Roti

10 comments
Pagi ni aku sarapan dengan roti je..selalu makan nasi lemak kopi o.. biasala..orang bujang..time tak de duit..kena la makan benda2 yg macam tu..sambil diet sambil jimat duit.. tol tak??

aku tengok roti kat malaysia ni tak power sangat berbanding roti di sebelah timur tengah. macam mana aku boleh buat kuar statement macam tu? ye la.. roti kat  malaysia..aku tengok yang paling lama boleh tahan sampai satu minggu jek.. tu pom dah tahap cipang.. time tu tompok-tompok kulat dah tempah dah bahagian mana diorang nak tumbuh.

Kalo kat saudi ni...sebulan woo baru xpired,, tipu.. sebulan tu lama sangat kan. kalo roti yang panas-panas sampai kat kedai..biasanya 3 minggu la aku tengok expired dia. ni yang aku respect giler ni. kalo aku beli roti..sah2 tak membazir.. last2 habis jugak roti aku.. tak yah nak bagi kat kulat makan free..

aku pom heran perencah apa yang diorang taruk dalam tu.. aku taste pom sama je nga roti gardenier butterscotch..lain kaler sikit jer... agak-agak korang dia letak benda apa eh sampai 2 3 minggu roti tu boleh tahan..? kalo sape-sape nak..aku boleh postkan,, satu bungkus dalam SR 3 je..haha
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 comments:

  1. errr 3 minggu? lamenye biar btl..ok pos skg,ika nak lalala~

    ReplyDelete
  2. gardenia butterscotch best gilak..

    3 mnggu?? wohooo.. lama woo

    ReplyDelete
  3. wah,bole jugak kalo nk tolong post..hehe

    ReplyDelete
  4. aku nakkk...!!

    siap dengan kari sekali eh..

    aritu kan..

    kt mekah bapak aku belikn kebab..

    serius x sedap..ke ada yg sedap?

    ReplyDelete
  5. betol3
    ustad yg pnah blaja kt sne ckap kalo ltak roti kat luar camtu je pn xpe. xyah pkai oven, keras cam batu, haha

    ReplyDelete
  6. pos sebungkus utk sy, boleh? :P

    ReplyDelete
  7. sape nak bagi nama penuh nga alamat yer...wakaka

    ReplyDelete
  8. nak, nak! boleh ke? SR 3 tu berapa dalam RM?

    ReplyDelete
  9. sr 3 tu dalam 2hinggit lebih je...baik makan gardinia..sedap lg..

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia