rehat jap...

2 comments
Assalamualaikum semua...ini entri aku nak bagitau yang aku cukop sibok utk World Cup ni. Jadi, kemugkinan aku akan jarang untuk update blog ni. Aku harap korang faham la kan?kekeke,,,Demam World Cup katakan. So, aku nak mintak maaf kat korang semua atas kesulitan yang berlaku. Keke..Korang pom nk tengok World Cup gak kan? Haha..Ok.setakat ni dlu..bulbye..
Read More

Update!!!

2 comments
Assalamualaikum dan harap korang jawab. Diharap jugak yang korang semua ni sihat-sihat and ceria je. Keke.. Apatah lagi yang kita ni sesama Muslim kan. Sama-sama la kita mendoakan kesejahteraan dan jugak kebahagiaan antara satu sama lain.  Bukan susah pom, doa je setiap kali lepas solat. Doa pom kira ibadah gak, jadi secara langsungnya boleh gak kita dapat pahala dari Allah Taala.

Sekarang ni aku nak masok bab update pasal Arsenal skit ni. Tapi, sebelom tu, harap korang-korang semua ni dapat ambik cakna dan jugak ambik berat pasal isu sensitiviti agam Islam, yang mana terbaru ni pasal Yahudi yang menyekat bantuan kemanusiaan di Gaza. Aku tak terlintas nak update pasal tu kat sni time isu ni mula-mula hangat. Jadi, harap korang semua, jangan berhenti setakat tu je utk bagi sokongan kat umat Islam.

Kita tahu kan yang sekarang ni ramai orang yang memeluk Islam, ramai yang menjadi saudara kita. Tengok kat Eropah la, bilangan orang memeluk Islam kian meningkat setiap tahun, tapi senang je orang-orang kafir ni nak tindas ummat Islam. Harap korang tahu yang pada akhir zaman ni, umat Islam memang ramai tapi macam buih lepas banjir. Tak berguna pom. Korang sama - sama fikirkan. Korang nak jadi buih ke nak jadi banjir. Hehehe..

JOE COLE LAGI

Pasal bola la plak. Habis yang atas tu. Posting aku sebelom ni pasal Joe Cole yang digosipkan dengan Arsenal. Pastu, hari ni kuar plak di laman web Chelsea yang kelab Chelsea ni memang tak nak kekalkan Joe Cole di Stamford Bridge. Semua ni aku rasa angkara Ancelotti. Senang-senang dia je hasut pihak management Chelsea. Alasan dia sebab tak dapat nak tanggung kos gaji Joe Cole.

dah tak leh na gelak nga Chelsit da...kekeke

Yang aku herannya...Ballack pom menerima nasib yang sama macam Joe Cole. Tapi, aku awal-awal lagi warning Ballack yang dia tak usah la bermimpi nak join Arsenal. Kena ambik tanda tangan aku dulu kalo nak masok Arsenal. Kalo tiap game Chelsea lawan Arsenal, aku memang bengang la dengan Ballack ni. Main kasar giler. Kasar + nga jahat. Cam gengstar je. Kekeke... Sakit hati tol nak tengok match tu. Kalo aku dok seat depan skali dalam stadium, mahu je aku serbu p ketok kepala dia, tak pom tarik rambut dia. Hahaha...

orang kata ko ni tua la..betol ke??kekeke

Sama gak macam Beletti. Terima nasib yang sama gak. Alasan Chelsea untuk Beletti ni sebab dia dah tua dah. Kalo untuk pempuan, darah tak nak kuar dah. Pasal darah ni, nak bagitahu skit yang korang kena tahu, darah kuar sebelom wanita nak lahirkan baby, selepas  dan semasa wanita lahir baby tu punya nama yang lain-lain. Info  berguna buat yang nak jadi bidan. Boleh gelaran bidan bermaklumat. Keke..Korang boleh rujuk la orang yang pakar. Aku pom tak ingat. Yang aku ingat darah nama nifas ni bagi yang dah lepas bersalin. Habis pasal darah. Diorang bagitahu gak, yang tempat Beletti ni lebih sesuai diisi oleh orang yang selayaknya. Jadi, sebab itu diorang tolak 3 pemain yang sebelom ni menjadi nadi utk kelab Chelsit ni. Hahaha... Macam ni la nasib pemain bola sepak...Addooiii...

pemain yang aku bengang skali dalam Chelsit...keke

Utk yang pasal Arsenal, dikatakan  Joe Cole akan menandatangani kontrak dengan Arsenal lepas musim World Cup ni dengan gaji 115 ribu pound seminggu. Banyak dah tu. Up 15 ribu berbanding dia dok Chelsea dulu. Aku rasa tak yah pom nak up gaji..Kena tengok dlu permainan dia cam ner...Kalo ok..boleh la nak naikkan...Betol tak? Hahaha...

Pendedahan Ronaldo.

Akhir tahun lepas, kalo tak silap aku dalam musim transfer musim sejuk Wenger ada bagitahu yang Cristiano Ronaldo ni hampir-hampir je jadi pemain Arsenal. Tapi, korang tahu je kan, Wenger cakap yang hampir-hampir nak jadi. Tak penting pom kalo setakat berita yang tak conferm, dok main tentang khayalan je. Hehe..

nampak iras² dia cam pemain Arsenal ke?kekee

Sambungan di atas, berita tu nampak nya kuar dari mulut Wenger je. Ronaldo tak beri respons pom. Dia malu kot time tu sebab Real Madrid buat onar sikit. Sikit-sikit kalah, banyak-banyak seri. Haha.. Jadi, pada hari ni telah terjawab pasal isu tersebut dan Ronaldo telah pom mengiyakannya.

Kalo Ronaldo tak mengiyakan pom aku dah percaya dah kat Wenger ni. Cuma berita ni nak yakinkan pemonat Red Devil ni. Group setan merah ni jenis anti Wenger. Mesti susah giler nak percaya nga statement WEnger. Haha..

Ronaldo telahpom bagitahu majalah sukan POrtugal time dia ditemuramah. Jujur je Ronaldo jawab. Time tu skit lagi dia nak join Arsenal. Dia gak bagitahu yang dia berjumpa WEnger sebanyak 3 kali. Cuma time tu, dia pergi dengan mak dia. Aku tak tahu apesal dia bawak ibu dia ni. Ke Wenger ada skandal nga mak dia. Kekeke.. Yang tu aku tak tahu la...maybe nak bagi semangat kot. PErkara ni dah 2 tahun dah berlalu. Dah tak penting pom...Kekeke..

It’s true. I was an inch away from signing for Arsenal.
I saw Arsene Wenger three times with my mother. It was very close to being a done deal.
After I signed for United, she and I were sitting watching a Premier league game on television and she yelled out, ‘I know that guy – I liked him.
The reason I went to United was because they were the team that made me the best offer.
I had never been to Manchester before, but what helped me was that my mother lived with me, my family visited a lot and I made friends with the players. What were my first impressions of the city? It rains a lot.

Panjang dah entri aku ni. Buat menyamaph je korang nak baca..Kekeke...k. Adios..
Read More

Sembang-sembang.

4 comments
Assalamualaikum semua. Terlebih dahulu, untuk entri kali ini, aku nak ucap terima kasih banyak kat sukarno dan parjo yang datang dok meriah blog ni. Keke..Pastu tak lupa gak kat Razuba, cuma aku je yang tak sempat nak lawat blog Razuba. Yang terbaru aku lawat blog Razuba ni pasal dia dok main nga CCTV. Entah pe kebenda dia dok pintal situ, pintal sini. Hehe..Saje je Razuba, nak kasi ceria skit. Kekeke.ok kan?

Aku hari ni tak de berita pom nak update. Berita tu tetap ada, cuma yang ada pom berita yang langsung tak menarik perhatian. Orang putes cakap tak de feel. Jadi, sebab tu aku malas nak update pasal berita yang bukan-bukan ni sebab kesahihan dia belom pom terjamin. Jadi. just nak sembang-sembang biasa je kali ni.

 Joe Cole

ko serius ke ni nak dtg p Arsenal...??hehe

Sambil sembang-sembang tu, aku selit la sikit pasal gosip transfer. Yang menarik sikit pom pasal Joe Cole la. Entah angin dari kutub mana yang datang bertiup membawa berita  yang Joe Cole ingin ke Arsenal. Angin tu kira bawa fullpakej  pasal Joe Cole ni. Siap dengan huraian lagi pasal masalah Joe Cole ni. Entah-entah ni angin yang macam dengan awan guling Son Goku. Kekeke..

Berita yang aku ambik dari Mirror.uk.co ni bagitau yang Joe Cole mempunyai masalah dengan Chelsea. Kira cam krisis dalaman la. Aku pom kurang mengerti nga masalah Joe Cole ni. Cuma kat sini aku bagitau berdasarkan pemahaman aku je. Kalo ada yang betol tu, ok la. Kalo berita tu salah, korang semua kena yakin gak yang aku bagitau tu betol.. Baru syok bacakan? Hahaha..

Chelsea dikatakan tidak ingin menyambung kontrak Joe Cole dengan Chelsea pada bulan lepas. Mungkin Ancelotti tak nak da nga Joe Cole. Biasala, pengurus baru kan, mesti ada pemain yang menjadi fevret diorang dan juga pemain yang dia rasa kurang selesa. Cam jijik gituh. Kalo tengok tu cam menyampah je. Tapi, kesian la kat Joe Cole ni sebab dah 7 taun da dia dengan Chelsea.

Joe Cole dikatakan akan mengikat kontrak dengan Arsenal selama 4 tahun dengan yuran perpindahan yang kosong. Free agent la. Sebab tu tak de yuran perpindahan, dan dijangka gaji dia sama macam Sol Campbell iaitu sebanyak 100 ribu pound. Yang ni aku tak sure seminggu ke untuk setahun. Kalo untuk setahun tu cam tak logik plak kan. Haha.. Sebab lain yang Joe Cole nak pindah adalah sebab dia rasa dia ni kurang dihargai. Dia nak cakap tak dihargai langsung tu cam dia plak yang tak de maruah. Jadi, dia bagitau la yang dia tu kurang dihargai dan juga kurang  kasih sayang yang dicurahkan kepada dia. Ni kes dia mintak naik gaji cam pemain star lain, tapi, pihak Chelsea ni buat derk je. Cam lembu kenyang makan pizza hut guna delivery. Haha..Yang ni kita tengok la sejauh mana kebenaran dia. Sama-sama kita rungkaikan.

Haish,,cam terlebih panjang lak entri ni. Aku dah agak dah mesti ramai yang langkau -langkau perenggan time baca sebab banyak sangat kan? Hehe..aku pom sengaja buat perenggan sikit² utk memudahkan korang semua baca tu, dengan melangkau-langkau. Kekeke...Selamat melangkau ye...

Cuma, sebelom akhir ni, aku cam nak tahu je sape yang datang asal Mesia tu dok kunjung blog aku. Sebab  acap kali jugak la aku dok tengok pelawat dari USA, dari Norway, Mexico yang dok tengok blog aku. Bajet popular. Haha,,, Jadi, kalo ada diantara korang semua yang datang dari overc dok view blog aku, inform la.. sebab aku pom dok kat overc. KEke..just nk tahu je...k.adios.
Read More

Update!!!

4 comments
Assalamualaikum semua. Mula-mula aku nak mintak maaf dlu la nga korang sebab cukop seminggu aku tak update blog ni. Seperti entry sebelom ni kan yang aku nak tahu sama ada blog aku ni ada orang baca ke tak. Tu je.Keke...Jadi, selepas aku teliti beberapa komen dan juga laungan korang kat shoutbox tu...aku pom buat keputusan nak update balik blog ni. Sori la atas angin aku tu.Hehe..

Yoann Gourcuff

Cerita pasal Gourcuff dulu. Yang ni aku tak nak update panjang-panjang. Cukop skeadar kongsi yang penting-penting je. Pasal pemain Perancis yang memang cun + handsome + kacak (cam sukorno kat shoutbox), akhbar Inggeris ada membuat gosip yang Arsenal ingin mendapatkan khidmatnya sebagai pengganti Fabregas.

o0o0..Gourcoff..ko ni cam sukarno la...kekeke

Aku rasa memang masuk dan matching la tempat Fabregas ni diganti dengan Gourcuff. Tapi, yang masalahnya, Arsenal tak pernah pom membida untuk mendapatkan pemain ni. Cuma main cakap ikut mulut je nak dapatkan Gourcuff ni. Dia ingat boleh ke nak beli Gourcuff ni dengan air liur. Kekeke

Perkara ni ditegaskan sendiri oleh Presiden Bordeux yang Arsenal tak pernah membuat kenyataan rasmi ingin mendapatkan Gourcuff. Aku rasa Presiden Bordeux ni cam perit dah dengan ramai sangat pemain dia yang pergi lari ke Arsenal. Terbaru tahu-tahu la. Penyerang Morocco bernama Chamakh baru je menempah jersi 29 kat Arsenal. Haha. Antara pemain yang pernah lari dari Bordeux ke Arsnenal adalah Sylvain Wiltord. Sebab tu dia bimbang tu..

Dia sendiri tegaskan yang bertapa sukar dan mencabarnya nak dapatkan Gourcuff time dia dok kat Ac Milan dulu. Ish-ish...tak patot la, dulu susah-susah nak dapatkan Gourcuff pastu senang je dia pergi. Kalo nak lepaskan pom, mesti harga pom susah kan?

I’m not going to comment on anything from the English newspapers.
Today, I have received no offer for Gourcuff or anybody else for that matter. We know what the English tabloids are like.
Fabregas was going to Barcelona, everything was done, and I just saw (Arsenal boss Arsene) Wenger say that Fabregas will stay in London. I will not be drawn into this game.

Cesc Fabregas.

Dalam seminggu ni mesti korang dah dengar berita pasal Arsenal yang menolak tawaran Barca yang ingin mendapatkan Fabregas dengan harga 33 juta pound. Haha..Padan muka dengan Barca ni. Hari dah terang-terang Wenger bagitahu yang harga Fabregas ni 80 juta pound. Kalo nak kasi tinggi lagi dari tu ok jugak. Keke.. Bagi bonus la orang katakan.

tnggu 2015 la kalo ko nak pkai jersi ni lg ek...kekeke

Dan sekali lagi, maksud Arsenal yang ingin menjual Fabregas dengan 80 juta tu ada maknanya. Makna yang cukop jelas iaitu Arsenal tak mahu menjual Fabregas kat sape-sape. Tunggu kontrak habis la derr kalo nak jugak Fabregas ni. Tunggu sampai tahun 2015. Ambik la kalo nak. Kekeke...

Walcott

Ni cerita pasal Walcott plak. Aku sedih jugak bila Capello buat keputusan yang dia tak nak pom Walcott masok dalam team dia walaupom tempat Gareth Bary kosong disebabkan kecederaan. Sampai hati punya Capello. Tak nak pom ambek player Arsenal. Haha.. Bajet bak marah Capello. Tapi, bila dengar alasan Capello tu, nampak cam boleh pakai jer. Keke..

Nak tahu alasan dia. Dia cakap yang Walcott sekarang ni dah tak macam dulu dah. Memang betol la apa yang dia cakap sebab Walcott skang ni lebih matured. Betol tak. Tengok jambang la. Sentiasa trim. Biasalakan, bila ada awek cun, mesti penampilan kena jaga. Pastu, yang sama macam dulu ialah style rambut dia jer yang tak ubah-ubah. Hahaha..

Yang kat atas tu mengarut jer, yang sebenarnya, Capello merasakan Walcott ni tak seperti dulu dah performancenya sejak bahu dia injurt time lawan Stoke City. KEsian kat Walcott. KEcederaan bahunya memberi kesan sampai kat World Cup. Dah 18 bulan dah bahu dia mengalami injurt. Lama dah tu, setahun lebih. Takkan tak pulih sepenuhnya. Takpom saje je Capello nak cari alasan ni. Hahaha...

Kesiannyer kat Walcott ni...hehe

Jadi, sekarang ni Capello menegaskan yang dia hanya memilih player terbaik je buat masa kini. Jadi, Walcott tak terbaik buat masa kini. Teros je dia tak pilih. Jangan sedih ye Walcott, nak buat camner..dia yang jadik boss kan? Hahaha... Dia cakap mungkin ko akan tip top time EURO nanti. Takpe la...kita tengok la sejauh mana tip top Walcott ni. Kekeke..
Read More

Pertanyaan

5 comments
Salam semua. Mesti korang pelik kan kenapa aku dah tak update dekat dengan seminggu. Aku mintak maaf banyak pasal hal tu. Tapi, posting aku kali ni bukan nak kasi update je. Cuma ada sedikit pertanyaan je. Hehe..

Pertanyaan:

Aku di sini nak tanya la ada tak sape² yang dok tengah baca blog aku ni still nak suh aku update blog ni. Aku cuma nak kepastian je. Aku malas gak nak update kalo korang semua macam tak nak baca je entry aku...keeke..

So, kalo ada di antara korang² semua yang masih lagi mahu blog ni up to date...aku mintak la jasa baik korang supaya bagitahu aku sepatah 2 kata. Kekeke..Jadi, untuk korang yang nak suh aku update...Korang boleh je komen posting..tak pom..korang luah je kat shputbox kat tepi tu. Sekali lagi aku bagitahu yang aku ok je kalo nak update...tapi, kalo korang semua tak nak baca pom...rugi masa jugak aku update blog. Biar aku je yang tahu sorang² pasal Arsenal ni...Hehe

Jadi, kepada korang semua tu, selamat mencuba ye.

P/S : kalo blog ni tak de permintaan utk update pasal Arsenal. Blog ni aku nak buat blog cam hal manfaat sket. Takpom ada la entri ape² pom..tazkirah ke..celoteh ke...hehehe...Adios...
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia