Tips bangun subuh

4 comments
Mungkin acap kali ada antara kita yang bangun pagi tu mmg subuh dah terlepas da. Tapi nak buat mcm mna kan..? bukan sengaja.. tapi...TERRRRR.. tak mengapa.. dimaafkan. tapi aku ada dengar org ceramah, sesiapa yg mengamalkan tidur lewat shingga terbabas solat subuh... dia tu dikategorikan dalam orang yg berdose.. dasat tu..

So aku kat sini nak kongsi tips agar sama2 kita dpt bngun awal subuh... aku amek tips dr member aku yg skang ni menjadi ustak..kredit utk ustak Azhar. aku kat sini kasi 2 tips je.

Pertama, tido awal. tak dapat diragu2kan lagi yg ni mmg kena ada utk bngun awal. mustahil kalo yg tido lewat tu nak bangun awal subuh.. kena plak subuh kol 5.30 pg..kita tido kol 5.. korang tak yah nak kencing la..aku dah try..mmg tak terbangun..kalo bngun pom lebih skit. tu pom kalo bangun.. tapi, kalo dah amalkan tido lewat,, tapi awal je bngun.. tu spesel kes.. dia dah amalkan 4o hari 40 mlm...

Kedua : Jam loceng. yang ni membantu jugak ni..korang set la alarm yg bunyi dia macam kiamat.. lagi cepat kita bngun.. kalo boleh set utk volume yg tinggi skali.. biar skali nga jiran sebelah blh dengar.. haha.. tapi, jangan sampai jiran bngun pom kita still tak bngun2..asyik jam je yg berbunyi.. kalo aku jadi jiran.. aku pom bengang..haha..

so..korang cuma amalkan yg 2 ni je.. kalo tak menjadi.. memang korang tu malas bangun pagi la.tak de sebab lain da..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 comments:

  1. haha. igt ko bnyk tips mu nok v. aku exited gilo baco. liat bena etep loni nk bangun =__=.

    guane aktif belog semula terrr...

    ReplyDelete
  2. letih panje2 yo..haha..

    time puah mari doh..tu dok main belog nih..haha

    ReplyDelete
  3. salam...

    paka jugok idea tu..tapi kalu jenis tido koh, dop jadi jugok..hehe..


    p/s : namo demo rindu gapo? rindu bulang? or rindu bite?

    ReplyDelete
  4. Thanks atas perkongsian...

    Tapi aq time org tido aq berjaga....
    Time org berjaga aq tido...

    Ha.. ha...

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia