ko ptt bold pkataan ayat mithali tu spy aweks kat luar sana prsn hohoho

    Agak2 lah nak lawat ko tiap minggu >.<

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia