akhir ramadhan

38 comments
skang dah 27 ramadham dah kan?memang tak terasa sikit pom yang ramadhan smakin berlalu dan meninggalkan kita..yang kita tunggu adalah biskut raya dan juadah untuk satu syawal nanti..betul tak?

kalo yang cakap tak betul tu..?aku salute amat la..sebab aku tergolong dalam kumpulan yang dok menanti satu syawal..rosak betui..rasa macam tak sabar je nak melahap sampai kenyang.. tu la..manusia..nafsu makan yang amat kuat..tambah2 ramai je blogger yang jemput beraya umah dia..eheh

walaupun kita bergumbira menanti syawal..tak sepatutnya kita juga bergembira melepaskan ramadhan berlalu pergi..jaga dan semailah beberapa hari dalam ramadhan ini sebelom dia berlalu meninggalkan kita..bajailah dia dengan benih2 ibadat agar ia dapat terus bercambah mekar dan membesar dengan kuntum2 bunga di bulan2 yang lain agar lastly kita dapat nikmati hasilnya di akhirat kelak...(ayat sastera aku ni..korang ulang dan hayati betul2)

ingat..raya pasti tiba..tapi, hargailah sisa ramadhan yang tak lama lagi akan meninggalkan kita..

ps : yang mana komen aku cuba la cek2 email..aku reply via email pakai nset..nak p terjah entry korang mmg kena sumpah seranah la broadband ni..aha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

38 comments:

  1. aiyoooooooooo ostad HJ.. apa dia ubi badok tu??? (komen xkaitan entry kan)haha

    hurmmm... boleh makan tu satu nikmat namun mampu berpuasa itu lebih nikmat

    ReplyDelete
  2. xterpikir lgsung 1 syawal nan makanan.. pikir "raya" aje, pikir jalan2 lawat rumah sanak saudara jauh2 yg setahun sekali jmpa.

    ReplyDelete
  3. ..xsaba nak makan tempe goreng raye ni..yg len xmau XD

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya! tak nak raya. sekian. :D

    ReplyDelete
  5. cepat je rase nye..sedar tak sedar da nak abis dah pose nyekan...

    ReplyDelete
  6. hi3, betui2, dalam kepala ni nak balik nak raya nak pakai baju baru nak makan..hihihihihi

    ReplyDelete
  7. moga amalan kita sepanjang bulan Ramadhan diterima olehNya kan H.J....jgn sedih2 k..

    ReplyDelete
  8. sedehnyee ramadhan nk g dah uhuk9!~

    ReplyDelete
  9. pk duit raya dapat bpe byk tahun ni. hohoho ;)

    ReplyDelete
  10. siyes cepat sangat mase berlalu..
    puase dengan blogger ni bes woo

    ReplyDelete
  11. hai ustaz. dah ade calon? ahahaa kbai

    ReplyDelete
  12. terpikir nak start masuk U, start belajar balik.. hmmm..

    ReplyDelete
  13. broadband ak pn da cm beruk ko..
    haish.. mncbr ksbrn tol..


    pssstt, ak tgolong dlm glongan y tak menunggu 1 syawal eheheh (sila la pecya wakakaka)

    ReplyDelete
  14. tahun ni macam takde mood nak raya je..huhu~

    ReplyDelete
  15. dalam perjalanan balik beraya...

    slmt hari raya HJ!

    ReplyDelete
  16. tak pk pasal raya pn lg..mood x mai lagi..sbb ada dk pk psl hal lain je..tggu mlm raya tu mybe bru mood raya dtg..hehe

    ReplyDelete
  17. tak pk pasal raya pn lg..mood x mai lagi..sbb ada dk pk psl hal lain je..tggu mlm raya tu mybe bru mood raya dtg..hehe

    ReplyDelete
  18. salam....selamat menyambut hari raya H.J semoga selamat menjamu selera di pagi hari raya nanti ye...:)

    ReplyDelete
  19. betul tu.. ntah dpt ke tidak utk bertemu ramadhan tahun hadapan..

    ohh ini lah dia juinor "Sifu im" yg sweet wit wit tu ea.. hahaha =)

    ReplyDelete
  20. patutla lama xnmpk H.J melawat kite T___T


    kedatangannya dirai, pemergiannya ditangisi :(

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah... betul tu bro... selagi masih sempat ni...

    ReplyDelete
  22. slmt hari raye :)

    salam kenal..

    ReplyDelete
  23. Ramadhan nak,.Syawal pon nak,.dh camne HJ?,.ehehe

    ReplyDelete
  24. mmg x sbr nak raya tp sedih gaklah Ramadhan dh nak pergi sbb mana taw ni last Ramadhan kita..
    Selamat hari raya HJ, maaf kalao ade tersalah cakap/komen selama ni yer

    ReplyDelete
  25. ahahaha.. ayat last memang tak menahan.

    tak terpikir pun nak rya..
    adehhh..
    xdop perasae nk raya..
    hj.. meh jale dumoh rayo neh. hehehe..

    ReplyDelete
  26. MOGA RAMDHAN DI BERKATI SYAWAL DIRAIKAN

    =_=

    ReplyDelete
  27. gua dalam golongan 1 syawal jua..hu

    ReplyDelete
  28. malam raya perasaan bercampur baur..xboleh nak kate..huhu

    ReplyDelete
  29. Salam Aidilfitri H.J..
    May ALLAH bless you..

    ReplyDelete
  30. slamat hari raya..!

    p/s: eh., arsenal kne lauk 8-2 tue.. atoiyaiii.. nk borang tak?? keh keh keh

    ReplyDelete
  31. selamat hari raya..nnt mkn puas2 slbm kembali ke sana ye

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia