doa qunut

34 comments
blurp..moreh dengan steamboat semalam tak dapat dihabiskan..bayangkan..satu periuk untuk 2 orang.tak habis dalam 4 ketul gitu.so, steamboat tu dibawa ke masa sahur untuk dilahap dengan sopannya.

pasni, korang dah solat subuh ke? takde gunanya pose jika tak solat..so, yang mana liat2 dan cari peluang nak tido lepas subuh tu...lekas amek wudhuk dan ready untuk solat dhuha plak..haha

solat subuh 2 rakaat je..takkan tak leh buat kan? tang2 ringan dari dok mengadap laptop 2 3 jam untuk BW dan update entry kan?kalo laki tu..singgah kat blog awek mesti lama sikit.dia akan amek masa untuk pangkah dan pergi ke tab blog seterusnya. pasai apa? sebab kat blog awek tu ada gambar besar gedabak tertonggek kat sidebar. gambar muncung dengan pipi kembung...haha

korang tahu tak dalam solat subuh, kebanyakan muslim di negara kita mengamalkan doa qunut dalam subuh..? korang tahu pasai apa??

p/s : dalam solat tu doakan aku dapat jodoh yang baik yer..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

34 comments:

  1. kah2, gambar mucung2 boleh melalaikan orang, wah, xnak aku lalaikan org,,hukhukhuk

    btw:mana aku taw, dah dulu diajar pon memang mcm tu

    ReplyDelete
  2. qunut? tak tau..citer la bg abis.

    jodoh? "lelaki yg baik utk prmpuan yg baik..dan sebaliknya"..semoga bertemu..

    ReplyDelete
  3. hehe, tak tahu, bagitahu sikit ostad :P

    p/s : nak berjodoh dengan cikgu ipah ke? HAHA

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.

    Dalam mazhab syafie qunut dalam subuh adalah sunat ab'adh,iaitu sunat yang amat digalakkan. Tak buat pun tak mengapa, tapi tak dapatlah pahala sunat.hehe,

    jodoh?Doa macam mana pun Allah dah janjikan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan sebaliknya.^^Janji Allah pasti.

    ReplyDelete
  5. heheh..qunud doa waktuu pagi..cer citer skit ustaz..erm,InsyaAllah moge cepat kawin :P

    ReplyDelete
  6. huhu..bkn mmg kite bese wat qunut waktu subuh ke?

    ke cane? hekhek ;p

    ReplyDelete
  7. haha gambar ape kt sidebar tu?

    ReplyDelete
  8. memang bace qunut pun kan???negare lain ade bace doa lain ke???meninggalkan persoalan ni

    ReplyDelete
  9. baca lah doa qunut,walaupun benda sunat,free2 kita dapat pahala kan..

    hah! nk doa jodoh baik..
    usaha tangga kejayaan :)

    ReplyDelete
  10. mulut muncung dgn pipi kembung? macam kurang oksigen je..HAHAH.

    doa qunut hukumya sunat ab'ad tapi doa qunut tu kan DOA qunut.Ada kelebihannya..dulu Rasulullah SAW jika nak doakn seseorg sama baginda doa time nie la..Betul tak? Penat refresh otak aihh..haha

    ReplyDelete
  11. jdi la yg baik,, InsyaAllah dpt yg baik gak :)

    haaa citer la kasi abis ustad! nk tau ni apsal

    ReplyDelete
  12. lepas nie kn terawih ade doa qunut :)

    ReplyDelete
  13. doa qunut lak..ha ce cite ce cite..weee

    ReplyDelete
  14. ex aku kate doa qunut tu sesetengah negara tak amalkan. knp woi?

    ReplyDelete
  15. salam...nape H.J cite la habis kn...

    nak tahu seterusnya....

    dah dpt jodoh ke atau ada yg lain...:)

    ReplyDelete
  16. kawan aku penah cakap.kalu dah jumpe y berkenan dek hati..bca alfatihah tiap kali jumpa ngn org y kau dah berkenang tu insyaAllah..kalu dia jodoh kau..insyaAllah.

    ReplyDelete
  17. subuh esok dkna doakan untuk jodoh kita...hahaaaa..boleh tak ??

    ReplyDelete
  18. perbanyakkan amalan sunat..

    =_=

    ReplyDelete
  19. x pernah akak terfikir nak tanye soklan mcm adik tanye nie :)

    ReplyDelete
  20. tak tau lah ustaz.. sebab apa yer? tapi ada tmpt tak buatkan ustaz?

    ReplyDelete
  21. doa qunut adalah satu doa..tu je aku taw..keh3

    ReplyDelete
  22. ahhahaha..pp kembung mulut muncung ye? mst demo pon serupo jah dih??

    ReplyDelete
  23. hmmm, tak tau pulak.tapi hari tu tengok al-kuliah, ustaz jemputan tu cakap kalau kita terlupa bace doa qunut, then terlupa sujud sahwi solat subuh kita tu masih sah. tapi janganlah sengaja je tinggalkan terus, tak baik pandang ringan pada solat.

    ReplyDelete
  24. erk,aku xpnah tau pulak knape.cube kau ckp knape weh?!hu3

    ReplyDelete
  25. doakan untk aku skalik

    haha

    budak keroro tu mmg nk kene ni=P

    ReplyDelete
  26. lor semangat nak tau nape dgn doa qunut, awat tak abes ni....hi3

    ReplyDelete
  27. pasai apa???huhu


    blog sy takda kot gambar2 sedemikian rupa :P

    ReplyDelete
  28. aku pun tak sure kenapa..huhu..jelaskan ya ustad..hee :)

    ReplyDelete
  29. ah. suke gila steamboat. dekat melaka takde. mengidam.

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia