Midfiled Injured

Leave a Comment
Assalamualaikum semua. Harap yg membaca blog ubibadok ni sihat-sihat je. Maklum la..kalo time sihat ni, orang tak ingat pom macam mana nak menghayati nikmat sihat ni. Time sihat tak ingat diri dok bersuka ria. Tapi, tunggula time sakit, time kena penyakit, time tu la orang akan mengeluh betapa nikmatnya sihat ini. Korang kalo boleh tanya diri korang sendiri la sebab tak mungkin ada di antara pembaca-pembaca ni tak pernah pom mengalami sakit. Ehehe

 nampak sihat je kan??ehehe

Itu sebagai madah bicara untuk permbuka kata. Aku skang ni nak citer pasal persiapan kita mengahadapo Emirates Cup hari ni. Dalam web Arsenal yang aku selak pagi tadi, terdapat  beberapa pemain star yang takkan bermain untuk game petang ni waktu Britain. Harap korang yang ada niat untuk tengok match petang ni harap jangan batalkan niat korang tu gara-gara pemain bintang tak beraksi.

 depan wartawan je ceria...

Tak ramai pom yang tak akan beraksi petang ni. Korang paham baik-baik ayat aku tu. Tak ramai pom pemain bintang yang tak akan bermain petang ni. Antara pemain yang boleh dikatakan senior dan bakal tak beraksi malam ni adalah Song, Diaby, Fabregas dan jugak senior tapi muda lagi, Denilson. 4 pemain ini adalah pemain tengah Arsenal buat skang ni. Diorang cam pemain tengah tetap la. Haha. Tapi, sayang diorang ni tak bermain untuk match menentang Ac Milan kerana mengalami kecederaan.

 maskulin yg frust...ehehe

Diorang ni cedera tak berapa teruk pom. Takpom saje je alasan nak lari dari bermain di Emirates Cup. Takpom diorang ada komplot dengan pemain-pemain junior untuk memberi peluang kepada Lansbury dan kawan-kawannnya untuk bermain. Cuma Fabregas je yang masih dalam tempoh berehat. Nak menenang fikiran katanya. Haha. Jadi, korang boleh tengok la malam ni ataupun petang ni kat Stadium Emirates tu pemain tua yang ada cuma Samir Nasri, Andrei Arshavin dan jugak Eboue. Haha. Korang jangan gelak ye bila terbayang muka Eboue tu.

pemain kontroversi..eehhe


Tu pemain midfield yang tak akan bermain. Ada lagi pemain-pemain star kita yang tak dapat beraksi. Robin Van Persi dan Nicklas Bendtner adalah pemain yang aku maksudkan itu. Ehehe.. Robin van Persie ni sama la dengan Fabregas. Dia pom tengah bercuti. Aku tak tahu la ape projek Van Persie ni, Harap jangan dok merogol orang merata-tara lah.Haha. Nanti jadi kes mahkamah pulak. Van Persie dan Fabregas ni akan kembali ke kem Arsenal selepas match friendly dengan kelab Legia Warshaw. Maknanya. Diorang ni terlepas semua match friendly. Mungkin Wenger menganggap match friendly kali ni tak de saingan, sebab tu dia tak memasukkan pemain-pemain star untuk bermain. Haha.

Katanya pergi bercuti..ehehe..tak tau la tu

Song, Denilson dan Diaby akan cergas kembali untuk minggu depan. Yang parah sikit pom tentang Bendtner. Bukan parah apa pom. Cuma tak tahu bila je dia akan sembuh dari masalah groin dia tu. Haha. Korang semua jangan panik la...Aku blah dlu k....
Read More

Bertemu AC Milan esok.

Leave a Comment
Salam semua. Tak update dalam banyak hari jugak ye blog aku ni. Ni aku saje nak berbual kosong sikit pasal Arsenal. Nak citer pasal Emirates Cup kita je ni. Korang mesti dah tahu yang Arsenal ni anjur Emirates Cup dengan team yg boleh dikatakan power untuk permulaan musim 2010 ni. Hahaha. Ac Milan , Celtic dan Lyon. Korang jangan pandang rendah ye dengan kelab-kelab yang ternama ni. Ehehe.

Coba korang tengok la dengan Celtic tu. Walaupun jersi dia cam cibai je, dengan jalur-jalur hijau dia tu, tapi, diorang ni ada semangat yang kental lagi padu. Ehehe. Tapi, jersi dia untuk versi tahun 2010 ni aku tak tahu la macam mana. Kalo lawa, boleh gak kalo nak beli ni. Haha..Kat Rantau Panjang pom ok.



Ok. Kat bawah ni aku nak senarai senarai skuad bagi pihak lawan kita ni. Ehehe.

Untuk team Ac Milan :

Marco AMELIA (GK)
Kakha KALADZE
PATO
Gennaro GATTUSO
Filippo INZAGHI
Clarence SEEDORF
Alessandro NESTA
Rodney STRASSER
Sokratis PAPASTATHOPOULOS
Mathieu FLAMINI
Massimo ODDO
Marek JANKULOVSKI
Gianluca ZAMBROTTA
gnazio ABATE
Andrea PIRLO
BORRIELLO
Massimo AMBROSINI
Daniele BONERA
Flavio ROMA
Christian ABBIATI (GK)
Giacomo BERETTA
Simone VERDI
Mario Alberto YEPES
Luca ANTONINI
RONALDINHO

Yang ni kita kena jaga-jaga sikit dengan Pato dan jugak Ronaldinho. Bunyi-bunyi diorang macam serasi je. Walaupon ni perlawanan Emirates Cup, kita tak leh nak memandang enteng kepada pihak lawan kan? Hahaha. Tapi, korang jangan bimnang, kita ada bek baru iaitu Konscieleiny. Baru kita boleh tengok sejauh mana kehebatan dia kan? Ehehe...

Untuk team Celtic lak...

Andreas HINKEL
Efrain JUAREZ
Jos HOOIVELD
Scott BROWN
Georgios SAMARAS
Marc-Antoine FORTUNE
CHA Du-Ri
Mark WILSON
Shaun MALONEY
Niall McGINN
Milan MISUN
Joe LEDLEY
Marc CROSAS
KI Sung-Yueng
Morten RASMUSSEN
Paddy McCOURT
Charlie MULGREW
Glenn LOOVENS
Ben HUTCHINSON
Lukasz ZALUSKA (GK)
Thomas ROGNE
Cillian SHERIDAN
Daryl MURPHY
Josh THOMPSON
Aiden McGEADY
Dominic CERVI (GK)
Darren O'DEA
Paul CADDIS
Simon FERRY
Ryan CONROY
Paul McGOWAN
Gary HOOPER

Yang ni korang ulas sendiri la ye..ehehe..tak larat aku..

Untuk team Lyon aku bagi sekali la yer..ehehe

Hugo LLORIS (GK)
CRIS
Jean-Alain BOUMSONG
Dejan LOVREN
Kim KÄLLSTRÖM
Jimmy BRIAND
Miralem PJANIC
LISANDRO LOPEZ
EDERSON
Michel BASTOS
Anthony REVEILLÈRE
Jean MAKOUN
Bafetimbi GOMIS
Aly CISSOKHO
Maxime GONALONS
Jeremy TOULALAN
Remy VERCOUTRE (GK)
Lamine GASSAMA
Jeremy PIED
Nicolas SEGUIN
Ishak BELFODIL
Maxime BLANC
Samuel UMTITI
Mathieu GORGELIN (GK)
Loic ABENZOAR
Harry NOVILLO


Dengan team Lyon ni kita pom kena berhati2 gak sebab Lyon ni pernah masok dalam liga Juara-juara. Jadi, mungkin tentangan yang diberi oleh Lyon ni agak hebat. Diorang nak tunjuk prestasi diorang yang mewakili kelab dari Perancis untuk bertemu dengan The Gunners utara Londan. Haha.Korang tengok sendiri la macam mana match nati. Hahaha...
Read More

Fabregas akan stay setahun lagi

Leave a Comment
Salam semua. Hari ini adalah hari last exam aku. Jadi, buat masa sekarang ni, mungkin aku ada ruang masa untuk mengupdate sedikit sebanyak blog ni. Ehehe. Aku mintak maaf la pada korang yang mengunjung blog aku tapi, aku tak de pom update untuk sebelom-sebelom ni. Biasala, orang exam kan, sibuk la skit. Ehehe.

Jadi, aku tak nak citer panjang pasal cerita - cerita yang telah lepas tu. Cerita yang lepas tu, biar la dia lepas. Kita buat dia sebagai sejarah. Ehehe. kat sini aku nak citer tentang kapten kita iaitu Fabregas. Dengar-dengar kata yang dia sememangnya tak jadik pergi ke Barcelona untuk musim ini. Satu berita baik untuk fans Arsenal.

Dia sedar yang fans sangat berhrap yang dia dapat lagi kekal di Arsenal. Kalo boleh, fan Arsenal ni nak dia stay dengan Arsenal sampailah fan dah rasa jemu nga dia ni. Ehehe. baru betol kan? Fan diutamakan. Disebabkan itu lah, pemain Barcelona, Andres Iniesta rasa sedikit frust. Tak leh nak tarik Fabregas pulang kembali ke Barcelona.

Cukupla Iniesta..tempat ko tu dah banyak dah pemain star. Kalo Fabregas, tak sure pom dia akan dapat starting. Henry dan Hleb boleh dijadikan bukti la. Sia-siakan saja bakat mereka ni. Ehehehe.. kita tak nak la Fabregas jadi macam ni. Kalo dia stay kat Arsenal tu, sure je dia dapat pemain Arsenal, tambah pulak jadi kapten pasukan kan?

Iniesta ni memang terbaik la dalam World Cup yang lepas. Mungkin orang dok kata yang disebabkan faktor Iniesta la Sepanyol dapat menjulang piala Emas World Cup. Mungkin orang yang mengata sedemikian minat sangat dengan taktik permainan Iniesta. Aku tak nafi yang Iniesta ni hebat dalam menggelecek, tapi, yang aku tak suka satu je. Kuat sangat dia ni main rebah badan. Sikit2 rebah, sikit2 jatuh. haha,. Lembik je. Sama je nga Busquet tu. haha..

OK, aku tak nak tulis panjang, penat korang nak baca kan?ehehe. Aku chaw dulu. Hahaha
Read More

Eduardo ke Shakhtar Donetsk

Leave a Comment
Salam semua. PErtamanya aku nak mintak maaf yang sejak 2 3 menjak ni blog aku terbiar macam tu je..Tak de pom update. Kalo hutan tu...memang makin tebal la semak samun dia. Aku bukan saje saje tak nak update, tapi, aku kena fokus utk exam dahuli. ehehe..Ni pom aku saje mencurik ruang masa nak update skit blog ni.

Sebaik saje aku dengar cerita pasal Arsenal yg telah pom menjual penyerang Croatia yang pada masa dahulunya sangat digeruni oleh pihak lawan. Sampaikan Ferguson sendiri menggelarkan penyerang ini sebagai musang di dalam kotak. Aku pom tak tahu kat mana istimewanya gelaran itu. Ehehe. Yang penting, gelaran tu Ferguson bagi untuk pemain yang telah pom pergi ke Shahkhtar Donetsk.

Korang semua mesti dah tahu sape yang aku maksudkan? Sape lagi kalo bukan peyerang yang tak tinggi lampai dari Croatia. Eduardo da Siva. Pemain yang lahir di Brazil ni, telah pom secara sah meninggalkan Arsenal dan menyertai kelab Shakhtar Donetsk di Ukraine. Kita sebagai seharusnya menyokong keputusannya. Ini adalah keputusannya dan sebagai fans Arsenal, hormat la sikit keputusan dia kan?

Aku rasa ada baik jugak kalo Dudu ni pergi ke kelab lain sebab dia dok Arsenal pom Wenger jarang2 je masokkan dia dalam skuad utama. Tambah² pulak sekarang ni Wenger dah ada Chamakh yang diakui  masih muda. Ehehe. Aku bukan tak nak eduardo dok dalam Arsenal. Kita sudah sedia maklum kan yang Eduardo ni banyak gak jasa dia. Tapi, lepas eksiden kaki dia patah 2 tu, sedih gak aku tengok dia. Main kejap je dah injurt. Main satu match, rest untuk 3 match. Tak konsisten la team Arsenal macam ni. Aku harap Dudu memahami perasaan fan macam kita ni. Wakakaka..

Untuk setakat tu je la. Hajat di hati nak update je pasal match Friendly Arsenal yang sedang berlangsung sekarang ni, Tapi apakan daya, aku habis exam hari Ahad ni. Aku harap korang mendoakan aku agar berjaya dalam exam ni. Ehehe. Doa korang ni amat bermakna buat aku. Mana tahu, takut ada diantara korang-korang ni yang makbul doanya. Keke..ok.adios.
Read More

Match antara German nga Uruguay

Leave a Comment
Salam sejahtera semua. Korang perasan tak. Start je posting aku ni mesti ada salam kat depan tu. Ni biasala, salah satu amalan orang Muslim yang sentiasa menyebarkan salam sesama Muslim. Jadi, kalo korang rasa yang korang ni seMuslim nga aku, Jawab la salam yang aku bagi tu. Hehe. Bukan aku saje-saje je bagi salam kat korang tu, mesti la nak suh jawab kan? Umum pom dah tahu yang bagi ni sunat dan wajib untuk menjawabnya. Hehe..

Kita teruskan je untuk tajuk entry kita ni. Bincang serba sedikit tentang match malam ni. Aku pom bengap sangat. Dah tahu yang match akan start dalam 2-3 jam lagi, tapi still update tentang match malam ni. Biasa je perkara-perkara macam ni. Perkara last-last minit kan. Aku saje je nak merapu sebelom match menentu sape yang akan dapat tempat ketiga ni.

Germany lawan Uruguay kan? Korang perasan tak ramai yang dok jangka Germany yang akan pergi ke final dan akan beraksi dengan Belanda esok. Tapi nak buat macam mana, Allah dah tetapkan sape and team mana yang akan pergi ke Final. Kita hanya mampu merancang je, hanya Tuhan je yang menentukan, Korang mesti pernah dengar ayat ni kan? Ayat yang memang famous dalam citer-citer Mesia ni. Tambah-tambah pulak dalam drama berjiwang. Wakaka.

So, kalo Germany lawan nga URuguay ni, aku dok berasa yang Germany akan menang. Keke. Aku pom tak tahu apesal aku nak Germany menang ni. Mungkin sebab team diorang ni bermain nga baik sekali. Tambah pulak keadaan fizikal diorang yang sememangnya menyukarkan pihak lawan. Tapi, Uruguay pom tak kurang jugak kehebatannya. Dah la dia melalui liku-liku yang berselekoh patah untuk mara ke peringkat akhir ni. Lawan nga team-team yang pakar bola sepak dok bajet akan pergi ke final. Wakaka. Kita just tengok je malam ni, tengok sama ada match dia ni bosan ke boring. Kekeke.

Uruguay ni aku dengar yang dia terpaksa mainkan tonggak diorang iaitu Forlan biarpom time tu dia memang tak fit pom. Bukan setakat tak fit, sakit lagi. Aku rasa, Forlan ni ibarat pencetus semangat diorang la. Dalam sakit pom masih dapat jaringkan gol untuk Uruguay time match dengan Belanda hari tu. Keke. Kalo Germany, team diorang ni mungkin ada alasan dengan mengatakan penyerang diorang, iaitu Muller tak leh diturunkan dalam match menentang Spain kerana kad merah. Kalo tak, diorang ni mesti menang kan? Haha,,mana boleh kira macam tu, kira nasib la sape yang boleh n sape yang tak leh main kan?Keke. Mungkin Germany ni nak puas hati sebab diorang ni kalah 0-1 je.

Aku chaw dlu la. Kalo korang nak tambah ape yang aku dok bebel kat atas tu, korang tambah la. Sory la, takde yang bremanfaat pom kat atas tu. Isi aku cincau je yang aku tulis kat atas tu. Hehehe
Read More

Careffour lari dari Asia?

1 comment
Salam semua. Aku skang ni nak buat perubahan skit kat blog aku ni. Tak nak la asyik post pasal bola je. Mesti boring jugak kan? Kalo aku yang tak boring.. Mesti korang pulak yang boring. Jadi, aku skang ni nak isi blog aku ni dengan entry2 yang aku rasa nak masukkan je. Tak kira la pasal apa pom. Apa yang aku rasa nak buh kat blog ni, aku bantai je. KEke.. Sebab skang ni blog ni dah jadi blog aku. Partner aku yang sebelom ni dah chaw pom. Ari tu kata nak post sama-sama pasal Arsenal. Masing-masing ada kerja masing-masing. Jadi mungkin juga diorang tu tengah sibuk dengan kerja diorang masing-masing. Hehe, Korang jangan risau la...aku dah mintak izin partner aku nak ambik alih blog ni sebagai blog aku. Hehe..

Hari tu aku baca paper Kosmo yang secara online tu. Aku ada terbaca yang Carrrefour kat Asia ni dah nk tutup kedai. Tak nak lagi buat pasaran kat rantau asia ni. Ni mesti ada sebab dan problem diaorang sampai pasaraya yang brand dia dah kukuh di rantau dunia ni nak lari dari pasaran Asia. Hehe. Saspen betol kan? Aku pom tak tahu pada mulanya sebab apa diorang ni lari dari Asia?

Pastu, aku pergi la intip-intip dan cuba tanya yang arif sikit pasal pasaran dan ekonomi ni. Diorang ada cakap yang Carrefour skang ni kurang bajet sikit sebab ramai sangat yang dok boikot diorang. Jadi, kroang kat luar sana tu, teruskanlah boikot Carrefour ni. Jangan bagi chance pom. Diorang ni suppoet yahudi yang memang jahat tu dalam operasi membunuh umat Islam kat Palestin. Selagi korang semua ni boikot orang yang dok bersekongkol nga yahudi, selagi tu korang akan mendapat pahala.

Tapi, ada sorang menteri Mesia, aku pom tak ingat nama pe dia Menteri ni. Dia ni bimbang jugak takut ramai pelabur luar yang lari dari Mesia kerana menganggap yang pasaran kat Mesia ni tak kukuh dan tak efektif. Menteri kita ni tak percaya yang Carrefour nak lari dari Mesia sehinggalah pihak Carrefour ni sendiri yang mensahihkan. Aku rasa pihak menteri pom bimbang kalo Carrefour ni lari dari Mesia. Takut ramai yang terikut dengan Carrefour ni.

Ala..korang tak yah risau la kalo Carrefour tak de. Harga barang kat kedai diorang ni lebih kurang nga Mydin je. Tu pom kadang - kadang Mydin lebih murah. Hehe. Kat paper hari ni, Dr. Mahathir bagi tau yang Mesia mungkin akan menghadapi kemelesetan ekonomi yang berlipat ganda-ganda. Aku pom tak tahu berapa ganda dia nak lipat. Dia bagitahu, Mesia akan mengalami kemelesetan berganda ini sekiranya negara Eropah menghadapinya dahulu. Hehe..Macam berkait la kalo ikut bahasa mudah.


Hal Mahathir ni aku tak mahu citer panjang-panjang sebab ah ada orang yang tulis dan cerita pasal dia ni dalam sebuah buku. Kalo korang nak tahu lebih lanjut pasal dia ni, korang cari la buku tu. Buku ni boleh dikira sebagai barang hot jugak la.. Ari tu Kementerian Dalam Negeri dah pom rampas buku ni sebanyak 800 naskhah. Haha. Biasala KDN. Kerja dia la kalo bab merampas-rampas ni. Skang ni pom tengah riuh yang dia nak gantung akhbar Harakah dan juga akhbar milik pembangkang ni. Tu kerja dia, tengok sejauh mana dia boleh pergi. Keke. Aku chaw dulu. Banyak-banyak pom korang tak baca pom. Aku sangat sure dan jugak gerenti korang tak baca pom. Ok je. Aku tulis pom saje je. Nak habiskan masa ni je. KEke
Read More

Akhirnya Laurent Koscielny

Leave a Comment
 Laurent Koscielny

Salam semua. Mintak maaf la semua kerana pasal player ni aku update lewat sikit. Aku cuba carik masa nak update pasal Arsenal dah berjaya dah  beli player ni, tapi, masa yang aku ada ni terhad dengan kerja-kerja yang penting skit. (bab pelajaran) Hehehe..

Player Perancis ni Wenger bawa dari kelab Lorient dan bermain sebagai pertahanan tengah. Korang boleh search la Wikipedia tentang player ni. Kat sini aku bagi link Arsenal yang dia ni dah sahih dah pergi ke Emirates. HEhe..KLIK SINI.

Laurent ni kalo korang tengok dari rupa paras ni boleh tahan jgak la kemachoaannya. Boleh la tambah koleksi pemain-pemain yang handsome kat Arsenal ni. Kekeke.. Tapi, biasanya, kalo Arsenal ni beli pemain yang ada rupa, cara bermain dia pom ok gak. Korang tengok la Mael yang dibawa dari kelab Ajax. Rupa boleh tahan je,,,,tapi, main sebagai bek power gak. Kadang-kadang tu, boleh naik jadi penyerang. Wakaka.. Laurent ni aku rasa memang cukop som la Wenger buat dia berganding dengan Vermaelan. Haha..

Apa yang aku tahu, yuran perpindahan untuk pemain berumur 24 tahun ni tak diberitahu dengan jelas dan mungkin rahsia Wenger dengan manager kelab Lorient. Mungkin gak, manager dia ni bagi free je kat Wenger. Biasala Wenger. Bijak sikit dalam bab jual beli pemain ni. Hampir semuanya undiclosed fee. hehe..

Dari laman web Arsenal.com tu aku dapat tahu yang pemain baru kita ni akan menyarung jersi bernombor 6. Yang ni aku tak tahu sama ada memang betol-betol sahih ataupun pihak Arsenal.com sengaja nak menambah cerita. Hehe. Korang tunggu la Laurent ni main time pra musim ni. Tak silap aku penghujung bulan 7 ni. Kita boleh tahu la sehebat mana Laurent ni. Hehe. Ada chance dia nak ganti tempat Gallas ni. Hehe.

p/s : kalo aku ada tersalah maklumat atau pun fakta pasal post ni, korang boleh la bagi terus komen tanpa perlu malu-malu. Keke..
Read More

Belanda Mara ke Peringkat Akhir

Leave a Comment
Yang ni untuk match pagi tadi bagi korang yang dok kat Malaysia tu. Bagi aku yang dok di perantauan ni, match ni adalah match semalam. Jadi, bangun je tido, aku update sikit blog ni. Hehehe...Biasala, time boring cam ni boleh la nak update blog.

Belanda akan melangkah ke peringkat akhir kejohanan World Cup. Sekarang ni kita masih tak tahu lagi mana satu team yang bakal bertemu Belanda di peringkat akhir nanti. Haha..korang kena tengok la match malam ni antara German nga Spain. Aku pom tak tahu nak kata sama ada Spain ataupun German. German game dia memang top la tambah plak dengan body pemain diorang yang sememangnya tuff. Diorang main 90 minit pom tak de hal dengan masalah stamina ni. Hehe..Sorang je team German ni yang kecik iaitu kapten diorang Philip Lahm. Philip Lahm pom tak de hal, boleh isi posisi penyerang.

Aku nak kata Spain tak leh nak g peringkat akhir pom tak berani jugak sebab Spain ni selalu je menang nasib. Apa-apa pun kita tengok jer match kita malam ni. Haha..Semalam Sneidjer dah menjaringkan satu gol menjadikan dia penjaring terbanyak setakat ni dengan 5 gol. (yang ni aku dok main rasa-rasa je, kalo salah, betulkan ye)...hehe.Sneidjer tu jaring gol biasa je..nak kata lawa tu tak la jugak....keeper tak nampak bola dengan dok main kalut depan gol..keke.. Jadi, kita tengok la Villa dapat tak nak potong jaringan Sneidjer ni. Aku rasa dia main tamak sikit malam ni...Nak cari gol peribadi. Hehe

Match semalam memang power la jugak aku tengok. Korang yang tengok match semalam memang puas hati la. Walaupun Uruguay kalah tipis je semalam, aku tetap puji  Uruguay ni. Semangat diorang sampai penghujung wisel penamat baru habis. Tu pun, masih ada sikit lagi tersimpan. Korang yang tengok boleh nilai sendiri la dengan game kedua-dua team bermain secara menyerang. Aku yang tengok pom tak puas. Selesai Belanda menyerang, Uruguay plak yang buat serangan. Korang bayang sendiri la bagaimana match macam tu. Tambah-tambah pulak peringkat separuh akhir. Semangat tu memang semangat gila babi la untuk mara ke peringkat akhir. Hehe..

Tapi, yang semalam aku boleh bagi gred A untuk gol Van Bronkchorst. Aku pom tak tahu betul ke tak aku eja nama dia. Susah gila bapak dia bagi nama, nak sebut tu memang ambik masa dlm dua tiga saat la jugak. Gol rembat dari luar kotak penalti. Korang yang tak tengok lagi video tu, korang cuba imagine...Bronkchorst ni dok sebelah kiri skit dekat dengan kotak penalti. Dia pom merembat dengan kaki kiri dia, pastu bola pom terbang ke pintu gol sebelah kanan (sebelah kiri keeper). Tapi, tunggu dulu, bola tu tepat kena tiang yang hampir dengan palang (bucu la tu)..pastu terus masuk gol..hehe..Korang yang tak leh imagine tu, aku rasa baik pergi tengok video la sebab memang korang akan teruja la dengan kamera dari pelbagai sudut siap dengan dia buat slow-slow lagi. Hehe...Aku chaw dulu ye...kekeke

 untuk korang yang tak leh imagine...hehe
Read More

Post kejap je ni..

Leave a Comment
Terbaru..aku nak kasi update skit setelah sekian lama aku menyepi. Kekeke...Ni aku nak post berita pasal Fabregas sempena dia nga Spain dapat pergi ke separuh utk World Cup 2010 ni. Tahniah la untuk Spain kerana team diorang ni dapat jugak melangkah ke separuh akhir. Time match peringkat kumpulan tu, dah ramai fan-fans Spain yang kecewa kerana permainan Spain untuk World Cup ini sedikit hambar. Tak macam diorang main utk Euro 2 tahun lepas. Aku pom tak tahu team Spain ni ada prob kat ne. Mungkin coach baru kot.Hehe.. Spain boleh gak dianggap bernasib baik kerana dia ni dok sekali nga team-team yang tak mempunyai kuasa VETO.

Aku kat sini nak kasik berita buruk yang Fabregas kemungkinan tidak akan diturunkan untuk match separuh akhir menentang German. Fabregas dikatakan mengalami kecederaan kaki semasa sesi latihan. Fabregas o Fabregas. Kalo dia tak injurt pom, coach Spain ni jarang je bagi dia bermain full time. Kebanyakannya dia bermain sebagai subs. Aku pom tak tahu. Dengar-dengar hari tu yang Fabregas ni terbaik la. Terlawa la. Itu la..Ini la...hehe...

Kalo match Spain time lawan dengan Paraguay, korang boleh tengok kan yang game Spain nampak cam sedikit teratur lepas Fabregas masuk. Jadi, aku jangkakan yang Spain ni susah sikit nak menang game kalo Fabregas ni tak main. Game-game yang lepas pom Spain dok main gol nasib dan gol 1-0 jek..kekeke...Aku pom heran nga Spain ni. Torres pom nampak cam tak jumpa sentuhan lagi. Hehe

Jadi, korang tunggu ke aksi Spain esok macam mana. Aku malam ni nak tengok Van PErsie beraksi dulu. Nak kata Van Persie ni best time dok nga Belanda tak jugak sebab peranan dia tak nampak pom. Bola pom asyik dok di kaki orang lain. Hehe.. Sory la Van Persie. Ko ni main dah full time tapi kena tingkat sikit lagi prestasi ko tu. Hehehe...Ok...kita layan dulu. Aku nak chaw dulu. Kekeke
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia