laki laki itu pandai masak

52 comments
wanita wanita mesti mendambakan suami dia yang pandai masak kan? kalo dapat tu dah kira macam satu advantage ? apa tidaknya...sesaling share resipi..sesilap boleh buat resipi gabungankan?boring gak kalo isteri masak benda yang sama..

bila kaki ku terjejak atas tanah mesir, baru ku tahu yang rerupanya ramai je laki yang pandai masak. satu pengalaman aku dapat kat mesir. dapat memasak. kekurangnya, boleh gak berdikari. yang penting masak, jadi ke tak tu, suku kira plak.

yang aku heran..otai otai mesir yang selaku housemate aku, bukan takat masakan malaysia je diorang pandai..siap dengan western lagi..kalo ari minggu makan eastern punya, pastu arabian.bergilir gilir. patut pom ramai je aku tengok budak medik kat mesir tergedik nak menikah nga pak ostad kat mesir.heeee

cakap banyak tak guna kan? aku datangkan gambar gotong meroyong buat nasi ayam..dalam gambar ni, ada gak blogger sorang dua. kalo korang selalu jenguk blog dia..dapat cam la..



cam tak ada blogger dalam ni
p/s : rerasa aku dah ada blogger selaku roomate aku yg upload gambar macam ni
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

52 comments:

  1. teringin nk masuk meminang chef wan .. oh abg wannn

    ReplyDelete
  2. hehe.. ayah kite pun pandai masak jugak n sangat2 sedap.. :)

    ReplyDelete
  3. eh, saya pun pandai masak ...sedap lagi tu.....

    ReplyDelete
  4. bila dah diperantauan, camtula..kena bljr masak.

    P/s: lps ni kalau awak2 dlm gambo nak masuk meminang, selitkan sekali 'kelebihan pandai msk' ni. Sbb tak sume lelaki sanggup/rajin nak msk tau.

    ReplyDelete
  5. aku sangat terpikat dengan laki2 yang pandai masak huhuhu

    ReplyDelete
  6. untungla laki pandai masak. hoho :D

    ReplyDelete
  7. tetiba ngengidam nak memakan nenasi ayam

    memacam sedap la pulak..wuuuu

    ReplyDelete
  8. bila merantau ni lah baru kita tahu berdikari kan.. untung la masak nasi ayam.. jijah pon tak pandai..wakaka :P resepi nak!

    ReplyDelete
  9. tgOklah timun tu..beratur buat bulatan kat pinggan.,hahaha..syOk ah bila suami pndai masak..bahagia rasanyer.hua3x

    ReplyDelete
  10. KALAU DPT CHEF LAGI BONUS TU.KIHKIH

    ReplyDelete
  11. ececeyy...semangat tu duk likung..gotong royong memasak..

    ReplyDelete
  12. best owh dpt laki pandai masak..^^

    ReplyDelete
  13. meriah betol b'kampung kat dapo. 1st time dtg & follow sini. :)

    ReplyDelete
  14. buat nasi ayam pon bergotong royong eh.. bagus2.. sedap tak sedap lain kira.. janji kerjasama! =)

    ReplyDelete
  15. lelaki pandai masak adalah pakej..HAHA

    ad member gak..duk mesir selalu sangat pos gambar benda dia masak kat fb..da cam chef pulak..HAHA

    ReplyDelete
  16. bagus2... suke lelaki yg pandai msk ni..

    ReplyDelete
  17. ye ke budak medik yang kat mesir nak kawen ngan ostad sane jugak??? huhu~ hurm, pape pown bile kite dah berjauhan ngan family secara automatiknya, kite akan belajar semuanya sendiri~:) salam kenal!;)

    ReplyDelete
  18. erm berdikari itu y penting

    kalau jodoh ngn laki pandai msk lg best wakaka

    ReplyDelete
  19. aku akui, air tangan lelaki memang sedap...

    ReplyDelete
  20. yayaya, lelaki idaman lahh .
    sapa yang terer memasak, kamu reti ? hee (:

    ReplyDelete
  21. wahhh ramainye jejaka yg boleh buat calon menantu mak!! =P

    ReplyDelete
  22. oke2..raye dtg umah ye? amik borang untuk jd calon menantu mama nuru yep? ahahhaha

    ReplyDelete
  23. heheh ~~ suke suke elai pandai masak.. suweeett ~~

    ReplyDelete
  24. lelaki pndai masak,pakej ni hehe :)

    ReplyDelete
  25. laki pandai masak best. macam abah aku. ;)

    ReplyDelete
  26. kalau ezza , ezzza tak suka laki pandai masak ..i mean yang tahap chef .. nti ezza masak dia tanak makan ,,sebab masakan dia lagi sedap dr masakan ezza..sobsss

    ReplyDelete
  27. ce pisau tu letak jauh2 ckit..bahaya tu men2 pisau..hehehe

    ReplyDelete
  28. kalau bakal suami eyfa pandai masak. bestya. hehehe

    ReplyDelete
  29. cm nmpk mka sifu im..
    ke ak slh org hak3...
    gmpk seyh ko pndi msk..
    ak pn xpndi...
    tabik spring!!!!...

    ReplyDelete
  30. kat kedai masak sekarang
    tukang masak lebih pada lelaki

    laki jiran2 kat umh sewa yien
    ramai yang pandai mask maggie JER..hehehe

    ReplyDelete
  31. nak kena cari laki pandai masak la cmne...hehe

    macam kenal ja muka2 dalam gambar last tu..ahahah

    ReplyDelete
  32. giler hebat wat nasi ayam..pandai siot..
    aku klau buat nasi untuk ayam reti la
    hehe
    teringat mkan bulan pose ni kat surau nasi ambeng

    ReplyDelete
  33. waa ko pandai masak ea??hee
    untunglaa~~

    *ade sifu im ea dalam gamba last tu?

    ReplyDelete
  34. heheh . bonus tu bonus . nak cari jugaklah yang pandai masak . mweheheee

    ReplyDelete
  35. hehe, alien pon reti masak gak. bukan ostad2 jek :p

    ReplyDelete
  36. salam...selamat berbuka puasa yer...
    pandai masak rupa2nya boleh jadi calon menantu mama la mcm ni...hehehehe....:)

    ReplyDelete
  37. ok la tu pndi masak
    kalau ada calon asben camni
    suke2 hihihi

    ReplyDelete
  38. cool giler laki pandai masak..salam ramadhan

    ReplyDelete
  39. halaa. sebenarnya lelaki lagi power bab2 masak ni. diorang campak2 je dah rase sedap. sebab diorang ni tak cerewet. kalau perempuan, dia cerewet. sume bnde kene betul. ikut sukatan yang betul. kene letak berape sudu garam contohnye. haha

    ReplyDelete
  40. pewit! sejuk mata tengok gambar bebudak laki masak;))

    ReplyDelete
  41. pergh berhias bagai nak makan..hehe seronok gak mcm ni :)

    ReplyDelete
  42. hebat seyh lelaki pandai masak.. tapi kalau bakal laki tea lebih super duper pandai masak dari tea nanti, tea rasa tercabar pulak.. hohohoho.. so, biar je lah tea je yang masak nanti... lalalaa..

    ReplyDelete
  43. salah satu ciri jejaka idaman...


    pandai memasak

    ReplyDelete
  44. hahaha apesal budak medik yg dipersalah kan? hahaha...

    memg x dinafikan,ostad2 memg pandai masak.. cetttt....

    ReplyDelete
  45. nak carik laki pandai masak lah.
    hahaha

    ReplyDelete
  46. wah..untung la gnie..weee..calon calon suami syg bini nie..weee

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia