Cerita ku di Bulan Ramadhan

2 comments
klik utk segmen tak smpai 1 jam lg ni..

Aku join segmen abg ben yg tergesa2 ni..kena taip cepat tak nak kasi lebih 2 jam..haha

Kisah aku di bulan Ramadhan mcm ni je. Time tu aku kat Cairo..bergelar pelajar lagi.. Hari first masuk bulan Ramadhan..time tu aku kuar nga sorang member,, kata dia nak p usha awek Mesir utk yg last sehinggalah hbs bulan Ramadhan nanti. Aku ape lagi.. terus je ikut.. member aku ni macho.. jadi aku pergi usha pom dengan menumpang kemachoaannya... Haha..

time bulan pose ni la ramai pulak awek2 mesir yg pakai makin seksi. mcm diorang tahu2 ada orang yg still nk usha diorang. Aku tak lah gersang sangat.. aku tngok aktiviti tak berpaedah member aku ni je. Aku jalan mcm biasa je..tngok kiri kanan gitu..

Aku ikut je dia sampai dia naik boring.. masuk je mall memang tak ingat la pukul berapa kat dalam tu.. last2 dah nak smpai waktu maghrib.. memang waktu nak berbuka puasa la kalo bulan pose... aku ape lagi.. menggelabah la.. kalo nak ikut org mesir ni,,diorang bukannya semua islam. yang pakai tak berapa lawa tu kemungkinannya adalah org kristian. terus je ak nga member aku kuar pegi tahan bas nak balik. berbukak kat umah lagi best..jimat duit..

kitorang mmg bajet ngam2 dapat bukak pose kat umah.. tapi..alangkah malangnya nasib aku.. tak sempat dol.. azan berkumandang time aku dok atas bas.. apalagi.dah la kitorang tak beli2 apa pom utk bekal berbukak.. so, aku ada mengaji yg kalo berbukak puasa ni mmg disunatkan dengan segera berbukak.. so, aku berbisikla kat member aku ni.."ko korek hidung l"a..sama je nga bukak puasa tu.. dan member aku sama gak berbisik kat aku.. ko pom buatla jugak..."hisap jari pom jadi la:...haha..so..ari tu..berbukak mcm tu la aku nga member ak..

p/s : jangan buat maksiat kat bulan pose ni..hormat skit bulan mulia yg Allah sediakan utk ummat yg banyak kelebihan ini.. :D
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. hehehe...pasni kalo nk sahur pun korek la idung yer

    ReplyDelete
  2. syahdu pula baca entry bro yg nih.teringat pengalaman akak buka pose, atas bas juga, balik cuti semester sekolah.Perlis-Johor bharu.syahdu rasa.

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia