singapore v malaysia

16 comments
yeah!!singapore menang gak..aku memang peminat singapore utk malam ni.. 5-3 belasah malaysia kan??memang kaw-kaw la.

aku bukan nak citer pasal bola sangat. ni pasal member aku.. petang tadi hujan dekat maghrib... bila hujan, sedih je aku tengok dia..bukan apa..dia terpaksa pergi kelas utk mengajar dalam keadaan yang sejuk gitu. maklum la..mat rempit..moto bukannya ada bumbung..

lepas solat maghrib, dia kuar rumah..depakan tangan utk merasai titis-titis air hujan..mencongak. adakah dia akan basah kuyup jika melalui perjalanan 10km dalam keadaan macam tu..dia menyarung baju, pakai kopiah..turun dengan perlahannya sambil menoleh ke arah tivi. aku tahu, dia peminat malaysia..apakan daya, kerana muridnya,,,dia terpaksa miss live bolasepak..

tengok..betapa gigihnya seorang yang bergelar pendidik utk mendidik anak muridnya..korang yang masih bergelar student...jangan dok nakal sangat dengan guru tu..tak kira la student u ke..kolej ke..guru nak datang mengajar tu..macam2 halangan dia kena hadapi utk tengok anak murid dia berilmu...

p/s : kawan aku ni seorang blogger jugak ye..hensem + single lg..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

16 comments:

  1. ni mesti nescafe + milo. haha

    ReplyDelete
  2. ^_^ sweetnya..maafkan PC guru.terkadang nakal

    ReplyDelete
  3. hai cikgu...haha...

    adehhh..kena hormat cikgu la gini eh..hehe

    amoii..ciap promote kawan lak ye...ehhe

    ReplyDelete
  4. hopefully anak murid dye mengenang jasa cikgu.

    knp x pakai baju hujan.

    ReplyDelete
  5. erm betOl3. jasa guru tak terhitung nilainya.

    itu cekgu llaki. kala cekgu ppuan lagi la.

    sanggup tinggalkan anak2 sendiri demi mendidik anak bangsa :)

    ReplyDelete
  6. guru ibarat sebatang lilin yang menyala... err pinjam ayat choir zaman skolah rendah jap (^__^)V

    ReplyDelete
  7. Uiks.. dengan harapan ada ulasan bola cara terperinci :P

    ReplyDelete
  8. ahahahha jiji ehhh..

    asal ko x ikot dia pegi mngaja..ntah2 dia nk gi dating tu.. hahah

    ReplyDelete
  9. haha...ko ni boleh dibuang negara ni...sokong singapore pulak...haha~

    ReplyDelete
  10. haha aku sokong ezad tu..ape seyh..haha!

    ko memang baik kan?slalu ngan kawan..

    ReplyDelete
  11. aku tetap sokong malaysia! hehe :p




    bagus na kawan kau tu, ^^

    ReplyDelete
  12. haha..nak kenal!!


    haha

    memang pasrah btul la dia xleh tgk bola.

    :)

    ReplyDelete
  13. ehh ko ni.. bukan nak kasik link skali.. haha.. aku nak jugak bw kt blog mamat hensem + single tu.. haha >.<

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia