awas!!di hari raya

13 comments
selamat satu syawal..di pagi syawal mesti gemersik je dengar alunan takbir. tanda  berayanya ummat Islam..yang mana pergi Wakaf Che Yeh kat Kelantan semalam..konferm tak bangun lagi ni..bersesak jalan aku tengok semalam..pukol 2 pagi pom orang masih berpusu-pusu masuk..

ramai je orang tahu apa yang sunat perlu dibuat di hari raya..tak tahu baik p terjah blog Nesloo skang ni..beraya jangan lebih - lebih..sekadar ala kadar saja.. aku tahu ramai je yang pikir..raya ni aku nak p melantak menu menu istimewa di rumah awek shawl..untung - untung dapat sampul dari bapak dia..aha..member aku la tu..

dah memang adat masyarakat melayu yang setiap rumah ada menyediakan juadah2 yang spesel di hari raya..satu perkara yang aku pom salute..aku pergi beraya pom sedapkan.??dapat gak merasai juadah eksotik dengan free..kalo di hari raya.mesti mahal je nak dapat..takpom memang takkan jumpa kalo bukan di hari raya..contohnya makanan nasi terapung di teratak..pernah dengar??

satu amalan yang baik dengan memuliakan tetamu yang datang berkunjung..memuliakan tetamu dengan ketupat dan juga rendang..cuma kekadang kita yang menjadi tetamu ni kena la beringat time makan tu..ehe

ps : terima kasih atas yang sudi wish hari raya untuk aku.selamat beraya untuk blogger blogger semua..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

13 comments:

  1. derak uh pok kito..pah zohor strt..

    ReplyDelete
  2. pernah dengar. hehe :D

    selamat hari raya sekali lagi! huhu

    ReplyDelete
  3. gapo tu?? esok kawe kelik kg. hehe XD

    kube kerie

    ReplyDelete
  4. Salam lebaran aidilfitri, maaf zahir dan batin...Dari Eza boom boom :)

    p/s: jgn mkn byk2, nanti meletop perot...huahuahua....

    ReplyDelete
  5. salam aidilfitri hafizin~ kek lapis takdak?

    ReplyDelete
  6. sempat berblog lg ni walaupun tetamu dtg dan pergi hehe

    ReplyDelete
  7. penat rini layan tetamu dari pagi sampai la skrg.huhu

    ReplyDelete
  8. nak wet raya !! *muke kecian..heeee

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya..nak duit raya..hehe

    ReplyDelete
  10. nak komen apa ekkk...selamat memakan rendang H.J

    ReplyDelete
  11. tu dia aihh..
    selamat hari raya HJ..

    sakan beraya ngan jiji.

    ekekeke

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia