dia dalam dilemma

36 comments
member aku yang nak hantar sms semalam nampak lesu je ari ni..puasa nampak macam tak bermaya, tu la..penangan cinta blurr..

dia buat keputusan tak nak hantar sms kat awek tu..dia cakap yang korang komen banyak giler..tak tahu nak pilih yang mana..lepas tu..tuttt... dia ada dapat mesej baru dari member seberang. pastu dia luah something kat aku..

dia bagitau aku ada budak pompuan tempat kawan dia belajar tu nak kawen. macam nak cari calon la. tapi, dia masih belajar and nak kawen bila habis belajar. kira macam chop dulu la.. sepanjang hari aku tengok dia menongkat dagu dengan tangannya..lama tak lama, sampai berlekuk lantai tempat siku dia menongkat..

kawan dia cakap yang pompuan tu seriyes gile..bukan nak main-main. orang yang ada agama. cuma muka je tak tengok lagi. kawan dia cakap muka ok je.. cuma member aku yang tak tengok lagi. dia takut nak pilih yang mana..nak pilih yang tu ataupun kawan dia yang tak terantar mesej lagi..?

p/s : agak agak korang..aku nak bagi cadangan macam mana kat member aku ni..?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

36 comments:

  1. da solat istikharh belom kwn ko tu

    aku rase die kene tgk hati die brat ke mne..kalau pmpuan y sms tu..baikle die pilih 2

    kang ati tak suke..pakse2 tak gne gak..

    aku cm dpt agak sape

    hoho

    ReplyDelete
  2. as-salam..4 my opinion ar..
    suh kwn awk bt solat sunat istikharah..minta petunjuk..hee..=)

    ReplyDelete
  3. istikharah la dulu..mintak petunjuk..insyaAllah takkan alah pilih nnt..huhu

    ReplyDelete
  4. jawapannya adalah istikharah.
    itu yang terbaik :)

    ReplyDelete
  5. ish.. tak pandai la pasal bende2 camni.. tak dpt nk membantu.. :)

    ReplyDelete
  6. susah kan untuk memilih? buatlah solat istikharah.. insyaAllah akan ada petunjuk..

    ReplyDelete
  7. depends atas perasaan sendiri..^^

    ReplyDelete
  8. dah mcm cerita KCB la pulak..hehe

    urm, jwpnnya istikharah lah..urm, rasanya dia lebih arif pasal memilih jdoh kan..sekufu, agamanya, keturunannya..

    ReplyDelete
  9. istikharah. lagipun nak kawen lepas blaja. so, lame lagi tempoh nak buat istikharah. ade yg dpt petunjuk cepat, ada yg lambat. :)

    ReplyDelete
  10. sape kawan ko tu? misteri betol..

    ReplyDelete
  11. susah ni..kena buat solat istikharah nie...tu jalan yang terbaik.insyaAllah

    (:

    ReplyDelete
  12. a'ah... kalau cm2, baik wat istiqarah, pastu mintak pandangan org tua, terutama bonda..

    ReplyDelete
  13. beter pilih yang ada agama. peace *_*

    ReplyDelete
  14. ya...

    macam semua jawap la...minta petunjuk dari Allah..

    kami di sini hanya mampu berckp ja...sebab tu pilihan idop dia...

    suruh dia ikot kata hati dia...ehhehe

    ReplyDelete
  15. wow..
    sekali masuk sini jadi miss love pulak..
    heheheh..
    salam ramadhan adik Ubi..

    mcm kawan2 y lain, kak pun bagi pandangan solat istikhrah dahulu
    moga kawan kamu ditemukan jodoh y baik2

    ReplyDelete
  16. aik ayat xmo anta sms kt awek tu,.... cam semalam kito da dpt sms ntah dr sapa ar, merajuk xmo sms dah n jgn kacau dia... br 2 kali baca then msk 1 lg sms... tersilap send kat hp kito rupanya....

    ReplyDelete
  17. ayat ganas sikit "kalo nak, cepat! jangan duk terhegeh2..kang melepas"
    amcm?hahhaa

    ReplyDelete
  18. sebaik-baiknya istikharah 2,3,4 kali dulu.. bg tenang ckit hati tu.. insyaAllah petunjuk akan dtg.. pastu....tnya hati...
    tp baik tgk dulu pompuan yg kedua tu.. kurang2 kenal muka,tahu latar blkg dia sikit2..

    ReplyDelete
  19. sebaik-baiknya istikharah 2,3,4 kali dulu.. bg tenang ckit hati tu.. insyaAllah petunjuk akan dtg.. pastu....tnya hati...
    tp baik tgk dulu pompuan yg kedua tu.. kurang2 kenal muka,tahu latar blkg dia sikit2..

    ReplyDelete
  20. klu x pernah sambut pun blh join,... sambutan hari jadi bukan kewajiapan kan, bg reason perlu ke tak sambut tu... cuma nak tau pandangan dan cara masing2 alert x benda tu dlm hidup kita.... wlupun kita tahu sambutan tu kdg2 ada gak y bt ia terpesong dgn agama kita....

    ReplyDelete
  21. tanya hati die sndri,.fkr btol2,.istikharah,.then tawakal,.Allah ade nk bantu,.:)

    ReplyDelete
  22. pilih lah agamanya n solat istikarah... :)

    ~masa sedikit yg sukar akan menjanjikan masa panjang yg bahagia...

    ReplyDelete
  23. pilih yg die berkenan hehehe bukan yg ko berkenan tau! haha

    ReplyDelete
  24. kena istisyarah dan istikharah dulu,lps tu terpulang pd die yg mana die rasa baik utk die dan juga pasangannye,semmoga dipermudahkan Allah =)

    ReplyDelete
  25. wat solat istikharah lah..mudh2an dpt pilihan yang tepat..=)

    ReplyDelete
  26. kawan yg tak antar ms8 lagi tuu~
    hahahaha


    wat istikharah oke,
    =)

    ReplyDelete
  27. ni masalah member ke masalah sendiri ni?huhu

    tapi sebaiknya pilihla sebab agamanya, rupa tak penting, dah tua berkedut-kedutan juga.

    ReplyDelete
  28. nasehat kat atas sumenya betol..
    itu yg terbaek..
    moga kawan dapat jodoh.


    p/s: kawan ke diri sendiri? hahaa

    ReplyDelete
  29. buat istikarah la senang..tp pilih lah yg beragama..terjamin sikit dunia akhirat..

    ReplyDelete
  30. serius, tea pun pening.. lalalala..

    tapi tea pick jawapan pertama tu.. pegi buat solat istikharah.. n_n

    ReplyDelete
  31. ha, pula dah?
    kalau dah jodoh tak ke mana.. boleh main cop2 plak ek? tapi kalau jadi kahwin mcmna? mesti frust. ke nak kahwin terus?

    ReplyDelete
  32. tenangkan hati br dpt bfikir =)
    at the end, dr sndri kena decide. kang kalau dgr ckp org lain, jd pe2..tuan punya bdn yg tanggung..bkn org yg kasi cadangan ^^

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia