identity card

26 comments
tadi terperanjat dalam pikiran aku pasal ic aku yang dah lama tak berganti. ic aku yang pada zaman kanak kanak riang dulu rasanya dah perlu tukar. berapa kali dah pegawai pegawai atasan dok komen pasal ic aku.

aku tahu, diorang suka tengok muka aku time kanak kanak... tu yang komen tu, maklumla..yang komen tu pegawai perempuan. ic aku dah macam masuk mesin basuh.plastik pom dah cabut kat depan, tambah dengan kuning lagi. sah sah cip dia dah tak leh pakai tadi.

terus je aku ambik moto pegi JPN. aku sengaja cari waktu dalam kol 11 pagi. gerenti tak ramai orang sangat sebab semua budak sekolah. tak la sibuk sibuk dengan bebudak kan. sampai kat JPN, ambik no then tunggu. dah agak..aku kena tunggu 3 no je baru giliran aku.

tade ape nak cite, kepada korang yang belom tukar ic tu. baik cepat cepat tukar. nak buat urusan nanti mudah. kita pom senang. aku pegi ni sebab time bukak akaun bank ari tu, kak tu kata aku tak leh masuk malaysia kalo ic macam tu...bukan apanya..kebaikan bersama di samping membantu perniagaan JPN.

INFO BAYARAN

kos bayaran :
- ganti ic / ic rosak - RM 10
- hilang ic - RM 110

p/s : jangan kasi ic hilang suda. susah nak beli baju raya Gucci..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

26 comments:

  1. mahalnya ic hilang dh 110 hinggit... dl 30 ja..

    ReplyDelete
  2. IC kalau hilang kena buat report polis?

    JOM terbang ke ENTRI SAYE ! -->> Tinggi ke darjat kita?

    ReplyDelete
  3. ahhahaha..yke? mne2 nuru nk tgk :P msty bdk2 sgt kn ic kamu :P

    ReplyDelete
  4. kenape pegawai perempuan tu suka tengok i/c zaman kanak-kanak pula??

    awak terasa cute ye, hehe

    ReplyDelete
  5. murah jugak ek..hilang ic 110.ek

    ReplyDelete
  6. mizzkehique : syarat dia bawak duit 10 hinggit nga ic lama je.

    pn sheila : entah..dah berniaga dah skang ni

    adin : hilang memang kena buat report la..hehe

    nuruashia : tu la..silap tak amek gambar..skang ni dah dok nga JPN ic lama

    najwa : biasala..org pompuan kan..haha

    atiqah : berpatutan lagi skang ni.hehe

    ReplyDelete
  7. fyqa x pernah tuka ic lama,, andd baju raya oh gucci? rembat 1 utk fyqa :P kahkahkah

    ReplyDelete
  8. sbelum tukar ic baru, sy scan dlu ic lama.... kenangan.. gambr time budak2..

    ReplyDelete
  9. kehkeh. tea nak tukar tahun depan. :)

    ReplyDelete
  10. rase2nye ic hez okey comel lote agi kot..huhuh

    ReplyDelete
  11. errr..kalo cam akak ni kena tukar gak ke?

    ReplyDelete
  12. hoho ... seb bek dah dituka ganti , pi rinduuu nge muke kanak2 ribena kat ic lame agi sbb cute ! haha

    ReplyDelete
  13. aku punye ic elok lagi.
    hee nnt2 lah tuka.

    mahal doe kene bayo kalo ic ilang ek..
    haish~

    ReplyDelete
  14. kalo tukar gambor je boley tak? hehe.. rasenye ic tu elok lagi kot..

    ReplyDelete
  15. hehe, aku nye pon tak ganti lagi :P

    ReplyDelete
  16. jgn ilang nti ssh nk blk raya hehe

    ReplyDelete
  17. eh bukan ke xkena bayar kalau nk tukar,eh ke ika yg silap eh hehe

    ReplyDelete
  18. Tak nak ganti lagi, tahun depan ada IC baru... teknologi laser..

    ReplyDelete
  19. Saya dah tukar IC banyak kali, bukan sebab umur dah makin menjauhi zaman kanak2, tapi sebab banyak kali hilang. hehe :)

    ReplyDelete
  20. ic zaman bile ko pakai ni?adesssss

    ReplyDelete
  21. gle kejam ko biarkan ic ko smpi bersalin kulit... hihihi

    ReplyDelete
  22. Tia tak berganti lagi .. hehehhh :D

    ReplyDelete
  23. sudah berganti. ^^

    bayar seploh hengget je. ;P

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia