AMANAH DARI TUAN BLOG NI YANG ASAL....

1 comment
ALHAMDULILLAH setinggi kesyukuran ku pnjatkan kepada illahi..ehehe...betolrr tu..punye rr syg nye ALLAH pd hmbanye  x putus2 dok bagi nikmat kan..waloupon beraper kerat jer dr golongan manusia ni yg reti bersyukur...


berbalik r pada tajuk asal..sebenarnye tuan blog ni da amanahkan blog ni kat aku suh aku update bg nmpak ceria skit..tp aku bukannye pndai sgt pon nk mmbebel macam2..tp xpe dah tuan blog ni pon mmg kwn karib aku..die skang ni sedang ketandusan internet dsebabkan probs2 trtntu jd aku dgn rela ati akan update r blog ni lau ade mase terluang..

frst skali buwat pngetahuan kengkorang..tuan asal blog ni Hafizin Jamil b. madrus akan melanjutkan pengajiannya ke uni islam madinah..sekalong thniah buwat beliau kerna mnjadi insan trpilih..aku pon tmpang bangga jgk weyy....mmg aku jelezz r ngn die..tp apakan daya..bek kengkorang knal2 r ngn die..hnsem pon ensem gak...black sweetow gitu...ni fb die..tuan asal blog ni..tuan asal punye FB<>

nak citer rr skit pasal die ni ek...aku pon sbnrnye xder r knal sgt ngn die time skolah2 dulu...die junior aku r kirenye..die dah rr best student skol aku..tp aku tetap x knal gak smpai rr die sambung pelajaran ke mesir..alih2 die dok plak serumah ngn aku kat sane..jd kitorang pon jd kamcing r..die dok mesir pon stahun je pas tu dpt tawaran madinah laks..skng ni die ade rr kat mesia ni..bg aku die antara sahabat yg terbaek rr..mmg susah senang bersame2...ape2 hal leh call jer die mntk tlg..lau aku borim2 dok kat umah aku ajak j die kuar..msti ok nye..ehehe..senang cakap mmg die satu kapla ngn aku r..same gak cam shabat2 aku yang laen..jd aku rase hidup aku bertuah sbb ramai shbt yg cenggini...



ni ponkitorang baru balik KL sbb de urusan2 trtntu..aku nk g wat urusan pon aku ajak die teman aku..die angguk je..pdhl die g xder wat pe2 pon...mntk maaf r kpd shbt2 yg dok kat KL kitorang x sempat nk melawat korang..ehehe...soli moli weytt...


ni plak aku nk ucap congrates buwat shbt2 aku yg baru konvo mmg mntop r kengkorang ensem2 r wey...dasat dr imam muda da aku tgk..ehehe..moga2 ramai rr gadis2 yg trpikat ngn korang ek..ehehe...ingat..ijazah yang terbaek datang dari pengalamn...kutip hbes habesan pngalaman tu..

setakat ni j rr dulu..aku nk tido laks...
Read More

DA BESAWANG DA AKU TGK BLOG NI.......

Leave a Comment
aSSALAmualaikum pembuke bicare..buwat kengkorang sume2..sumuge korang epi sentiase..aku doakan korang bahagie selamenye.....


aku x tau ape yg aku nk bebelkan lam entry trbaru ni..tp bile jer aku singgah tgk blog ni balik..kenangan lame mase aku dok study kat mesir tu bobap2 menerjah kapla hotak aku..mmg aku pon terkesima seketika...aku tgk blok ni da pon bersawang sesangat da ni sgala spesies lelabah ader ni...ni pon chief editor blog ni mntk tlg aku apdetkan tuk die mklum la..aku baru2 jer dpt brudbeng...laju da tu plak...x sangka gak aku...berkelajuan maksima 340kb/scnd....wakakaa....
aku pon x terpikir pe yg aku nk bebelkan lam entry kali ni..yang aku tau aku balik mesia ni da lame da..bulan 5 lg..tp dok menganggur jer jgk...tp mmg bnyk rr pengajaran yang aku dapat spnjang tempoh aku balik smpai k hr ni...poning kapla pakcik memikirkannya...antaranya

1.memule aku balik hr tu aku kena jd pnterjemah untuk tetamu kerajaan negeri.mmg agak mndebarkan r jgk..nth cmne r rupe tetamu kerajaan negeri sempena nga program muktamar pas hr tu..tp aku redah jer jgk..wat dono sudah..da orang bagi kepercayaan kite pon balas balik r kan sedaya trmmpu..x gitu ker mkcik leha... mlm pertame g ambik deorang kat epot...mmg x yah ckp r..aku ingt ttamu bese2 je rupenye jemaah mnteri dr segenap plusuk negara arab...aku pon wat2 faseh jer la...org melayu kate terlajak perahu leh undur..telajak angguk kapla dah x leh nk nk undur...
2.duduk kat mesia br 3 mggu..tetibe jer satu pg yg penuh bersoapan santun dtg plak pakcik posmen dpn pagar umah aku...aku ingt k dpt surat dr awek ke pe ke...tgk2 surat dr JLKN..khdmat negara.pakcik tu siap bg ucapan tahniah agi aku merupakan insan2 terpilih yg kene berkhidmat tuk negare..hampagas tol....tuk criter plkn ni nnti lam entry yg bakal mndatang..mmg bnyk beno citer menarek... kite story len entry r ek...

bnyak agi citer yg nk aku coretkan dwarkah kali ni(wa ayat x leh blah)..tp apekan daye aku sndr pon bnyk bnda gak nk wat ni....esok aku nk merempit ngn chief editor blog ni k terengganu....doakan kejayaan kami berdua..ehehe...buwat sahabat2 ku yg de kat mesir lg tu...aku kangen bangat sama kamu2 sume..T_T




Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia