tanda sihat

15 comments
Korang tahu tak tanda-tanda yang menunjukkan tubuh kita ni sihat dan cukup antibodi.? Biasanya, orang - orang moden zaman sekarang tak tahu pom pasal ni. Diorang tahu makan je.. lepas tu sendawa, kalo yang baru lepas makan durian tu.. memang sendawa dia kaw-kaw la tahap cipang.

Member aku ada cakap kalo kita nak tahu tubuh kita sihat dan ramping, kita tengok pagi-pagi je. Orang sihat, pagi-pagi lagi dah buang air besar. Nak yang terlebih sihat sebelum subuh lagi. Ingat!! Ni fakta yer.. bukan auta.

Biasanya dia tengok pulak jenis najis tu macam mana. Kalo najis tu biasa-biasa je.. ala, yang biasala.. tak cair dan tak semebelit.. tu tandanya, orang tu normal la. Kalo yang jenis cair macam baby punya tu, tu tandanya hyperaktif. Perut korang voltage dia tinggi, kuasa kisar dia bertambah laju. Kalo yang sembelit dah sah la yang korang ni kurang sihat. Body tak solid dan molid.

 P/S : Cuba korang cek balik yer. Ni khusus untuk orang yang buang sisa dia di pagi hari je. Kalo boleh cuba istiqamah buang air di pagi hari.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

15 comments:

  1. ooo macam tu, thanks for sharing

    ReplyDelete
  2. haha.. yer la.. demo pulo guano? sehat ke dop?

    ReplyDelete
  3. kalau yg jenis tghari baru buang camne tu???

    ReplyDelete
  4. sihat sebelum sakit.......

    ingat itu je....

    salam singgah kenalan...follow²

    ReplyDelete
  5. kalo jenis tengah hari tu aku tak tahu la plak.

    ika kena belajar utk buang di pagi hari..haha

    ReplyDelete
  6. hahhahahha siyes tak tengok najis dah skang nie... buang terus pam

    ReplyDelete
  7. haha

    t'jwb jugk mslah aku.

    rupanya sehat aku nih.....

    hik

    ReplyDelete
  8. haha.sy tak sihat.bdn tak cukup air.lecturer sy pnh ckp kalau nak sihat mcm tu,bgn pg jeh terus minum air masak sebotol.xpyh gosok gg dulu.even mcm geli ke ape. tapi mmg bagus la.insyaAllah sihat.

    ReplyDelete
  9. erk... yeke... thankz 4 the info...
    sihat rupanya aq ni... haha~

    ReplyDelete
  10. nampaknye semua sihat ni..haha

    ReplyDelete
  11. ahahaha... abang setiap pagi wajib msuk toilet..
    standard setengah jam..
    hahaha

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia