saya nak sms awak

53 comments
member aku sorang ni dah lama dah kawan nga sorang kawan dia. kawan dia ni berlainan jantina nga dia. nak kata dia asyik main mesej nga kawan dia tu, tak lah jugak...dalam 2 3 hari 10 keping mesej je.. aku tahu la sebab syok je aku baca inbox orang.

then, suatu hari member aku ni bagitau something. dia cakap dia dah mula minat nga kawan berlainan jenis dia. dia minta pendapat aku..dia cakap dia tak berani nak coll..dia cuma nak sms je nak luah perasaan dia. yang peliknya..cara dia nak luah tu comlicated betul..macam ni la sms dia:

awak, saya nak cakap sesuatu ni. saya rasa, saya dah sukakan awak n nak buat awak jadi suri saya. saya tahu awak mungkin tak ready dengan benda2 macam ni..tapi, adakah awak setuju untuk jadi wife saya untuk suatu masa nanti..untuk 4 5 tahun lagi?
 korang rasakan, kawan dia akan reply macam mana nanti...kawan dia ni aku tak berapa kenal sangat..bukan tak berapa..tak langsung kot..

p/s : cuba korang jadi pompuan tu n balas kat komen
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

53 comments:

  1. knp ayat awk berbelit sgt..awak siyes ke melawak ni..sy konpius la bace msg awak ni..

    ReplyDelete
  2. " alamak awak . awak melamar kite ke . malu nye awak .. " wagagagagaga

    ReplyDelete
  3. "awak salah send message ke?"

    ReplyDelete
  4. oh oke , apa kata kita sama2 beristikharah ? :)

    moga2 tuhan tunjukkan jalan..

    ReplyDelete
  5. saya pun sukakan awk jugak..tapi awak macam buang tebiat je jadi saya takutlah.so saya reject awak jadi sura saya utk 4/5 tahun akan dtg..kesian..opss..terbalik..sekian. :) opss.awk.pas baca mesej saya..jgn terjun KB Mall yer..kang berhantu pulak..risau saya..okbai ;)

    ReplyDelete
  6. haha...

    kantoii eh suka baca msg org..huuh

    erm..macam kisah sndri gini gak,,,meh sini saya nak jawap yer..hehehe

    awak..andai jdoh kita bersama...4/5 tahun neh awk dtg la pinang saya.sy tunggu eh...tapi awk jgn jnji di mulot ja..huawwaw...saya tgu awk tau..hahehe

    ReplyDelete
  7. msj jiji la kot tu

    ustat ni bhye..sume die nk tgk

    kalau jd pempuan tu
    tak sure laki tu suke ke tak
    cre die tak meyakinkan..

    "Saya tak suka org y tak ykin pd diri..awk tak de jminan y awk bersungguh2 nk kat sy"

    okey?

    ReplyDelete
  8. saya rase sy nk kenal awk dulu..kalo dh betul kite serasi dan awk btol2 syg sy,, kalo dh jodoh nk wt cmne :)

    ReplyDelete
  9. 4 5 tahun lagi? dalam waktu tu macam2 boleh berlaku.. baik ikat terus je.. dari tunggu lama2.. ehehehe..

    suh kawan ko uat istikharah lah senang..

    ReplyDelete
  10. minat baca inbox kawan ye..hi3;)
    meh nak balas msg tu ..


    " eh! awak, kita tak tau dengan siapa kita akan bertemu 4 5 tahun lagi..kalau dah jodoh tak kemana..insyaAllah dengan izin Allah kita pasti bersama kalau dah kita memang dah dijodohkan...:)"

    ReplyDelete
  11. wah...
    sy terharu & speechless..
    kalau awk betul2 nak awk tunggu lah kalau tak silekan jalan huhu

    ReplyDelete
  12. ''err..untuk 4 5 taon lagi tp knape bgtau skarang??
    huhu kalo ade jodoh tak kemane oke..
    bgtau hanye bila kamu dah sedia..then mase tu, baru la boley decide''

    hahahaha
    tak ley bla tak ayat aku?
    aku bantai je.
    =p

    ReplyDelete
  13. terus lamar jd wife ke?
    x lamar jd gf dulu

    ReplyDelete
  14. walau 10 thn pun lg,kalau betul awk jodoh sy,kita tetap akan bersatu.

    erk,terjiwang plak.hakhak

    ReplyDelete
  15. alamak.awak ni gelojoh sgtla. lamarla jg gf dulu.haha

    p/s:brlakon jadi awek tu.haha

    ReplyDelete
  16. klu jawapan aku untuk mesej mcm nie..

    tunggu sye dapat jwapan dalam istikharah sye.. sbb yg tue jawapan terbaik...

    weyh jiji ke? :D

    ReplyDelete
  17. "mssge tu mmg utk sy ke?"

    ^____^

    ReplyDelete
  18. reply jgn x reply.. hahah

    jwpnnya~

    elok kita tak yah ckp psl ni dulu leh tak... lama lagi kot.. :)

    ReplyDelete
  19. aku rasa dia diam je kot, x reply, klu reply pn, dia ckap..

    "sorry awak sy sbnarnya dah berpunya"

    haha.

    p/s: kesian kwan tu

    ReplyDelete
  20. kalo ak jdik pmpuan tuh n ska laki tuh ak mgkn akn jwb cm nih

    "seandai nya ad jdoh antara kita, insyaAllah kita akn bersama.. y pntg doa.."

    kalo x mnt

    "maap la.. sy hnya hanya aggap awk sbgai kwan"..

    ReplyDelete
  21. nehh suka bc inbox org!! hahaha
    ni jns ustaz ke ape yg tanye gitu??
    byk dah jwpan tu..
    utk maklumat lanjut sila ke laman sesawang WWW.JIWANG.COM.. keh3


    *xtau nak jwb cane =P

    ReplyDelete
  22. sorry , saya tak suka awak. hihihihi

    ReplyDelete
  23. kenape 4 5 tahun lagi? try cakap dgn mak saye.. :D hahaha..

    ReplyDelete
  24. "sorry..saya takde kredit nak balas mesej awak.." haha~

    ReplyDelete
  25. haha.. 4 5 tahun lgi? lama nye nk tunggu..

    ReplyDelete
  26. bagus tull.. trus lamar.. tp bek tunang dulu klu nak tggu 4/5 thn..

    klu sy, sy akan bls...

    "klu awak nk saya, awak dtg jumpa mak ayah saya"

    hehe..ok x jwpn tu

    ReplyDelete
  27. errrr ... ''mesej awak nih betol2 mengejutkan sy lah wak ..knal pon tidakk . uh ini siyes ker mhu menguji IQ sy yg tahap tggi nih ! '' hahaha

    ReplyDelete
  28. haha..masuk akal gak jawapan korang ni..ehe

    ReplyDelete
  29. hahahaha laina kali ko tolong taip kan bagi simple sikit ayat nye...pening aku...

    ReplyDelete
  30. awk dtg lah rumah jumpa mak bapak saya dulu *blushing* hahaha

    ReplyDelete
  31. "kahwin bukan perkara main-main. awak dah buat solat isthikarah ke? kalau awak dah buat, saya belum buat.

    4-5 tahun? hei, ingat aku ni apa nak kena tunggu ko?"

    * ttba emo. haha~

    ReplyDelete
  32. awak, saya sudi..bile awk nak datang pinang saya? esok boleh?lagi cepat lagi bagus..janganla tunggu sampai 4 5 tahun ye *cabut*

    ReplyDelete
  33. tukang jawab..ehem2..

    nape ntuk masa 4-5 taon lagi??maknanya awk belum bersedia lagikan..insya ALLAH..ada jodoh xkan kemana wak..sambil2 tuh..meh kita buat solat istikarah dulu..=)

    wah..ayat kecik..hakhak..

    ReplyDelete
  34. hahahaha... 4-5 tahun, giler macho snggup tggu 4-5 tahun..

    "insyallah kalau umo hsband sy skang tak pnjg"
    hhahahahahhaa

    ReplyDelete
  35. "terima kasih atas niat baik awak. tapi kita tak tau apa akan berlaku lepas 4-5 thn. rasanya kita kawan macam biasa je, biar masa menentukan.."

    (ni la sms yg terhasil..lepas membayangkan saya yg terima sms spt di atas..^__^)

    ReplyDelete
  36. "errrr......awak kenal saya sebetulnya ke nak jadikan suri tu? awak tau ke asal usul saya? saya rasa awak ni dah salah send mesej ni... kenapa 4 5 tahun ? kenapa tak sekarang? dalam masa 4 5 tahun tu kan awak,macam-macam boleh berlaku tanpa diduga......"



    p/s: gitu la ayat meaw, kehekhkehkeh :P

    ReplyDelete
  37. eh jap, terlupa lak! cehhhhh, tak baik tau cek inbox orang,hahahaha!

    ReplyDelete
  38. 4-5tahun tu lame sangat la..hahhaa... ingtkan nak ajak jd suri la tu jugak...haha..

    ei..stalker suke bce2 inbox org..

    ReplyDelete
  39. 4 5 tahun??? xpela, sy rejek awk dl..

    ReplyDelete
  40. 4,5 tahun? eh awak rasa awak masih ade lagi ke tak time tu,kot2 awak ade tapi saya pula yg pergi dulu camne,rasanya x elok kot luahkan perasaan camni dah tu kita belum tau lagi pasal masa depan kita kan,entah2 umur xpjg hari ni awak htr msg esok saya dah xde



    eh sedih la plak ayat kih3x

    ReplyDelete
  41. jumpa lagi 4-5 tahun akan dtg ye..ada jodoh, saya tetap milik awak...insyaallah..(n_n)

    nota: ok tak jwpn cmtue ?? hehe..

    ReplyDelete
  42. aku konpius ni..ni kisoh saen mu ko atau kisoh mu mil??kahkahakah.../
    meh aku tra bls..haha..

    4 @ 5 thn ag??awak sure ke masih hidup masa tu??buang masa je klu sy tggu..kot2 awak dh di'pinang' olehNya tlebih dahulu..ataupun sy yg tlebih dhulu dipinang olehNya...hehehehe

    ReplyDelete
  43. aku balas


    "kalau jodoh tak kemana."

    ReplyDelete
  44. "awak kata awak RASA awak sukakan saya,tapi saya RASA saya tak sukakan awak la.sorry berlori-lori" Heeee

    ReplyDelete
  45. kalau qaseh ..qaseh balas

    emmm awak , kita tak tahu perjalanan hidup kita , hari ni awak boleh janji macam2 , esok lusa mana tahu perasaan tu berubah ,lebih2 lagi 4 5 tahun lamanya .. saya takmo berjanji apa2 dgn awak .,sebab saya pun tak tahu hati saya macamana , andainya ada jodoh kita bersama jugak ..


    eh apsal terpanjang hahahaks

    ReplyDelete
  46. "awak.. saya terkejut, terharu baca mesej awak.. err, bukan saya tak sudi.. tapi kan, tapi kan.. saya bukan perempuan tulen.. maaf.."

    p/s: sori merapu.. kuikui..

    ReplyDelete
  47. sebenarnya kalau perempuan tu setuju, Alhamdulillah dah.. suruh je kawan tu send, tengok apa respond perempuan tu.. lain orang lain isi hatinya.. ape2 pun keputusan, terima je dengan hati terbuka.. ngeee..

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia