program orientasi

38 comments
dalam berkeinginan ingin bertadarus ayat ayat suci Quran..sempat lagi tangan aku nak menggeliat...nak menggapai keybod mistik yang usang ni..

orientasi? serius..memang konferm dan wajib yang korang pernah laluinya. dan serius bagi aku..orientasi tu menyampah betul. aku benci tahap cipang prog kat orientasi ni. aku pom tak tahu pasai apa aku boleh anti nga program yang bagus sebegini..

aku pernah masuk UIA..kena orientasi..ada taaruf..pegi Mesir.. ada orientasi jugak..kena taaruf lagi.. pastu terbang ke Madinah..orientasi lagi..terpaksa taaruf lagi..nampak..tu dalam kegemilangan era menuntut ilmu..biasala..kalo taaruf, mesti ada senior fokus nak dengar...nak tahu kita ada adik ataupun kakak pempuan. tu kalo laki yang jadi fesi, kalo pompuan..mesti nak tahu kita ada abang ke tak.

yang aku tak suka prog taaruf..setiap kali jumpa fesi lain dalam prog orientasi, mesti kena taaruf. bagitahu biodata.. aku rasa macam nak rekod je sesi taaruf aku tu..pastu, bila kena taaruf plak..just mainkan je...boleh ke gitu?bayangkan betapa banyak prog dalam minggu orientasi.

p/s : sesiapa bakal masuk u utk degree pasni..buat cara aku tu yer..rekod dulu sesi taaruf korang..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

38 comments:

  1. oh ,uia ke dulu ?asal g mesir awal sgt ***gatai..hahaha

    ReplyDelete
  2. betolll sangat tak suka taaruf sebab aii pemaluuuu ;p kekekee

    ReplyDelete
  3. taaruf tu dh jd wajib dh stiap kali g mne2,..bkn tkat msuk U je,.g kem,g krsus pon kne taaruf,.hehe,.

    ReplyDelete
  4. pergi mn2 tempat baru mesti ade taaruf..
    paling tak suke orientasi..letih..huhuhu

    ReplyDelete
  5. hahaha..
    takleh blah pakai rekod..

    suka ke tak ek orientasi..
    mula2 tak suka,.. dah lama n kenang balik, cam best je.. hehehe

    ReplyDelete
  6. dulu memang tak suka, tapi dah lepas daa :p

    ReplyDelete
  7. memang tidak best, tapi dengan taaruf kita kenal lah jugak jiran sebelah kita kan, kannn, yerlah pergi prog 1st tie xkenal.bila taaruf tu ada lah kenal nama, sapa die..dll..huhu

    ReplyDelete
  8. haha..kadang2 malu tu ada gak..tp yang penting malas nak cakap banyak..haha

    ReplyDelete
  9. nak tak nak taaruf tu boleh kata mesti ada lah..kalau dah kerja pun tetap ada sesi taaruf tu..paling kurang pun tanya nama...hehe

    ReplyDelete
  10. cuba guna bahasa isyarat pulak...mesti x kena ckp byk..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum en ubi
    taaruf week kat UIA Dulu,
    agak Ok sikit,
    bila masuk universiti awam lain,
    minggu orientasinya,
    aduhai terkejar2,nak kena kenak senior lagi, kena ngorat dgn senior lagi,sampai takut nak keluar di kantin.sanggup makan maggi.
    tapi lama2 dah biasa,maklumlah budak religious school, tak biasa cakap dgn lelaki.:)

    ReplyDelete
  12. terpaksalah ikut rentak keadaan...

    ReplyDelete
  13. ape boleh buat..dah mmg wajib sume toh kan..budak baru kan..huuuu

    ReplyDelete
  14. memnag mggi orentasilah minggu paling nk dielakkan

    ReplyDelete
  15. ohhh..pernah masuk uia eh..amk kos apa kejap d sna?hehe

    xsuka jugak la orientasi...penatt tau...abg2 fesi foyosss la..ehheh

    ReplyDelete
  16. hahaha... bernas gak idea ko tu.. rekod siap2.. hahahha!!~

    ReplyDelete
  17. xsuke gak orientasi sbb ika pemalu sob3x =(

    biskut oreo suke la hehe

    ReplyDelete
  18. xsuka orentasi, selalu eskep je klu part orent..haha~ study rajin2 yah =)

    ReplyDelete
  19. betul betul!!!! program orentasi memang annoying laa, asyik2 nak taaruf...

    ReplyDelete
  20. bosan kan nak kena ulang bnda yg sama..

    bosan2..tapi orientasi tu penting

    ReplyDelete
  21. skang ni i meoreantasikan org tau u..best pe buli dak2 baru..cam i buli u tym tu form 1 dlu..haha

    ReplyDelete
  22. erk hj ni geng jiji ni

    sme ngn sifu im

    elok sgtla korang bekawan...grrr


    ps: orientasi mmg bosan!

    ReplyDelete
  23. orientasi kat um lagi entah pape.. pepagi hari lagi dah suh menari segala.. huh..

    ReplyDelete
  24. Sy mmg x suka orientasi. Tp orientasi tetp akn brlgsg nnt. Hmm. =,="

    ReplyDelete
  25. tak suka jugak~~ orientasi bosan!hahaha

    ReplyDelete
  26. memang xske gler tiap kali ade orientasi -.-

    ReplyDelete
  27. orientasi kat memane mmg ade kn..

    ReplyDelete
  28. ahhaha..yke? sian molek:) alaa nuru pon nti msuk degree mst ade taaruf..adoilaa..bosey laa hahaa

    ReplyDelete
  29. oki ape orientasi..wlpon xsuke tp kat situ la nak break the ice kan :)

    ReplyDelete
  30. haha memang dah wajiz kot prog taaruf tu sampai naik bosan !

    ReplyDelete
  31. Nanti ko jd senior ko lak lebe-lebey.. dusyum!!

    ReplyDelete
  32. heheh .. rekod dulu yeee .. sabo jelah :D

    ReplyDelete
  33. haha. boleh jugak. naseb baik aku dah lepas. ;)

    ReplyDelete
  34. lepas orentasi, masok kelas 1st, bekenalan plak dgn member2 klas * pensyarah...aduhhhhh

    ReplyDelete
  35. bkan jer masa orientasi..

    masa sesi pecah ais perjumpaan blogger2 pown pkai style ko nie.. hihihi

    ReplyDelete
  36. haha aku pon tak suke taaruf2 doe..
    haish~

    ehh..ko pnah blaja uia?
    ngaa~ senior aku laa ni..hahaha

    ReplyDelete
  37. tak pernah g orentasi. nyorok dalam bilik. huhu

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia